Ondanks dat het weer zacht en aangenaam is, komen we toch echt in de donkere dagen terecht. Vannacht is de klok een uur terug gegaan, wat natuurlijk leuk is omdat dat betekent dat je een uur extra kunt slapen. Aan de andere kant is het ‘s avonds ook een uur eerder donker.

Ik verwen mezelf tijdens koude donkere dagen graag met een lekkere hete kop thee en een leuk boek, een paar wierookstokjes in mijn nieuwe houder en op de achtergrond een zacht muziekje en een eveneens zachte deken over mijn benen. Zo kom ik de winter wel door!

De afgelopen week was best leuk. Ik heb een nieuw kastje gekocht, ben en dag naar m’n moeder geweest om haar in huis en in de tuin te helpen omdat ze met haar rug zit, mijn fietsrondjes deze week waren stuk voor stuk aangenaam en gisteravond ben ik lekker in het donker wezen varen tijdens de Nacht van de Nacht.

23 oktober

Deze is nog van vorige week zondag, maar ik vond hem zo grappig. Het zijn de ruggetjes van Bas (boven) en Molly (onder) die letterlijk rug aan rug bij me op schoot lagen. Het contrast tussen de gitzwarte vacht van Molly en het witte lijfje van Bas vond ik zo mooi.

Zwarte en witte vacht naast elkaar

25 oktober

Maandag was ik bij Lidl gaan kijken voor een kastje uit de folder. Ik zocht iets nieuws voor in de hal en dacht dat dit wel een mooie vervanger zou zijn. Eenmaal in de winkel, bleek het kastje wel erg zwaar (bijna 30 kilo) en ook te groot om in mijn fietskarretje te kunnen. Uiteindelijk ben ik de dag erna met de taxi terug gegaan om het ding alsnog thuis te kunnen krijgen.

Na het in elkaar zetten bleek het kastje groter dan ik verwacht had. Eenmaal in de gang, bleek het echt geen gezicht en op de andere plek waar ik hem vervolgens gedacht had, was ook niet zo’n succes. Na een uurtje schuiven door het huis was ik eruit: Dan maar in de keuken!

Het kastje wat eerst in de keuken stond, staat nu in de gang. Dit had ik nooit van tevoren kunnen bedenken, maar het werkt. Er blijkt ook nog eens vreselijk veel in te passen, waardoor het enorme zwarte gevaarte waarin ik mutsen en sjaals bewaarde, ook weg kon.

27 oktober

Donderdag ging ik naar m’n moeder om te helpen omdat ze geen kant op kon vanwege rugpijn. Omdat ik zelf ook ervaringsdeskundige ben op dat gebied, weet ik hoe vervelend het kan zijn. Ondanks dat ik zelf ook al een tijdje een wat pijnlijke rug had, toch gegaan en lekker gewerkt. Op de foto een bos bloemen die prachtig kleurde bij haar rode muur.

Bloemen bij m’n moeder

28 oktober

De foto hieronder heb ik met Hipstamatic gemaakt. Nadat ik deze een tijd niet gebruikt had, ben ik er weer wat meer mee gaan doen. Deze is gemaakt met mijn favoriete zwart wit filter. Je krijgt echt de meest fantastische contrasten en schaduwen op deze manier.

Deze foto van mezelf vind ik wel grappig. Ten eerste vanwege de aparte invalshoek (m’n gezicht op zijn kant, dat hoort) en het spelen met schaduwen, door m’n vingers die schaduwen werpen over mijn ogen wat een apart effect geeft. Verder valt er weinig meer over te zeggen.

Selfie op z’n kant

28 oktober

Dit gevaarte zag ik varen op de terugweg van mijn fietsrondje. Doordat ik slecht kon zien wat het was maar wel een hoop wit zag, dacht ik eerst dat ‘t een passagiersboot was. Het is tenslotte niet alledaags om zo’n groot schip dwars op de Merwede te zien liggen. Nadat ik er een foto van maakte, bleek het om een vrachtschip te gaan die in het inhammetje bij één van de bedrijven wilde aanmeren om te kunnen lossen.

Schip op de Merwede

29 oktober

Gister droeg ik een outfit die heel anders was dan wat ik normaal draag. Ik heb onlangs een rok gekocht tot net boven de knie met een subtiel visgraatje. Deze droeg ik met een zwart basic shirt met lange mouwen, gecombineerd met panty, zwarte overknee-kousen en pumps met gekruiste bandjes en dunne hakjes, wat officieel zomerschoenen zijn.

Outfit met overknee sokken

29 oktober

Als laatste één van gister. Eén van de weinige foto’s die ik niet gebruikt heb in de blog van gister, dus toch iets wat je nog niet gezien hebt. Zoals je al kon lezen in deze blogpost, was ik gister aanwezig bij Nacht van de Nacht, wat een vaartochtje met fluisterbootjes in het donker inhield en het symbolisch uitdoen van het licht in de molen door onze wethouder. Erg naar m’n zin gehad en een mooie weekafsluiter!

Lingehaven in het donker