Het is groot en rood en het is mijn nieuwe bank! Inmiddels heb ik hem al ruim twee weken, maar doordat ik nogal een writer’s block had en daarna wat andere blogposts had voorbereid, kwam het er eerder niet van om erover te schrijven.

Het gebeurt niet vaak dat dromen uitkomen en dan nog wel in exacte vorm, bij mij is dat wel het geval. Ik droomde al jaren van een rode leren hoekbank. Eigenlijk wilde ik vanaf het begin al een leren bank. Praktischer met de beesten en ik vind het ook veel mooier dan een stoffen exemplaar.

Mijn interieur is de laatste jaren best strak. Waar ik begon met een bij elkaar geraapt zooitje aangevuld met kussens in alle kleuren van de regenboog, ben ik van lieverlee een eigen stijl gaan ontwikkelen. Ik hou van strak en modern, maar het moet ook wel gezelligheid en vrouwelijkheid uitstralen.

Mijn vorige bank

De laatste kocht ik voor € 45 bij de Kringloop. Veel plezier van gehad, totdat ie lelijk werd. Verkleuringen en hapers van kattennagels. En nadat één van m’n beesten erop had gekotst en ik de hoezen eraf moest halen en tegen de voorschriften in de was heb gegooid, werd het er niet beter op. Op de foto hierboven zie je mijn oude bank.

Een lang verhaal in het kort, kwam het er op neer dat m’n vader me aanbood om samen naar een bank te kijken, en zo geschiedde. Ik had al voorwerk gedaan, maar omdat ik nogal specifieke eisen had en er meer bruine, witte en zwarte banken zijn dan rode, was het nog best lastig om iets te vinden.

Totdat ik op de website van Woonmall Leerdam dé bank zag. Rood leer, strak design maar niet té. Stiekem was ik gelijk verliefd, al probeerde ik dat gevoel buiten de deur te houden, omdat ik niet wist wat hij kostte en of hij er in het echt ook zo mooi uitzag.

Dit hierboven waren de foto’s op de site. Aangezien ik als fotograaf goed weet dat je dingen niet alleen door de fototechniek, maar ook door nabewerking een stuk mooier kunt maken dan dat ze in het echt zijn, wilde ik ‘m eerst zien, voordat ik zou beslissen of ik echt verliefd mocht worden, maar zoals dat altijd gaat met verliefd zijn: Je kunt het niet echt tegenhouden. 🙂

Vervolgens die zaak gebeld, de bank was nog te koop. Sterker nog, er was er nog één, precies in die kleur en het was het showmodel, dus ook afgeprijsd. Ik kon er niets aan doen, maar mijn hart maakte echt een sprongetje. Zou het echt waar zijn dat ik zó veel geluk zou hebben met een bank die precies aan mijn wensen voldeed?

Mijn vader gebeld en we zijn de volgende dag gaan kijken. Ik hoef je denk ik niet te vertellen dat het alleen maar een bevestiging van mijn liefde op het eerste gezicht was. Enig nadeel was dat de hal waarin hij stond donker was en buiten grijs.

De kleur leek donkerder dan op de foto’s, maar desondanks erg mooi. Na de bank van alle kanten bekeken, bevoeld en uiteraard erop gezeten te hebben, de knoop doorgehakt. Hij zou op 28 september geleverd worden.

Uiteindelijk werd dat een week eerder, wat een enorm geluk was, aangezien ik er een paar dagen ervoor net achter was gekomen dat het grof vuil, die mijn oude bank op zou halen, nog maar eens per twee weken rijdt en dat zou elkaar net kruisen. Ik had dan of een week zonder bank of een week met twee banken moeten zitten.

Doordat de levering een week vervroegd werd, kwam het perfect uit. Maandagavond de oude met de hulp van een vriend buiten gezet en woensdagochtend om iets over elven stonden er twee mannen met de nieuwe bank in plastic verpakt voor de deur!

Het plastic eraf, de viltstrips onder de poten die ik had gehaald en de twee stukken in elkaar geklikt en daar stond ie, mijn droom! De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het eerste wat ik erop gedaan heb slapen was, ik had die nacht slecht geslapen en was doodop. Ik kan je vertellen dat dat heel goed te doen was! Tot slot natuurlijk een aantal foto’s!

Mijn rode leren hoekbank

Past mooi!

Glanzende bank!

Mooi is ie hé? Wat de kleur betreft: Ik ben eruit waarom hij op de productfoto’s feller leek dan in de winkel. Je ziet het ook op een aantal van deze foto’s terug. Het is een hele bijzondere kleur die een beetje kameleon-neigingen heeft.

Hoe meer licht erop valt, hoe feller rood hij wordt. Als het wat schemeriger is, lijkt hij wat richting donkerrood te gaan. De kleur is overigens ook echt rood-rood, dus geen rozerood of oranjerood. Precies goed dus!