Als liefhebber van foto’s én van motoren is het een logisch gevolg dat ik een aardige verzameling motorfoto’s heb. Alles wat ik mooi vind, sla ik op, om er vervolgens niks mee te doen. 🙂 In deze blogpost een aantal favorieten! Onder elke foto een korte uitleg waarom ik de bewuste afbeelding juist zo mooi vind en ‘m tot een favoriet maakt..

Dit is een promo-foto van de Yamaha Vmax. Ik ben echt verliefd op deze motor en kan ernaar blijven kijken. Ik heb alle foto’s van dit model, maar vind dit één van de mooiste, doordat er met schaduwen en contrasten gewerkt is en het licht de belijning en features benadrukt.

Yamaha V-Max

Als ik zelf een motor zou hebben, zou ik denk ik ook zo zijn. Lekker een beetje sleutelen. Maar niet teveel, want rijden is natuurlijk wel prioriteit één! Het moet niet zo zijn dat je eerst aan de gang moet, voordat je je motor überhaupt kunt starten. Maar een foto als deze laat zien dat je als vrouw zijnde toch echt wel een stoer wijf kunt zijn!

Deze doet me erg denken aan de fijne jaren die ik bij de motorclub heb gehad. Foto’s als deze heb ik zelf in veelvoud gemaakt. Half omgedraaid achterop de motor, de lens achteruit gericht en klikken maar. Sowieso zien de bochten op deze weg er perfect uit!

Ook deze doet me enerzijds aan de motorclub denken. Deze foto was volgens mij ook de eerste die ik gebruikte in het allereerste clubblad van mijn hand. Dat was in het voorjaar en ik vond deze foto een voorjaarsgevoel uitstralen.

Ik weet ‘t niet zeker, maar volgens mij is dit een foto van the Ghostrider. Wat ik wel zeker weet, is dat ik altijd aan Ghostrider moet denken als ik deze zie.

Deze foto heb ik al lang en ik vind ‘m nog steeds gaaf! Het is een conceptmodel en ik hoop dat ze dit model ooit gaan uitbrengen, bij voorkeur met Yamaha erop. 🙂 Desondanks is het geen typisch Yamaha-model, dus dat zal niet snel gebeuren.

Weer zo’n mysterieuze foto. Iemand op een motor in een bos. Ik vind dit een prachtige foto en wederom door gebruik van contrasten en schaduwen.

Deze foto geeft mij echt zo’n “Hell yeah!’ gevoel. Lekker effe puberaal doen en een stevige burn-out maken. Hoe slecht dat gummen ook voor je banden is, het is wel een gaaf effect en die motor jankt er ook zo lekker bij!

De meesten zullen bij deze foto zoiets hebben van: WTF! Dat kan ik begrijpen. Wat je ziet is het neusje van een motor. Maar wát voor een neusje. Echt, ik vind dit zó mooi! Sowieso is ie ook lekker gepoetst, waardoor de boel mooi schittert in het licht.

In principe zijn motoren een beetje als mensen. Je kunt op neuzen vallen, maar veel mensen vallen vooral voor een lekker kontje. Zo ook ik. Maar ik val dus ook voor lekkere motorkontjes. Dit is er één waar ik best even naar kan kijken zonder dat ‘t gaat vervelen. 🙂

De ietwat vintage aandoende kleuren, de compositie, het merk motorfiets. Alles klopt! Een foto van mijn favoriete Fazertje mag natuurlijk niet ontbreken. Ik vind dit een erg mooie foto. Ik heb ‘m al lang en ik heb géén idee waar ie vandaan komt, maar mooi is ie!

Aaah, kijk hoe schattig! Wie zegt dat motorrijders alleen maar stoere gevoelloze in leer gehulde ruigpoten zijn? Sowieso vraag ik me bij ‘t zien van deze foto af hoe vaak ze geoefend hebben. Stoppies doen vereist namelijk wat meer controle dan een wheelie en zeker als je net voor de in teenslippers gestoken voetjes van je vriendinnetje moet stoppen. Als iemand zoiets ooit voor mij zou doen, zou ik dat wel de ultieme liefdesverklaring vinden!

ik heb behalve met motoren ook iets met zwart-wit foto’s geloof ik. Wat ik met deze foto heb is wat lastig uit te leggen. Hij doet me ergens aan denken. Om precies te zijn aan iemand. Vooral de houding en de manier waarop ie uit z’n helm kijkt. Het valt me nu pas op dat er ook nog een andere reden is waarom ik juist bij dit plaatje veel gelijkenis zie.

Deze foto mocht zeker niet ontbreken. Dit plaatje heeft iets veelbelovends. Zo van: Ik ga nu op die motor stappen en een lekker eind sturen. Trap die standaard weg en gáán!

Dit vind ik zó gaaf! Ik kan niet geloven dat deze foto, en met name de effen achtergrond, niet gefotoshopt is.Een motorrijder die zo te zien net een bocht in rijdt. In je hoofd zie je voor je dat ie daar in z’n eentje in de laatste flarden avondrood over een verlaten circuit racet.

Ook een foto die ik erg gaaf vind. De foto impliceert voor mij snelheid, kracht en controle. En natuurlijk het goeie merk! Sowieso spreken ook de kleuren me erg aan. Ik vind het prachtig als motorrijders kleding dragen die perfect op hun motor aansluit qua kleuren.

De laatste foto is weer een Fazer. Dit is er één uit een serie van promo-foto’s. Ik zou er heel wat voor over hebben om zélf op deze motor te rijden of om deze foto zelf gemaakt te hebben. Actiefoto’s vind ik nog steeds lastig. Dit is het perfecte voorbeeld van hoe het wél moet. Deze afbeelding heb ik overigens ook inmiddels alweer een jaar op mijn bankpasje staan.