Ook al ben ik geen vlogger en zal ik dat ook nooit worden, videofilmpjes maak ik wel regelmatig. Van motorriten, m’n hond en de katten, van de natuur en van evenementen. Van allerlei dingen dus. Hieronder een aantal video’s die ik vandaag heb geüpload op YouTube. Veel kijkplezier!

Er stond al een paar maanden een map klaar met onbewerkte videobestanden. Ik zet mijn filmpjes nooit zomaar op YouTube: Er moet altijd bewerkt worden, net als met foto’s. Leuk intro plaatje (vanaf nu ook met intro-tune), hier en daar wat bijsnijden en gaan met die banaan.

Vandaag vond ik het een mooie dag (lees: rotweer dus niet geschikt voor buiten activiteiten) om die filmpjes eens te bewerken en online te gooien, en zo geschiedde. De laatste staat er pas net op, omdat ik elke keer ruzie heb met YouTube en hij dan blijft ‘hangen’ op een filmpje. Ik heb nu een stukje software gedownload om mijn filmpjes mee te uploaden en tot nu toe lijkt dat al een stuk beter te werken.

Dit, overigens behoorlijk korte filmpje, stond al het langste in de map. Hij is van 20 januari dit jaar, dus al meer dan een half jaar oud. Het is een kort filmpje waarin je het hoog water ziet bij de uiterwaarden hier in Gorkum. Ondanks dat het qua tijd de moeite haast niet waard is, vond ik het zonde om hem gewoon maar weg te gooien.

Micky heeft een voorliefde voor gekke dingen. Spelen doet ie niet echt. Kopen van kattenspeeltjes heb ik al heel lang geleden opgegeven. Maar gooi een cadeau-lintje of een propje papier op de grond, leg een stuk aluminiumfolie of inpakpapier op de grond en hij is er uren zoet mee. Zo ook met dit cadeau-lintje, wat hij tot mijn schrik ook echt opat! Ik zag pas later toen ik het filmpje full screen zag dat ie ‘m dus echt opvrat. Gelukkig heeft ie er niks aan overgehouden.

Dan een filmpje van de Toer & Voer tocht, georganiseerd door Van Meel Motoren, die op 16 april plaatsvond. Wat een tijd geleden alweer….. Ook de videobestanden hiervoor stonden dus al even te wachten om bewerkt te worden, wat ik vandaag eindelijk heb gedaan. Al met al best een leuk filmpje geworden. Geen hoogvlieger, maar toch wel leuk.

Hier mijn eerste HD filmpje, gemaakt met m’n toen net nieuwe camera (Canon Powershot SX30 IS). Het is maar een kort filmpje en niet echt héél bijzonder, maar toch wel grappig. Ik was deze dag samen met Basje bij m’n oma en Bas vind het helemaal geweldig om daar als een idioot over het gazon te racen.

Hier een filmpje van de Open Havendag in Gorkum, op 7 mei 2011. Op zich is er niet zoveel diversiteit aan videomateriaal, alleen een stukje van een oude boot met een stel muzikanten erop en daarna materiaal van de rubberboten van de Marine waar ik ook mee geweest was. Hoe dan ook wel leuk om naar te kijken vind ik zelf.

Een tijdje geleden werd het Oude Gasthuis hier in de binnenstad van Gorinchem gesloopt. Ondanks dat ik normaal gesproken niet zoveel heb met bouw- en sloopwerkzaamheden ben ik toch een paar keer gaan kijken, heb wat foto’s gemaakt en dus ook een filmpje. Ergens vind ik het wel intrigerend, dat slopen.

Deze is weer in HD, dus zet hem op 720p. Dit filmpje heb ik vandaag gemaakt. Ik had eerst een andere die eigenlijk nog veel leuker was, maar waarschijnlijk door een probleem met het geheugenkaartje is ie niet goed overgekomen bij de overdracht naar PC, dat heb ik al één keer eerder gehad met een ander filmpje wat erg leuk was, dus ik baalde wel. Deze kon ik gelukkig nog wel min of meer over doen, Bas werkte maar al te graag mee….