Ik zal niet zeggen dat ik elke dag of elke week op YouTube zit, maar ik kom weleens wat tegen. Op YouTube zelf zit ik zelden, het probleem is dat er zó veel filmpjes zijn, dat je niet goed weet waar je ‘t moet zoeken om iets leuks te vinden.

Dat laat ik anderen dus graag voor me doen. :-) Ik heb speciaal voor m’n blog in mijn YouTube account een mapje genaamd ‘Blog’ waar ik alles in gooi wat nog een keer op wil laten zien. Dat scheelt achteraf gezoek!

Iedereen weet wel van de half ingestorte zendmast in Hoogersmilde. Je kan er ook iets grappigs op verzinnen. Hij is wat flauw, maar ook grappig! Hoogersmilde meets Angry Birds!

Ben je je vent en zoontje aan het fotograferen, heb je niet zo’n leuke achtergrond. Nu kan je ergens anders heen gaan, maar waarom zou je, als het ook makkelijk kan. Kijk en verbaas je!

Dit gastje is geniaal. Hij gaat lekker uit z’n dak als een mini-dirigent op de vierde symfonie van Beethoven. Of je klassieke muziek kan verdragen of niet, je blijft hiernaar kijken.

Ken je klassiekers. Iedereen kent ‘You can’t hurry love’ van Phil Collins. Deze vent ook, maar hij heeft er gebarentaal bij gedaan. Ik kwam bijna niet meer bij toen ik dit zag!

Normaal ben ik niet zo van stand-up comedy, maar deze man is m’n held. De naam is John Fealey en hij is goed! Hier heeft hij ‘t over Albert Heijn en de gewoontes van Nederlanders in deze supermarkt. Ik had een half uur later nog buikpijn van het lachen. Echt geniaal!

Dieren doen het altijd goed in filmpjes. Zo simpel maar hilarisch. Er zit een beeld van een man op een bankje en de hond snapt niet waarom die vent niet met hem wil spelen. Geweldig!

Dit filmpje gaat over Amerikaanse ambtenaren. Geen haar beter dan de Nederlandse, zo te zien. Je staat op de roltrap en hij stopt ermee. Wat doe je dan?

Het marketingbureau die deze commercial bedacht heeft is goed op weg. Je aandacht wordt van begin tot eind vastgehouden omdat de beelden niet bepaald standaard zijn voor een gemiddeld reclamefilmpje en dan de ontknoping. Echt goed!

Als laatste geen gekkigheid, maar een mooi en ontroerend filmpje. Het heet the power of words, en dat is precies waar het over gaat. Een filmpje met een boodschap. Erg mooi!