Gisteren heb ik niet geblogd over de tweede dag van het zomerfeest. Te druk met van alles en nog wat en eigenlijk ook niet echt zin en een beetje moe. Vandaar dat je nu een blogpost van zowel woensdag en donderdag van me tegoed hebt.

Woensdag 10 augustus

Woensdag was ik niet van plan te gaan, totdat iemand die ik van Twitter ken, vroeg of ik foto’s wilde komen maken van hun band, omdat ze de foto’s die ik zes jaar geleden tijdens een eerder optreden bij de zomerfeesten had gemaakt, toen zo gaaf vonden. Mede omdat ik me gevleid voelde, toch maar gegaan die avond.

Op het programma stonden Voice of Holland ster Wiep, Loos Alarm en 3J’s. Helaas was ik deze avond wat laat, waardoor ik naast het net viste wat ‘mijn’ plekje betrof. Toen ik aankwam, bleek er al een hele groep vrouwen en meisjes te staan, die al vanaf zes uur hun plekje bij het hek bewaakten. Fans van de 3J’s.

Ik moet eerlijk zeggen dat deze avond niet mijn beste was. Ik was moe en doordat ik niet op het hek kon leunen, kreeg ik rugpijn. Zelfs 2 paracetamol met codeïne konden daar niets aan veranderen. Gelukkig vond ik Wiep en Loos Alarm erg leuk. De muziek van Wiep kon ik me niet echt herinneren maar het was leuk.

Hoogtepunt van de avond was voor mij Loos Alarm met hun repertoire van ‘de goede’ Nederpop. Ze zongen nummers van onder meer De Dijk, Bløf, Doe Maar en nog het één en ander. Ik heb het ene na het andere nummer luidkeels meegezongen!

De 3J’s vond ik wat tegenvallen. Behalve dat het niet mijn muziek is, vond ik dat het optreden weinig body had. Ik hou ervan als een artiest energiek is en voor interactie met het publiek zorgt en niet alleen een beetje heen en weer over het podium loopt en het plein één keer een paar zinnetjes na laat zingen.

Donderdag 11 augustus

Deze avond was tot nu toe voor mij de leukste. Ik had al veel geluk bij het arriveren op het plein. Er zijn normaal twee mogelijkheden. Of ik kom vroeg, heb een goede plek en moet lang wachten. Of ik kom laat, heb geen plek aan het hek maar hoef minder lang te wachten.

Toen ik aankwam, stonden er al aardig wat mensen op het plein, ondanks dat het pas kwart over zeven was dus ik dacht dat ik weer niet op m’n vaste plek kon staan. Maar toen ik naar het hek liep, bleek daar al een klein groepje te staan, maar er was nog voldoende plaats aan het hek.

Nadat een aantal mensen na het eerste optreden (waar ze, aan hun t-shirts te zien, speciaal voor gekomen waren) weer verdwenen, had ik alsnog mijn vaste plekje. Ook was het prettig dat ze een kleine 10 minuten nadat ik gearriveerd was, al begonnen, zo zou het altijd moeten zijn. 🙂

De avond begon met Profuna Ocean. Een band waar ik nooit van gehoord had, maar wat best lekker klonk. Als ik me niet vergis, is het progressieve rock en het was heel goed aan te horen. Normaliter mag het van mij wat steviger, maar ik kan hier best de hele avond naar luisteren.

Er was ook een groepje fans die eensgezind in zwarte t-shirts met bandnaam erop in de regen stonden te genieten van hun helden. Zonder een bandshirt aan te hebben, stond ik overigens net zo goed in diezelfde regen en ik was dan ook blij dat ik mijn lichtgewicht zebraprint pluutje had meegebracht in m’n ouwe trouwe rugzak.

Daarna kwam Krystl. Ik had die naam weleens gehoord, maar had er geen idee van, dat bekende liedjes zoals ‘Bottles’ en ‘Golden Days’ van háár waren en dat vrolijke liedje van ‘RTL Viert de Zomer’. Het was echt zo van ‘Ooh, is ZIJ dat!’

Haar optreden was een groot succes. Ze was zo leuk! Niet alleen om te zien, maar die energie die er vanaf kwam was ongelofelijk! Ze bleef maar over het podium swingen, klappen, het publiek ophitsen en voor haar zangkunsten heb ik geen woorden. Wauw!

Tot slot stond de Zeeuwse band Racoon. Met leadzanger Bart, die prettig gestoord is en daarom leuk om naar te kijken en te luisteren, is een optreden van deze band een echt feestje. Ik herinnerde me later dat ze in 2009 ook op het zomerfeest stonden.