Woensdag ging ik met een vriend naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. We hadden gratis kaartjes gekregen via Eneco. Het was geen reguliere dierentuin-dag, omdat ie vanaf drie uur open was en pas om tien uur sloot. Normaliter gaat ie volgens mij om vijf uur al dicht. Je kon er dus wel vanuit gaan dat ‘t allemaal Eneco-klanten waren, die er rondliepen.

Er waren ook diverse infopunten, waar je dingen kon doen zoals bij een windmachine staan die met een kracht van 80 km/pu blies en op een hometrainer of wielrenfiets op een standaard fietsen, om stroom op te wekken. Alles had uiteraard met (groene) energie te maken.

Minpunt was ‘t weer: Hadden we net een paar dagen best mooi weer gehad, ging ‘t woensdag regenen! Gelukkig bleef het bij miezer, maar onze camera’s houden niet van regen, dus na elke foto werden ze weer ingepakt, wat nogal een gedoe was.

Bij sommige locaties zoals de kamelen, giraffen en zebra’s kon ik helaas geen foto’s maken, omdat het net weer was gaan regenen. Ook waren er een aantal dieren ‘met verlof’, zoals wij dat noemden. Er stonden bordjes bij dat de bewoner niet aanwezig was. Andere dieren stonden veel te ver weg om goed te kunnen zien of een foto van te kunnen maken.

We hebben vier uur gelopen en ondanks het minder gunstige weer en de afwezigheid van een aantal dieren, toch de grootste lol gehad. Een goedkoop maar leuk uitje, wat we een erg leuke actie van Eneco vonden. En toch ook nog verschillende leuke foto’s kunnen maken,