Het afgelopen jaar was alles behalve creatief. Ik deed niks meer op dat gebied en de inspiratie was heel ver te zoeken, of beter gezegd gewoon spoorloos. Foto’s op een leuke manier bewerken had ik geen zin meer in, die keren dat ik al zin had om iets creatiefs te doen wist ik niet wat, graphics maken was out of options en zelfs op fotografiegebied wist ik het niet meer.

Gister heb ik voor het eerst sinds tijden weer iets op creatief gebied gedaan. Nog vrij eenvoudig, maar ik vind het mooi. Het is een zogenaamde ‘typo’, wat weer een afkorting is van typografie. Typografie is tekst verheven tot een soort kunstvorm. Wikipedia zegt er het dit over:

Typografie, van het Griekse τύπος (tupos: slag, vorm, afdruk) en γράφειν (graphein: schrijven), behelst het zetten, drukken en vormgeven van teksten,
zowel voor functionele als
esthetische doeleinden.

Ik heb dus een typografie gemaakt van één van de foto’s die ik afgelopen vrijdag in Woudrichem heb gemaakt. Zoals gezegd, is hij eenvoudig, maar een heel drukke of geavanceerde typografie past niet bij een foto als deze, waar al veel details in te zien zijn. Dan zou het te druk worden. Sowieso drukt de eenvoud ervan ook de kracht van de tekst uit. Lastig uit te leggen, maar denk er maar eens over na wat ik bedoel.

Typografie op foto van Woudrichem

De tekst is een zinnetje uit de songtekst van het nummer Gravity van Sara Bareilles, wat sowieso een erg mooi nummer is. Deze tekst heeft voor mij ook een persoonlijke betekenis en ik vond hem ook wel bij de foto passen, met name door dat paadje erbij.

Als ik heel filosofisch aan de gang zou gaan, zou ik er nog een heel achterliggend verhaal bij kunnen schrijven, maar dat laat ik maar even achterwege voordat het te langdradig wordt 🙂

Tot zover dus mijn nieuwste creatie. Typo’s maken vind ik erg leuk, maar ook daarvoor moet ik dus echt inspiratie hebben. Ik hoop dat dit de komende tijd toch weer een beetje terug gaat komen want een creatief mens zonder inspiratie is als een vis zonder water.

Het gebrek aan inspiratie is waarschijnlijk grotendeels te danken aan de stroom aan vervelende gebeurtenissen en moeilijke momenten van het afgelopen jaar. Als inspiratie ergens dood van gaat is het wel van negatieve energie en stress en dat heb ik dus ook duidelijk ondervonden.

Wat vind je van mijn nieuwe typografie?