Gisteren heb ik niet geblogd over de tweede dag van het zomerfeest. Te druk met van alles en nog wat en eigenlijk ook niet echt zin en een beetje moe. Vandaar dat je nu een blogpost van zowel woensdag en donderdag van me tegoed hebt.

Woensdag 10 augustus

Woensdag was ik niet van plan te gaan, totdat iemand die ik van Twitter kende vroeg of ik foto’s wilde komen maken van hun band, omdat ze de foto’s die ik zes jaar geleden tijdens een eerder optreden bij de zomerfeesten had gemaakt, toen ook zo gaaf vonden. Mede omdat ik me gevleid voelde, toch maar gegaan die avond.

Op het programma stonden Voice of Holland ster Wiep, Loos Alarm en 3J’s. Helaas was ik deze avond wat laat, waardoor ik naast het net viste wat ‘mijn’ plekje betrof. Toen ik aan kwam, bleek er al een hele groep vrouwen en meisjes te staan die al vanaf zes uur hun plekje bij het hek bewaakten. Fans van de 3J’s.

Ik moet eerlijk zeggen dat deze avond niet mijn beste was. Ik was moe en doordat ik niet op het hek kon leunen, kreeg ik rugpijn. Zelfs twee paracetamol met codeïne konden daar niets aan veranderen. Gelukkig vond ik Wiep en vooral Loos Alarm erg leuk. De muziek van Wiep kon ik me niet echt herinneren maar het was leuk.

Hoogtepunt van de avond was voor mij Loos Alarm met hun repertoire van ‘de goede’ Nederpop. Ze zongen nummers van onder meer De Dijk, Bløf, Doe Maar en nog het één en ander. Ik heb het ene na het andere nummer luidkeels meegezongen!

De 3J’s vond ik wat tegenvallen. Behalve dat het niet mijn muziek is, vond ik dat het optreden weinig ‘body’ had. Ik hou ervan als een artiest energiek is en voor interactie met het publiek zorgt en niet alleen een beetje heen en weer over het podium loopt en het plein één keer een paar zinnetjes na laat zingen.

Zangeres Wiep zingt ‘California King Bed’ van Rihanna, een liedje wat ik zelf sowieso erg gaaf vind, vandaar dat ik ‘m gefilmd had

Loos Alarm zingt ‘Holiday in Spain’ van Bløf en Counting Crows

Donderdag 11 augustus

Deze avond was tot nu toe voor mij de leukste. Ik had al veel geluk bij het arriveren op het plein. Er zijn normaal twee mogelijkheden. Of ik kom vroeg, heb een goede plek en moet lang wachten. Of ik kom laat, heb geen plek aan het hek maar hoef minder lang te wachten.

Toen ik aankwam, stonden er al aardig wat mensen op het plein, ondanks dat het pas kwart over zeven was, dus ik schrok al. Maar toen ik naar het hek liep, bleek er een klein groepje te staan, maar er was nog plek zat aan het hek, en ook best in het midden.

Nadat een aantal mensen na het eerste optreden (waar ze, aan hun t-shirts te zien, speciaal voor gekomen waren) weer verdwenen, had ik alsnog mijn vaste plekje. Ook was het erg prettig dat ze een kleine 10 minuten nadat ik gearriveerd was, al begonnen, zo zou het altijd moeten zijn. :-)

De avond begon met Profuna Ocean. Een band waar ik nooit van gehoord had, maar wat best lekker klonk. Als ik me niet vergis, is het progressieve rock en het was heel goed aan te horen. Normaliter mag het van mij wat steviger, maar ik kan hier best de hele avond naar luisteren.

Er was ook een groepje fans die eensgezind in zwarte t-shirts met de bandnaam erop gedrukt in de regen stonden te genieten van hun helden. Zonder een bandshirt aan te hebben, stond ik overigens net zo goed in diezelfde regen en ik was dan ook blij dat ik mijn lichtgewicht zebraprint pluutje had meegebracht in m’n ouwe trouwe rugzak.

Daarna kwam Krystl. Ik had die naam weleens gehoord, maar had er geen idee van, dat bekende liedjes zoals ‘Bottles’ en ‘Golden Days’ van háár waren, om het nog maar niet over dat vrolijke liedje van ‘RTL viert de zomer’ te hebben. Het was echt zo van ‘Ooh, is ZIJ dat!’

Haar optreden was een groot succes. Ze was zo leuk! Niet alleen heel leuk om te zien, maar die energie die eruit kwam was ongelofelijk! Ze bleef maar over het podium swingen, klappen, het publiek ophitsen (op de goede manier) en voor haar zangkunsten heb ik eigenlijk helemaal geen woorden. Wat. Een. Strot! Echt, wauw!

Tot slot stond de Zeeuwse band Racoon. Als Zeeland-liefhebber zou ik haast zeggen “Al het goede komt uit Zeeland’ maar ik wil niet al te generaliserend overkomen. Desondanks gaat die vlieger absoluut voor Racoon op. Met leadzanger Bart, die redelijk prettig gestoord is en daarom leuk om naar te kijken en te luisteren, is een optreden van deze band een feestje om mee te maken. Ik herinnerde me later dat Racoon eerder op de zomerfeesten heeft gespeeld, in 2009.

De energieke Krystl zingt haar hit ‘Bottles’

Zeeuwse band Racoon zingt ‘Love you more’