Bijna iedereen heeft wel iets te klagen over het weer en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik er ook niet echt blij mee ben, zeker in verband met mijn dagelijkse fietstripjes. Drie keer zeiknat regenen in één week is wel een beetje genoeg… Desondanks is er wel een aspect aan dit weer wat ik erg mooi vind, en dat zijn de vaak indrukwekkende wolkenpartijen.

Perfect om te fotograferen dus. Vooral zwart-wit fotografie is in dit geval een goede keuze omdat je daarmee het gebrek aan levendige kleuren in de compositie als het ware compenseert en je kunt ook mooi gebruik maken van de hoge contrasten die juist in zwart-wit fotografie mooi tot hun recht komen.

Ik was gister met Bas een rondje aan het rijden met de fietskar toen ik Buiten de Waterpoort een mooie wolkenlucht boven het water zag, waardoor ik even later terug ben gegaan maar nu gewapend met mijn camera.

Ik heb op zich niet eens heel veel foto’s gemaakt maar ik vind ze wel gaaf geworden. In een aantal ervan komt dat dreigende van de donkere wolken echt goed tot zijn recht. Zo zie je maar weer dat het een misvatting is dat je alleen mooie foto’s kunt maken met mooi weer.

In feite heb je meer karakter in je foto met een goede wolkenpartij dan met een strakblauwe lucht. Hieronder de foto’s die ik vandaag gemaakt heb. Je kunt de foto’s aanklikken voor een grotere weergave.