Zoals elk jaar, is er dit jaar weer zomerfeest in Gorinchem. Helaas is er van het zomer-gedeelte weinig te merken. Ik moet zeggen dat ik vorige week nog niet eens wist dat ‘t deze week al zover was en de voorpret die ik normaal de week ervoor al heb, is ook een beetje langs me heen gegaan. Misschien word ik er gewoon wel te oud voor…

Gisteren was de eerste avond, met Ruben Hein en Ben Saunders. Ik was er rond zeven uur en was zo’n beetje de eerste die aanwezig was. Toen was ‘t dus wachten en dat is waar ik echt een hekel aan heb. Maar wie ‘t eerst komt, wie het eerst maalt en als je de beste plek wilt hebben, moet je er wat voor over hebben!

Tegen negenen stond Ruben Hein met band op de planken. Ik moet bekennen dat ik nooit van die naam gehoord had en ook de muziek kwam me niet bekend voor. Het klonk niet verkeerd, maar ik begon me al snel te vervelen en dat is geen goed teken.

Rond half elf kwam Ben Saunders. Hem had ik al diverse keren gezien op TV, maar niet in het echt. Het plein ging uit z’n dak. Kritisch als ik kan zijn, moet ik toegeven dat ik ‘t wat tegen vond vallen. Ik had meer show verwacht. Zeker omdat er van tevoren allerlei attributen het podium op werden gesleept, zoals schemerlampen, tapijtjes en zelfs een kapstok.

Natuurlijk ook foto’s gemaakt en een filmpje van Ben. Zowel de foto’s als het filmpje vind ik zelf best geslaagd. Enig minpunt van het filmpje is dat ik drie keer tijdens het filmen een foto had gemaakt. Ik heb geprobeerd het effect daarvan zo ver mogelijk te minimaliseren, maar wat er van overgebleven is, zijn wat momenten waarop het beeld even stilstaat en audio wegvalt.

Ben Saunders zingt ‘if you don’t know me by now’