Foei, twee dagen te laat met de WS van afgelopen week. Dit keer bij een aantal dagen meerdere foto’s. Afgelopen week heb ik veel gelezen en films gekeken en de zomerfeesten stonden op het programma. Verder kocht ik eindelijk een nieuwe DVD speler, vierden we de achtste verjaardag van Bas (compleet met visite, cadeautjes en pannenkoeken) en liet ‘t weer te wensen over.

8 augustus

Een citaat uit een boek wat ik aan het lezen was. Ik vond het een goede bewering en een thema wat we onlangs ook behandeld hebben met de klankbordgroep. Ik ben erg voor authenticiteit in bouwstijl en zéker in een historische stad als Gorinchem.

Ik was al lang aan het azen op een nieuwe dvd-speler, omdat degene die ik had, echt waardeloos was. Deze was niet duur en werkt super. Minpunt is dat ik ‘t ondertiteling lettertype slecht leesbaar vind, maar daar valt wel aan te wennen. Gelukkig versta ik ook prima Engels. Dat ik m’n films graag ondertiteld heb, is puur luiheid. :-)

Ik liep de stad in voor een boodschapje en zag een donkere lucht naderen. Mooi contrast is dat je die zwarte lucht ziet, terwijl de zon nog op straat en tegen de panden schijnt. Het ziet er net een beetje uit alsof de lucht er later boven geplakt is. Als er een strakblauwe lucht boven gezeten had, had je ‘t ook geloofd.

9 augustus

Deze dag zocht ik een leuk verjaardagscadeautje voor Bas, die woensdag acht jaar zou worden. Ik koos voor deze leren halsband in vrolijk rood/wit/blauw. Zoals je ziet, bestaat de halsband uit een soort schakels.

Helaas is hij wel wat te groot waardoor hij over zijn kop kan schieten. Maar aangezien hij meestal voor me loopt, zal dat niet zo vaak voorkomen, ik vond hem te mooi om terug te brengen en had ook maar één zo’n aparte gezien bij de dierenwinkel.

Mooie halsband voor Bas

10 augustus

En daar heb je het feestvarken, mét nieuwe halsband, een lekkere kluif en een felrode bandana met de tekst ‘hot dog’, die ik onlangs had gekocht. Hij heeft overigens ook een groot gedeelte van de dag met een soort Hawaii-krans om z’n nek gelopen, je had ‘m moeten zien! Hij liep echt zo parmantig rond van; “Kijk mij eens jarig zijn!”

Elk jaar op Bas zijn verjaardag bak ik pannenkoeken. Er zijn twee dingen die hij het liefst heeft van alles en dat zijn frietjes en pannenkoeken. Mijn moeder kwam ook langs, nadat ze op Hyves had gelezen dat ik pannenkoeken ging bakken en bracht cadeautjes mee voor Bas en ook nog een kleinigheidje voor het baasje. Het was een gezellige avond!

12 augustus

Ik heb van de week de perfecte foto-met-kleuraccent-app gevonden. Je hebt er meerdere waarbij je het gebied in moet kleuren wat gekleurd moet blijven. De rest is dan zwart-wit. Deze app werkt met kanalen. Met een paar klikken en zonder gedoe, heb je een resultaat als dit, ik vind ‘t wel gaaf! Al is dit dan misschien niet het meest mooie plaatje om het effect te tonen.

Foto probeersel

13 augustus

Dit schattige dingetje kreeg ik op Bas’ verjaardag van m’n moeder. Een boekenlegger in de vorm van een houten wurmpje aan een koord, met onderaan een houten kraal. Ik vind ‘m zó schattig! Hier zie je ‘m in een boek wat ik aan het lezen ben: ‘Wat spook jij uit’ van Sophie Kinsella. Wat ik trouwens een superleuk boek vind, zoals bijna alles van deze schrijfster.

Dit vind ik echt zo’n gave foto van Micky! Ik heb hem gemaakt met Camera+ en bewerkt met een filter wat in die app zit. Sowieso vond ik de foto al leuk zonder filter, maar dit geeft ‘m toch iets extra’s. Micky lag bij me op de bank te luieren, terwijl ik aan het lezen was. Ik merk dat ik deze week sowieso veel foto’s van Micky heb.

15 augustus

Deze vind ik best leuk. Micky die voor het raam zit en het met zijn kop in silhouet. Je ziet gewoon precies alle haartjes en zo. Ik vind het effect best apart.

Micky in silhouet