Om voor mezelf te spreken: Als ik ga fietsen, vertrek ik nooit zonder m’n iPod. Ik durf er ook om te wedden dat m’n snelheid gelijk lager ligt als ik niet kan genieten van een muziekje. Omdat er meer mensen zijn die hun iPod (of andersoortige muziekspeler) gebruiken tijdens het sporten, deel ik graag mijn huidige 10 favoriete sportliedjes!

Anouk – Nobody’s wife

Ik begin met een ouwetje. Een single die in 1997 uitgebracht is en afkomstig van het album Together Alone van Anouk. Ik vind dit nog steeds één van de betere nummers van haar en niet onbelangrijk: Heerlijk om te sporten! Daarnaast is de titel Nobody’s wife mij ook op het lijf geschreven, ik kan verliefd zijn, maar laat me niet vastleggen.

Armin van Buuren ft. Sharon den Adel – In and out of love

Dit nummer sluit misschien meer aan op wat je zou verwachten in een lijstje met nummers om bij te sporten. Ik ben erg kieskeurig als het op trance aankomt. Vaak vind ik het te langdurig, is de opbouw te langdradig of zit er weinig variatie in.

Deze vind ik perfect. Niet in het minst omdat één van mijn andere favoriete Nederlandse zangeressen; Sharon den Adel (Within Temptation) erin te horen is. Heerlijk nummer om bij te sporten!

Far East Movement – Like a G6

Als je het mij vraagt het ultieme sportnummer!

Jordin Sparks – I am woman

Deze ken ik nog maar vrij kort. Ik kwam ‘m tegen op een andere blog en was meteen verkocht. Normaal hou ik niet van R&B, maar dit is best lekker. Het doet me wat aan sommige nummers van Michael Jackson denken, met die mechanische geluidjes en ook de superstrakke beats.

Lenny Kravitz – Are you gonna go my way

Ik maakte kennis met deze artiest dankzij een klasgenootje en met name dit nummer, wat in 1993 uitgebracht is, was liefde! Ondanks dat ik toen nog niet op rockmuziek gericht was als de laatste jaren, vond ik het meteen een gaaf nummer. Het is sexy, goed gedoseerd, krachtig en wederom fijn om je op uit te leven tijdens het sporten!

Linkin Park – Reanimation

Het was lastig om te kiezen wat ik zou kiezen van Linkin Park, aangezien ik meerdere nummers op mijn iPod heb staan. Ik koos voor deze omdat ie minder voorspelbaar is dan de bekende nummers als Breaking the habit, Numb en In the end.

Dit nummer heb ik een maand of drie geleden herontdekt en ik vind het heerlijk. Het is zo onvoorspelbaar, wat rauw, mysterieus. Ik hoor dit nummer graag als ik echt zin heb om lekker te knallen met die fiets!

Metallica – Fuel

Als dit niet het ideale liedje is om bij te fietsen weet ik het ook niet. Give me fuel, give me fire! Vanaf het begin dat ik Metallica meer leerde waarderen, heb ik dit een super nummer gevonden en ook om bij te sporten is hij super. Dit is nu één van die liedjes waarvan ik spontaan zin krijg om meteen op de fiets te springen!

Within Temptation – A demon’s fate

Dit was een lastige, aangezien ongeveer dertig procent van wat op m’n iPod staat, muziek van Within Temptation is, moest ik er één kiezen. Ik wilde wel een nummer van het nieuwe album en twijfelde tussen Faster, Iron en A demon’s fate. Uiteindelijk toch de laatste gekozen, omdat ik die het vaakst opzet tijdens het fietsen.

Crystal Method – Keep hope alive

Als op een-na-laatste liedje, weer een trancenummer. Deze heb ik al héél lang en ik heb geen idee waar het vandaan komt. Desondanks heb ik ‘m altijd al goed gevonden en ook tijdens mijn fietsrondje staat hij nogal eens op.

Snoop Dogg – Sweat

Als laatste een nummer waar ik al even niet meer naar geluisterd heb, maar wat nog steeds op mijn iPod staat. Soms verschilt het per dag waar ik zin in heb. Dit liedje kan er soms mee door, maar andere keren heb ik er écht geen zin in.