Op 2 oktober stond Dordrecht in het teken van chocolade, met het evenement Dordt in Choc. Ik had afgesproken met m’n moeder om erheen te gaan en we zijn met de trein naar Dordrecht gegaan, omdat dat niet alleen goedkoper, maar ook makkelijker was. Ik ben in het centrum van Dordrecht goed bekend, dus zoeken naar waar wat te doen was hoefden we niet.

We zijn een uurtje of drie in Dordrecht geweest en hebben de nodige chocolade kunstwerken gezien. Nog een wonder dat dat allemaal niet gigantisch aan het smelten ging, aangezien de temperatuur die dag behoorlijk hoog was voor een nazomerse dag in oktober. We wilden eigenlijk beginnen met de boottocht waarover we onder meer in de speciale bijlage van de krant gelezen hadden, maar daar was iets raars mee aan de hand.

Er hing een papier bij de aanlegplaats dat de boot de hele dag al vol was, terwijl nergens vermeld had gestaan dat je moest reserveren. Uiteindelijk bleek dat de boot slechts twee keer gevaren had voor dat evenement en de rest van de dag afgehuurd was, terwijl zowel in de krant als op de website van Dordt in Choc was te lezen dat de boot ‘elk uur’ zou varen. Tja…

Het meeste was er te doen in een grote tent, in de directe omgeving rond de tent stonden hier en daar wat kraampjes, maar dat viel wat tegen. Voor entree van de tent moest je € 3 betalen. Binnen stond een enorme hoeveelheid mensen.

Je moest bijna voor elke stand in de rij en sommige rijen waren écht lang. De langste was denk ik voor de chocoladefontein, waar je fruit en koek aan een satéprikker kon rijgen om die vervolgens onder de fontein te houden. Desondanks was het best leuk om al die dingen te zien.

Verder kon je hier en daar wat proeven, maar dat was redelijk beperkt. Niet erg, kon ik er in elk geval niet dik van worden. 🙂 Je kon ook dingen kopen. Bonbons en chocolade kunstwerkjes. Ik heb één dingetje gekocht wat ik zo grappig vond dat ik het wel wilde uitproberen.

Een chocolademelklepel. Dat was een houten lepeltje met onderaan een homp chocola die zeg maar precies onderin een beker paste. Daar kon je chocolademelk mee maken als je hem in een beker warme melk hing. ‘s Avonds meteen geprobeerd en het was super!

Toen we alles wel hadden gezien hebben we nog even rondgelopen om te kijken of we ergens op een terrasje konden zitten, maar die waren al vol, niet gek natuurlijk. Iedereen wilde lekker in de zon genieten van de laatste mooie dag. Uiteindelijk bij een veel te drukke McDonald’s beland en daar een Big Mac en een milkshake op.

Ondanks dat het hier en daar wat minder was dan we verwacht hadden toch een leuke dag gehad en hele bijzondere chocolade creaties gezien. Eén van de mooiste dingen vond ik wel het herfsttafereeltje van chocolade wat je ook terug ziet op de collage hierboven.