Ik heb echt een zwak voor vragenlijstjes! Terwijl ik enerzijds de Over Mij pagina drastisch heb uitgedund, ga ik hier gewoon verder met invullen van vragenlijstjes. Ik heb deze overigens wel uitgedund en onzinnige dingen zoals wat m’n favoriete ontbijtgranen zijn en welke kleur ogen ik heb, eruit gelaten.

Ben je naar iemand vernoemd?

Niet dat ik weet. Dat brengt me op de vraag waarom ik Ester heet. Of dat alleen was omdat m’n ouders het een mooie naam vonden of dat er meer achter zat. Ik ben trouwens wel blij dat ik geen jochie ben geworden, dan had ik waarschijnlijk Iwan geheten. Vond m’n vader leuk.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Ik huil weinig, ik heb er ook een hekel aan. Toevallig heb ik voor mijn doen niet zo lang geleden gehuild en dat was begin deze maand. Maar normaal huil ik hooguit 2 keer per jaar of zo.

Heb je kinderen?

Nee. Ik heb al genoeg omhanden met drie beesten en soms heb ik het gevoel dat er weinig verschil is tussen het hebben van kinderen of dieren: Je loopt ook kots te ruimen en moet regelmatig voor politieagentje spelen of je stem verheffen omdat er niet geluisterd wordt.

Als je iemand anders was, zou je jezelf dan als vriendin hebben?

Ik heb alleen mannelijke vrienden, omdat ik daarmee meestal meer op één lijn zit. Ik krijg ook weleens te horen dat ik direct ben in mijn manier van communiceren en ben daar eigenlijk wel trots op. Veel vrouwen hebben dat niet en kunnen best sneaky zijn, daar hou ik niet van. Maar ik denk dat ik mezelf misschien als vriendin zou hebben. Omdat ik anders ben.

Ben je vaak sarcastisch?

Nee.

Wil je ooit nog bungeejumpen?

Alsjeblieft niet zeg! Geef me € 1000 en ik doe het nog niet!

Wat is het eerste dat je opvalt aan mensen?

Het eerste wat me opvalt aan mensen is houding. Vanwege m’n visuele beperking, moet ik me focussen op andere dingen en kijk ik meer naar het totaalplaatje. Ik herken mensen aan hun houding. Als tweede denk ik dat ik naar het haar kijk.

Wat is het verste wat je ooit van huis bent geweest?

Dat moeten de Malediven zijn geweest. 14 uur vliegen is een aardig eindje van huis!

Heb je speciale talenten?

Als eigenwijs zijn ook een talent is: Ja. Verder ook fotografie, mijn creatieve genen en dat ik veel weet van computers en dingen snel onder de knie heb. Zonder arrogant te willen klinken, ben ik in best veel dingen goed.