Deze keer een dagje later dan je gewend bent. Ik had ‘m gisteravond willen schrijven en vroeg in de avond werd ik overvallen door hoofdpijn. Uiteindelijk lag ik voor tienen op bed en viel ik zelfs vrijwel meteen in slaap. Deze week heb ik, in tegenstelling tot de voorgaande twee weken, weer heel veel foto’s gemaakt met mijn iPhone. In totaal 33 van alleen deze week.

Dat gaat dus lastig worden om te kiezen! In deze week ging ik met Bas naar de dierenarts om zijn tandsteen te laten verwijderen, heb ik heel wat films gekeken, zowel op tv als op dvd, ging ik bij m’n moeder Bossche bollen en postelein eten. Ook fietste ik nog steeds elke dag mijn rondje Gorinchem/Sleeuwijk en maakte ik gebruik van die keer dat ik extreem vroeg wakker was door de zonsopgang te fotograferen.

dinsdag 26 juli

Hier ligt Bas bij me op de deken te pitten. Deze dag was hij door de dierenarts in Zuilichem onder handen genomen om zijn tandsteen te verwijderen. Dieren moeten daarvoor onder narcose, omdat ze niet vrijwillig hun bek zo lang open willen houden.

Hij was al vrij snel weer bij van de narcose, maar viel de rest van de dag wel om de haverklap in slaap en heeft lekker bij me gelegen. Hier ligt hij dus zoals je ziet ook weer te dutten. Ik vond het er zo schattig uitzien dat ik er een foto van heb gemaakt.

Bas doet een dutje op de bank

woensdag 27 juli

Nadat ik het weekend ervoor op tv gezien had dat Titanic op woensdag uitgezonden zou worden, was ik helemaal enthousiast en zat ik die woensdag al helemaal klaar voor de tv. Normaal kijk ik geen enkele film een tweede keer, maar deze heb ik inmiddels een al vaak gezien en hij verveelt nog steeds niet.

Titanic weer eens kijken

donderdag 28 juli

Donderdag stuurde mijn moeder me ‘s morgens een mailtje of ik soms zin had in iets met een B bij de koffie en iets met een P bij de piepers. Ik fantaseerde erop los en kwam uit op iets in de omgekeerde volgorde: P voor peperkoek en B voor Boontjes. Weer eens wat anders, peperkoek met aardappels en koffie met boontjes, en dan bedoel ik dus geen koffieboontjes. 🙂

Maar het was dus Bossche Bol en Postelein, beide etenswaren die in mijn top 10 staan, dus rond een uur of drie met de pont overgevaren en vervolgens naar Andel. Op de foto zie je de piepers met postelein. Het vlees was inmiddels niet meer aanwezig, de Duitse biefstuk viel wat tegen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Omdat ik deze foto zó waanzinnig mooi vind, doe ik er toch deze nog bij voor 28 juni. Deze heb ik op de terugweg naar huis gemaakt vanaf de veerpont. De zon was aan het ondergaan en ik vind het gewoon een heel mooi plaatje.

Die warme kleuren gecombineerd met het koele van de donkere wolken erboven en dat silhouet van de reling geeft het plaatje iets extra’s. Als je goed kijkt (moet je de foto wel even aanklikken om ‘m groter te bekijken) zie je op de achtergrond ook het silhouet van de Gorkumse brug.

Nadat ik bij m’n moeder was geweest, ben ik nog mijn rondje gaan fietsen. Omdat de zon aan het zakken was, zag ik toen ik de dijk opreed opeens de meest geweldige zonnestralen. Net of er een oranje schijnwerper ergens vanuit Gorkum omhoog stond te schijnen. Ik vond ‘t zó mooi dat ik ben gestopt om een foto te maken. Eenmaal bovenop de dijk, heb ik er nog één gemaakt, maar daar was het effect al minder.

vrijdag 29 juli

Vrijdag had ik een nieuwe app op mijn iPhone gezet, genaamd Appysnap. Daarmee moet je foto’s maken voor opdrachten. Dat kan van alles zijn en ik vind ‘t wel grappig. Voor deze opdracht moest ik een foto maken van iemand of mezelf met zijn of haar huisdier. Dat lag dus voor de hand dus heb ik deze foto van Bas en mij gemaakt. We lagen hier nog op bed en we deden net of we zo blij elkaar lagen te slapen.

Samen slapen

zaterdag 30 juli

Ik heb het al vaker gezegd: Ik ben dol op Hipstamatic. Iedereen heeft het altijd over Instagram, ik heb het altijd over Hipstamatic. De foto maakte ik toen ik me verveelde, het is er één uit een serie van drie en ik vind deze en de laatste het leukst.

Het filter wat vind ik het mooist, je kunt er hoge contrasten en diepe schaduwen mee creëren. Ik wilde een foto waarop mijn tattoo een beetje in beeld kwam, meestal zie je die niet op foto’s. Ik droeg geen make-up, maar dat valt niet zo op.

Zwart-wit selfie

zondag 1 augustus

Omdat ik meerdere foto’s heb gemaakt, komt er waarschijnlijk in het weekoverzicht van zondag ook nog wel één. Deze maakte ik vanmorgen toen ik voor mijn doen, héél vroeg op stap was om foto’s te maken van de zonsopgang. Toen ik tegen vijven wakker werd en niet meer kon slapen, leek het me een goed idee om dat te doen.

Wandelen bij zonsopgang

Zo! We zijn erdoor en ik ga meteen naar bed. Vandaag in totaal ongeveer 4.5 uur gelopen en ook nog mijn dagelijkse rondje fietsen van 12 km. Daarbij opgeteld dat ik dus echt héél vroeg wakker was, maakt dat ik nu echt wel naar m’n bed verlang!