Ik ben de laatste dagen bezig geweest met aanpassingen op mijn site. Er staan er nog wat op de planning, maar aangezien ik daar wat problemen mee ervaar, zal ik moeten afwachten hoe dat allemaal gaat lopen. Allereerst heb ik de pagina met links geloosd. Link-pagina’s zijn zó jaren 90.

Sowieso durf ik te wedden dat niemand er ooit echt op keek. Ikzelf ook niet trouwens. Sowieso was het systeem om ze in te voeren erg lastig en dus weg ermee! Daarnaast heb ik de graphics losgekoppeld van het foto album. Het wordt een beetje een ondergeschoven kindje tussen al die honderden foto’s, dus heb ik er een aparte pagina voor gemaakt met een aparte gallery.

Maar ik vind die gallery zo handig, dat ik hem eigenlijk ook wel wil gaan gebruiken voor de foto’s. Alleen moet ie dan wel sub mappen ondersteunen. Dat is mogelijk, met een scriptje, maar de link waar dat scriptje te halen is bestaat niet meer! Lekker handig weer dus…

Overigens heb ik de graphics ook meteen uitgemest, ik heb er nu alleen nog de echt leuke in zitten. Er zat ook een hoop bij waarvan het meer een gevalletje ‘ik zet ‘m erin omdat het nu eenmaal onder de categorie graphics valt’.

Verder ben ik bezig met een vernieuwde versie van mijn template. Er is dus een nieuwere versie van die het probleem met de zoekmachine (na pagina één ‘vervalt’ de zoekopdracht) oplost en er ook voor zorgt dat er templates zijn waarbij je die info-balk aan de rechterkant niet hebt, wat ik wel ideaal zou vinden want eerlijk gezegd stoort hij me nu nogal op bijvoorbeeld de fotopagina.

Maar ik krijg een pagina zonder enige vorm van opmaak, wanneer ik dat thema installeer, dus dat werkt niet echt lekker. Intussen een mail naar de maker gestuurd en dat moet ik eerst afwachten. Hij heeft al eerder ergens op gereageerd, dus de kans is groot dat ie hier ook wel op reageert, alleen haat ik dat afwachten. Ik wil er zo graag mee verder. Al van alles geprobeerd, maar het werkt gewoon voor geen meter.

Verder heb ik een nieuwe Twitter widget. Degene die ik had werkte prima, maar die die ik nu heb, heb ik wat meer controle over. Onder meer dat hij replies niet opneemt, een melding voor als ie even niet kan verbinden, het formaat van de datum (of helemaal geen datum, zoals ik heb gekozen) en meer. Ook heb ik nog iets anders gedaan waar je overigens niks van merkt.

Ik wist dat je WordPress blogposts ook in kon plannen voor een latere datum of tijd. Dat wilde ik eens uitproberen en om het lekker makkelijk te maken mislukte dat vervolgens. Omdat ik een vermoeden had dat dat met cron te maken had, wat mijn server niet ondersteunt ‘wegens misbruik in het verleden’ stortte ik me vervolgens in de wereld van cronjobs en externe cron services. Met als resultaat: niks.

Uiteindelijk heb ik het probleem via een omweg die overigens minstens zo handig werkt opgelost: namelijk een plug-in voor WordPress downloaden die blogposts die gemarkeerd zijn als ‘mislukte planning’ alsnog publiceert. Dat ding checkt om de 5 minuten of er zulke posts zijn (dat werkt dan weer wel) en stel dat ik voor morgenochtend 7 uur een blog plan die vervolgens mislukt, duurt het hooguit een paar minuten voordat hij, zonder cronjob of crontab, alsnog gepubliceerd wordt.

Volgens mij zou het echt makkelijker moeten kunnen, er zijn meerdere hostingproviders die geen cron (meer) ondersteunen en voor zover ik weet heeft WordPress een eigen cron systeem. Waarom het op de reguliere manier niet werkt is me nog steeds een raadsel, echter lukt het zo ook. Resultaat is echter wel dat ik er vele uren in gestoken heb voordat ik uiteindelijk met deze eigenlijk lachwekkend simpele oplossing kwam.

Tot slot heb ik een dag of wat geleden een micro-profiel in de info-balk op mijn website gezet. Dat zie ik wel vaker en het is wel handig. Mensen weten meteen wie ze voor zich hebben zonder dat ze mijn, toch best wel erg uitgebreide, profielpagina eerst moeten lezen.