Zoals de meesten weten, ben ik motorliefhebber en vooral fan van het merk Yamaha. ‘Vroeger’ begon mijn fan-zijn-van-een-bepaald-merk met Ducati, maar op de één of andere manier ben ik daar een beetje vanaf. De liefde is bekoeld zeg maar. Yamaha stond al een aantal jaar op een gedeelde eerste plek en is eigenlijk nu als enige over.

Vandaar ook dat ik het leuk vind om wat Yamaha spullen te hebben. Geen overdosis, maar gewoon een paar dingen. Zo heb ik een verchroomde sleutelhanger, een speldje wat op mijn motorjack prijkt, een keycord, een pet die ik vaak tijdens fietsen draag en niet te vergeten mijn veel gedragen rode Yamaha LAB hoodie. Sinds gisteren ben ik ook de trotse bezitter van een Yamaha jas. Eigenlijk is het meer een vestje, maar het zit er een beetje tussenin.

Ik had hem op Marktplaats gezien en was meteen verliefd. Ik had ongelofelijk veel geluk want ten eerste was het de laatste (de adverteerder was een motorzaak), ten tweede was dat precies de goede maat (een M) en ten derde was hij voor de helft afgeprijsd! Normaal gesproken is het best duur spul. Het jasje wat ik nu heb kost origineel € 70 en ik heb ‘m zelfs voor 75 gezien.

Hij is nu voor € 35 voor mij en gister kwam hij met de post. Meteen gepast en hij zit als gegoten. Voorop staat een grote baan met rood en wit waarin in witte letters YAMAHA staat. Achterop staat het logo in wit en zelfs in de voering staat het logo en de tekst nog eens, plus een logootje op de bovenarm en Yamaha op de onderarm. Ik heb hem al gedragen tijdens fietsen en hij heeft me goed warm gehouden.