Deze keer een kortere post dan je normaal gesproken van me gewend bent, met voornamelijk beeldmateriaal. Ik had iets heel anders voor vandaag in gedachten, maar omdat ik daar nog foto’s voor moet maken en het weer echt te grauw en de lucht te donker is, moet ik dat opnieuw uitstellen naar een geschiktere dag.

Vandaag zou ik met de motor naar Zeeland gaan, maar omdat het weer niet al te best is en we sowieso zéker tot een uur of 12 regen zouden hebben is dat geen pretje. Zeker niet als je op de heenweg al zeiknat regent en nog een rit die tot een uur of vijf ‘s avonds duurt, moet maken. Dus verleggen we de aandacht naar een andere fiets.

Onlangs kon je in Tuning my bike al lezen dat ik aan het ‘sleutelen’ ben geweest, al gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat ik niet alles zelf heb gedaan (het meeste wel). Omdat toen niet alles klaar was en nu wel, heb ik inmiddels een aantal foto’s gemaakt van hoe ie er nu uitziet en een foto van hoe m’n fiets er eerst bij stond. De voor-foto is van vorig jaar.

Mijn Gary Fisher mountainbike

Hier de voor-foto. Dit is hoe m’n fiets er vanaf het begin heeft uitgezien. Toen ik ‘m kreeg, was ie overigens helemaal kaal, zoals altijd bij een MTB. Geen lampen of spatbord, niet de toeters en bellen die ik nu op m’n stuur heb en geen bagagedrager. De essentiële dingen zijn er destijds op gezet. Hieronder foto’s zoals het nu is. In de vorige blogpost heb je al kunnen lezen wat er voor aanpassingen doorgevoerd zijn.

De meest in het oog springende verandering is de zwevende bagagedrager, ook wel beamrack genoemd. Met deze aanpassing ben ik ook het meest blij! De tas die je op de derde en vierde foto ziet, zou ik in eerste instantie later pas nemen, maar ik heb besloten het nu te doen. Zeker omdat ik nu elke dag fiets en het niet prettig vind om een tas aan m’n nek of op m’n rug te hebben hangen is dit een ideale oplossing!

Dit tasje is speciaal voor dit type bagagedrager. Je bevestigt ‘m aan de onderkant met klittenband, waardoor hij niet kan schuiven. Het materiaal is waterafstotend. Ik heb ook een spin om grote dingen die niet in de tas passen te kunnen vervoeren.

Wat vind je van het eindresultaat?