Ik weet het: Te veel tags, te weinig echte blogs de laatste tijd. Sorry! Ik ga proberen meer inspiratie te krijgen, maar het wil gewoon niet zo lukken allemaal. Als je eerste gedachte bij het opstaan ‘O nee, weer een dag, ik wil gewoon slápen’ is, is inspiratie niet echt iets wat op de prioriteitenlijst staat.

Vergeef me dus het feit dat ik me er momenteel wat makkelijk vanaf maak met tags en andere onzin. Hoe dan ook weer een tag. Ik heb een tijdje over deze getwijfeld, maar vind ‘m ergens ook wel leuk. Hij is een beetje fout en daarom juist ook wel weer grappig. Ik ga er verder niets over uitleggen, maar gewoon de vragen beantwoorden.

Heb je cosmetische chirurgie gehad?

Nee, niet dat ik weet.

Gebruik je valse wimpers?

Nee, ook al niet. Ik zou het best willen en heb een paar keer een setje gekocht, maar het lukt gewoon niet. Resultaat was dat mijn eigen wimpers veranderden in aan elkaar geklonterde witte bonkjes en mijn nepwimpers ergens op m’n wangen hingen. Het is een redelijk priegelig werkje om ze aan te brengen en dat is voor mijn slechte ogen net een brug te ver. Ik vind het al heel wat dat ik me redelijk normaal op kan maken, ook al doe ik daarbij ook veel op gevoel.

Draag je een weave of extensions?

Geen weave, wel extensions. Maar niet zo’n pruik in de zin van een haarverlenging of meer volume, maar slechts een paar plukjes. Het valt me vooral de laatste tijd op hoeveel vrouwen en vaak ook jonge meiden met een halve kop met extensions rondlopen.

Wat dat betreft, mag ik dus wel eens wat minder zeuren over mijn erg dikke haar. Vooral met het stylen merk ik het goed. Zelfs als zou ik maar de helft van mijn haar hebben zou ik nog een volle kop hebben. Aan volume geen gebrek dus!

Gebruik je iedere dag make-up?

Nee, niet meer. Het is een beetje raar met mij en make-up. Ik heb tot een jaar of 4 geleden nauwelijks make-up gebruikt, hooguit voor een speciale gelegenheid, maar dan ook heel simpel. Sterker nog, ik had nooit gehoord van dingen als arcadeboog, eyeliner en een wimperkrultang leek me weer een martelwerktuig. Toen begon ik dus met make-up en in eerste instantie was dat vooral een zwart lijntje om m’n ogen.

makeup-pink-red

Later ging ik er meer mee aan de slag en kwam een tijd dat ik niet eens zonder make-up het huis meer uit wilde. Inmiddels doe ik dat gerust, al moet ik er wel bij zeggen dat ik me dan minder zelfverzekerd voel dan met make-up.

Foundation gebruik ik een stuk minder dan oogmake-up. Het resultaat is wel mooi, maar mijn huid is van zichzelf al best egaal en ik zie er niet opeens heel anders uit als ik geen foundation op heb. Maar vooral op dagen dat ik niet echt noodzakelijk het huis uit hoef, behalve voor een rondje met de hond laat ik het vaak achterwege.

Zou je een cosmetische operatie overwegen?

Ja, eigenlijk wel. Ik ben een enorme zeikerd als het om mijn uiterlijk gaat. Ik kan ook volledig geobsedeerd raken door kleine dingetjes (meestal in mijn gezicht) die andere mensen vaak niet eens opvallen. Iets waar ik al jarenlang door geobsedeerd ben zijn de wallen onder mijn ogen en dan bedoel ik dus niet van die wallen die je hebt na een avondje stevig doorzakken.

Ook daarvan zeggen veel mensen dat ze ze niet zien, maar ik zie ze wel en als ik de kans kreeg zou ik daar absoluut iets aan laten doen. Ook heb ik er wel eens over nagedacht om het, overigens erg lelijke, litteken op mijn buik weg te laten halen.

Ik ben als baby geopereerd aan mijn lever en ze hebben de handel toen met krammen dichtgezet. Het resultaat verdient niet bepaald de schoonheidsprijs, maar inmiddels schaam ik me er minder voor dan eerst.

Kun je nog zonder make-up?

Zonder? Ja, ik denk het wel. Er zijn belangrijkere dingen dan make-up, al vind ik het stiekem toch wel fijn dat het bestaat en zou ik het verdrietig vinden als ik afscheid zou moeten nemen van mijn geliefde Maybelline gel eyeliner.

makeup-eyeliner

Draag je nepnagels?

Nee, wel eens geprobeerd, maar nepnagels en ik zijn een slechte combinatie. Ik ben iemand die haar handen gebruikt waar ze voor zijn, en dat is niet als kunstvoorwerp. Ik doe wel eens nagellak op, maar eigenlijk heb ik daar al een hekel aan en meestal is ie met een dag al lelijk.

Nepnagels heb ik twee keer geprobeerd, maar ik vond het waardeloos, alsof ik letterlijk onthand was. Ik kon niets meer, altijd zaten die krengen in de weg. Echt lange nagels vind ik ook vreselijk lelijk. Ik bedoel, lange teennagels zijn toch ook ranzig, waarom zijn lange vingernagels wel mooi. Dus nee, geen nepnagels voor mij.

Verf je je haren?

Yep, al Heel Erg Lang. Momenteel heb ik nog steeds zwart met witblond, maar ik wil naar een natuurlijkere kleur. Wel het model wat ik nu heb maar wat langer, en ook de blonde lok zal blijven bestaan, maar het zwart zal uiteindelijk vervangen worden door mijn eigen kleur met een bovenlaagje in dezelfde lichtblonde kleur als mijn lok.

Helemaal witblond zoals ik vroeger vaak had, wil ik niet meer. Ik was niet van plan eruit te zien als een bimbo, maar zo met mijn eigen donkerblonde kleur erbij denk ik dat het een heel mooi geheel geeft. Nadeel is dat het zwart dus gewoon uit moet groeien en dat gaat me zeker een jaar kosten, helaas, het is niet anders.

Ga je onder de zonnebank?

Néé! Alsjeblieft zeg. Mijn moeder heeft een zonnebank en vroeger ging ik daar soms onder omdat ik, vooral in de winter, echt heel bleek ben. Bruin werd ik er niet van, maar dan had ik een beetje een gezond kleurtje. Maar een hékel dat ik er aan had.

Ik verveelde me dood en ondanks dat je eigenlijk zo’n brilletje op moest, deed ik die af en ging ik liggen lezen. Mijn commentaar? “Mijn ogen zijn toch al verpest”. Zonnebanken zijn dus niet aan mij besteed. Sowieso vind ik zo’n zonnebankbruin kleurtje erg nep.

Gebruik je selftanners?

Ook niet. Wel eens geprobeerd overigens, maar vaak krijg je zo’n oranjebruine kleur en vooral vlekken. beetje linke soep, zeker omdat ik het minder goed zie. Ik heb wel eens Dove Sunshine geprobeerd, maar meestal heb ik geen zin in dat gesmeer.

Heb je tattoo’s?

Ja, zes. Dat is de laatste jaren niet meer veranderd overigens. De eerste had ik in 1994 en de laatste heb ik een jaar of 4 geleden laten zetten. Ik weet niet of ik er nu nog bij wil. Er is er wel één die ik graag nog eens uit zou willen laten breiden, maar de hoge prijs die je voor tatoeëren betaalt, houdt me toch een beetje tegen, al denk ik dat het er ooit nog wel van gaat komen.