Het leek me wel grappig om je de ‘evolutie van Ester’ te laten zien: Een serie foto’s van mij, van baby tot het heden. Ik heb wel eens een tijdje een mapje jeugdfoto’s op mijn site gehad, maar omdat ik elke keer van watermerk veranderde bleef er op een gegeven moment weinig foto meer over. Alles opnieuw inscannen had ik geen zin in.

Dat doe ik dus niet meer, maar dit idee leek me wel leuk. Ik heb zoiets ook wel eens op blogs van anderen gezien dus zodoende dat ik op het idee kwam om het zelf ook te doen. Daarnaast is het voor mijzelf ook wel eens leuk om in de fotoboeken te duiken, ook al is het inscannen van foto’s (langdurig klusje) niet mijn hobby. Omdat het aardig wat foto’s zijn, heb ik ze in collages gestopt, zodat het een wat minder lange blog wordt.

Er was eens een schattig klein meisje met enorme ogen en een krullenhoofd. En dat was ik dus. Hier vier foto’s van toen ik nog behoorlijk jong was. Links boven was ik denk ik één of hooguit twee jaar oud.

Rechtsonder is het bewijs van het feit dat ik al op zeer jonge leeftijd weg was van motoren. Ik sta hier bij de motor van mijn vader en reed op die leeftijd ook al mee. Denk dat ik daar een jaar of 5 was. Op de andere twee foto’s ben ik alweer iets ouder. Links onder is op de Malediven, rechts boven is met onze kat Sissy.

Alweer wat ouder. Op de foto rechts ben ik bezig met een dressuurwedstrijd. Ondanks dat ik jarenlang een eigen paard heb gehad was dit daar nog net voor. Links boven onderteken ik mijn MAVO examen, ik had hier wat langer haar, maar heb verder eigenlijk bijna altijd kort gehad.

Linksonder was ik met een vriendinnetje naar Scheveningen geweest en aldaar dus op het strand wat foto’s gemaakt, waaronder deze van mij. Het suède jasje wat ik daar draag heb ik nog heel lang gehad.

Weer wat jaren verder. Ik ben hier duidelijk al begonnen met de zoektocht naar een eigen stijl, zowel qua kleding als qua haar. Vooral in die tijd veranderde ik zowat om de paar maanden van kapsel. Links boven ben ik met een vriendinnetje van de bakkersschool in de Efteling,

ik moet zeggen dat ik m’n haar daar erg leuk vind. Rechts zit ik op de enige motor waar ik zelf ooit echt op gereden heb en die ook voor de helft van mij was. Links onder aan de telefoon, mijn haar is daar wéér anders. Drie foto’s, drie kapsels :-)

Dan slaan we een heel eind over, er zijn jaren dat ik geen enkele foto van mezelf heb, niet dat dat erg is overigens. Op deze foto’s weer verschillende kapsels, lang, kort, lang kort. Ik wist duidelijk niet waar ik heen wilde. Ook de kleur veranderde hier.

Op de foto linksonder zie je duidelijk al de blonde lok en de zwarte baan erachter, die later zou veranderen in helemaal zwart. Voor die tijd had ik meestal lichtblond haar, zoals op de foto links boven. Blond is nog steeds wel mijn favoriete haarkleur.

Ook met mijn haar varieerde ik graag. Eén kapsel, meerdere mogelijkheden zeg maar. Zo liet ik het soms krullen en deed ik zomers graag een dun vlechtje aan de voorkant. De foto rechts boven is toen ik net het kapsel had laten knippen waar ik inmiddels alweer een jaar of drie erg happy mee ben, inclusief de blonde extensions tussen het zwart door. Daar was het overigens nog wel een stuk korter dan dat het nu is. Die foto heb ik ook heel lang als profielfoto gehad, nog steeds vind ik ‘m best leuk en dat zeg ik niet snel over een foto van mezelf.

En dan de laatste collage. de foto’s die hierin verwerkt zijn, zijn allemaal behoorlijk recent. De foto met de rode lipstick is van eind 2010, de rest is van dit jaar, met de foto links boven als meest recente, die is gemaakt op 20 augustus.

Hier is m’n haar weer iets korter omdat mijn blonde lok iets te kort afgeknipt was. Inmiddels is mijn haar aan de voorkant weer langer en is de boel aan de achterkant gister weer lekker strak in model geknipt. Het zwarte haar wil ik inmiddels ook vanaf maar dat gaat nog wel even duren.