Afgelopen woensdag was een geluksdag! Ik had de dag ervoor een superleuk gebreid rokje met Noorse print gekocht bij de HEMA, maar die bleken heel groot te vallen en de M die ik gekocht had moest dus geruild worden voor een maatje S. En dat te bedenken dat ik normaal meestal M of L draag van rokjes! Ik dus terug naar de HEMA, maar helaas was S al uitverkocht.

Hij was er wel in een andere kleur, maar ik wilde per se de lichtgrijze. Weer naar huis en op de website gezocht welke winkels in de buurt zaten. Vervolgens de alles afgebeld, beginnend bij de dichtstbijzijnde in Werkendam. Ik was er wel even zoet mee, in elk geval. En zoals dat altijd gaat, had ik bij de laatste beet.

Grijs gebreid rokje

Dat was HEMA Geldermalsen en laat ik op het station na, nog nooit in Geldermalsen geweest zijn. Ik wilde eerst met de trein, maar omdat het slecht weer was en ik een kwartier tot 20 minuten zou moeten lopen, wilde ik de gok niet wagen en ging ik met de taxi. Sowieso was het maar de vraag of ik het zonder verdwalen zou vinden.

In de tussentijd hier weer naar HEMA om een pak melk en mijn geliefde druiven (uit de koeling het lekkerst!). En wat denk je? Terwijl ik door het middenpad loop richting koeling, valt mijn oog op een rekje met de meest fantastische suède jasjes.

Ik was gelijk verliefd, vooral op de grijze. Nadat ik het prijskaartje gecheckt had om tot de conclusie te komen dat ze voor een echt suède jasje niet duur waren, gekeken of de goede maat erbij hing. Helaas niet.

Vervolgens had ik het meest geniale idee in tijden. Nog vanuit de HEMA in de stad, belde ik opnieuw met HEMA Geldermalsen om te vragen of ze daar het grijze jasje in de goede maat hadden. Er moest even gezocht worden maar even later kwam het vrouwtje weer terug aan de telefoon met het goede nieuws dat ze er nog één hadden! In het grijs, in de goede maat!

Je begrijpt: Mijn dag kon niet meer stuk! Intussen stond ik al de rij om mijn melk en druiven af te rekenen en daarna gauw naar huis om op de taxi te wachten. In de tussentijd was het buiten heel donker geworden en eenmaal in de taxi begon het hard te regen. Ik was dus blij dat ik niet met de trein was gegaan om vervolgens in diezelfde regen te moeten lopen!

Eenmaal in Geldermalsen was de HEMA snel gevonden en zoals beloofd lagen zowel het rokje als mijn nieuwe oogappel al op me te wachten bij de klantenservice. Afgerekend en met een grote smile op mijn gezicht weer naar buiten.

Waar ik me vervolgens nog een half uur moest zien te vermaken met rondjes lopen door de niet al te interessante winkelstraat terwijl het nog steeds regende, maar gelukkig niet al te hard.

Gelukkig was de taxi op tijd en een half uurtje later stak ik de sleutel weer in m’n voordeur. Ondanks dat ik inmiddels eigenlijk al een paar dagen met m’n winterjas rond liep moest nu natuurlijk het nieuwe jasje aan, al is dat met temperaturen rond de 10 graden eigenlijk nét wat te fris. Desondanks ben ik er erg gelukkig mee. Ik heb ook een paar grijze suède handschoentjes (ook van HEMA trouwens) die bijna dezelfde kleur zijn, dus dat past perfect.

Leuk is ook dat ik nu toch weer een grijs jasje heb. Ik heb pas de boel eens opgeruimd en een aantal jasjes op Marktplaats gezet, waaronder mijn imitatieleren grijze jasje die ik eigenlijk al een tijdje niet meer zo leuk vond.

Een aantal jaren terug was ik nog wat minder kieskeurig met kleding, inmiddels is mijn attitude daarin veranderd. Ik hoef niet per se meer heel veel kleding, ik geef liever wat meer geld uit aan betere kwaliteit die ik ook écht 100% geweldig vind dan dat ik bijvoorbeeld 10 goedkope t-shirts koop waar ik vervolgens de helft niet van draag.

Een foto kan natuurlijk niet uitblijven. Om precies te zijn zijn het er vijf, verpakt in een collage. De foto’s met de handschoenen en de foto’s rechts boven en rechts onder heb ik met de camera gemaakt. de foto’s waar ik het jasje draag (links boven en links onder) met de iPhone. Ik vind ook de schuine stiksels op de schouder mooi afgewerkt, geeft net wat extra’s, een sportieve touch.

Grijs suède jack

Voor het geval er mensen zijn die zich afvragen waarmee ik collages maak. Dat doe ik met een programma genaamd CollageIt. Deze software kun je gratis downloaden, maar je krijgt wel een watermerk op je collages met de gratis versie,

ik gebruik inmiddels de Pro versie en ben er erg content mee. Dit soort collages kan ik ook in Paint Shop Pro maken (moet écht nodig overstappen naar Photoshop) maar dat is een behoorlijk tijdrovend klusje. Dit werkt supersnel en zeker dus handig voor als ik een blog aan het tikken ben en even snel een collage erbij wil hebben.

Tot zover dit artikel over mijn nieuwe aanwinst. Voordeel van suède is ook dat ‘t zo lekker ruikt (vind ik wel). Elke keer als ik in de gang kom is het even zo van, snuf-snuf! Heerlijk! Sowieso ook heel tof dat ik nu eens een echt leren (suède, maar da’s ook leer) jasje heb. Heel blij mee!