Terwijl ik dacht dat ik een maand geleden nog een Momentopname gedaan had, bleek de laatste in juli geweest te zijn! Even om op te frissen: Momentopname is de nieuwe naam voor het item waarin ik je kennis laat maken met muziek waar ik momenteel veel naar luister.

Anouk – Down & Dirty

Anouk is een topwijf, een echte rockchick. Ondanks dat ik mezelf niet bestempel als fan, vind ik vrijwel alle muziek die ze maakt goed. Of het een gevoelige ballad is, een rockplaat of een beetje in between maar wel lekker stevig, zoals deze nieuwe track. Erg fijn luistervoer dus!

Bløf – was je maar hier

Dit nummer kan ik geen genoeg van krijgen! Tekstueel gezien vind ik ‘m wat flauw, zeker voor een plaat van Bløf, maar het nummer is zó goed! Alleen al die intro, en gewoon in z’n geheel. Het is vrij rustig, maar niet te zoet. Het is meeslepend en er zit veel gevoel in. Supernummer waarbij ik ook aan een speciaal persoon denk.

De Dijk – Laat het vanavond gebeuren

Dit is het ultieme voorbeeld van hoe je op z’n Nederlands toch een lekkere rockplaat kunt maken. Dit nummer bestaat al even, om precies te zijn sinds 1997, maar ik heb ‘t pas een paar jaar geleden ontdekt. De eerste keer dat ik het hoorde, dacht ik bij het horen van de intro dat het om een plaat van een Amerikaanse band ging. Muzikaal gezien klinkt ie namelijk heel on-Nederlands en dat is dus positief!

Metallica – The Unforgiven II

Een nummer van Metallica kon uiteraard niet ontbreken. :-) Dit keer een wat rustiger nummer, maar zeker niet minder goed. The Unforgiven II is een vervolg op The Unforgiven en komt, net als bovenstaand nummer van De Dijk, ook uit 1997 en is van ‘t album ReLoad, wat ik persoonlijk één van de betere Metallica albums vind.

The Voice of Holland – One Thousand Voices

Van dit nummer had je misschien niet verwacht dat ik ‘t leuk zou vinden, omdat het toch een echte popsong is. Desondanks ben ik er weg van. Dat samenspel van stemmen en de opbouw. Het is een krachtig nummer en daarnaast krijg je ‘m niet meer uit je kop. :-)