Waar ik het real life shoppen tegenwoordig liever achterwege laat, doe ik nog wel regelmatig wat aankopen op Ebay. Het grootste voordeel van Ebay is namelijk dat je voor écht heel weinig geld dingen kunt kopen waar je niet zo snel iemand anders mee zult zien. Als liefhebber van aparte sieraden kan ik daar dus m’n lol wel op!

De afgelopen maand heb ik ook hier en daar weer wat gekocht op de US versie van Ebay, vooral sieraden zijn echt belachelijk goedkoop. Meestal tussen de 1 en 3 Euro. De kwaliteit is niet altijd geweldig, sommige dingen liggen al uit elkaar voordat je ze uit de envelop hebt gehaald, maar over het algemeen valt het me niks tegen en er zijn items bij die ik al jarenlang regelmatig draag en die nog steeds prima zijn.

Rood leren gevlochten armband

Dit armbandje heb je pas al voorbij zien komen in de Play it Red blog. Ik kocht ‘m voor een paar Euro en ben er erg happy mee. Minpunt is dat ie in ‘t echt eerder donkerrood is. Ik hou heel erg van dit soort armbandjes: Leer in combinatie met metalen details.

Armband met spikes

Stiekem ben ik nog steeds verguld met het resultaat van mijn productfoto’s, sinds ik onlangs op een fotografiesite een paar super-tips heb ontdekt! Dit armbandje is echt iets voor mij. Ondanks dat ik het niet verwacht had voor de prijs, is het echt degelijk materiaal en is ie best zwaar.

Enig minpunt is dat het eveneens stevige elastiek waarmee de spikes aan elkaar verbonden zijn, vrij strak is waardoor ik vrij snel afdrukken van de onderkant van de spikes in m’n pols krijg. Hij knelt niet, maar als ie verschuift ziet dat er stom uit. :-)

Armband met tekst-opdruk

Het is je vast wel opgevallen: Ik heb echt een armbanden-tic. Inmiddels bestaat de collectie uit 65 stuks en ik draag ze allemaal. Eén keer per jaar gaat de bezem erdoor en als er armbanden bij zijn die ik heel lang niet gedragen heb of waarover ik ben gaan twijfelen, verkoop ik ze op Marktplaats. Dit armbandje is ook een twijfelgeval: Enerzijds vind ik ‘m leuk, anderzijds valt ie in het echt wat tegen. Vooralsnog hou ik hem gewoon, ik kan me altijd nog bedenken.

E.L.F. highlighter

Make-up koop ik niet heel vaak op eBay. Alleen als ik iets van een wat duurder merk écht héél graag wil hebben en geen zin heb om er 30 of 40 Euro voor neer te tellen. Overigens heb ik maar 1 ‘duur’ item en dat is het Too Faced Natural Eye palette wat ik voor ongeveer een derde van de originele prijs en gloednieuw op Ebay heb geshopt. Dit is een highlighter van de studio lijn van het merk E.l.f. en sinds ik hem in een blog zag móest ik ‘m hebben.

Clip-in haarextensions

Deze foto heb ik niet zelf gemaakt, zoals je aan het ‘merkje’ kunt zien. Ik heb het geprobeerd, maar haar fotograferen is echt gruwelijk lastig. Het zag er kort gezegd niet uit. Dit zijn 6 human hair clip-in extensions.

Nadat de dunne blonde extensions die ik zo’n anderhalf jaar heb gedragen uit m’n haar zijn en ik nog geen blonde plukken kan laten verven, wilde ik toch iets. De kleur is nagenoeg hetzelfde als mijn blonde lok alleen moet ik nog even oefenen…

Haarkam met roos en veer

Tja, en dit is dus een mislukt projectje, om het zo maar te noemen. Voordat je je afvraagt of ik soms een vogelspin heb besteld: Nee. Dit is een geval wat je in je haar kunt zetten met een haarkam. Ik vond ‘m heel grappig en chique tegelijk.

In het echt bleek hij iets groter dan ik gedacht had en te groot voor in mijn relatief korte haar. Het effect vind ik wel leuk, maar doordat ik meteen al erg twijfelde zet ik hem maar op Marktplaats voordat hij jaren ergens in een kast blijft liggen en ik er niet meer naar omkijk.

Layer ketting met kruisjes

Dit kettinkje vind ik geweldig. Ik kwam ‘m tegen op de blog van Teske, die op sieradengebied vaak dezelfde smaak heeft als ik. Zo kocht ik een tijdje geleden op Ebay ook gave lange oorbellen met kruisjes nadat ik ze bij haar had gezien.

Niet om na te apen, maar omdat ik ze gewoon zó gaaf vond. En voor die paar Euro… Dit kettinkje heeft een kruisje in 2 delen als hanger. Op het ene stukje zitten wat stras steentjes. Ondanks dat ik al jaren niet meer van de bling-bling ben, vind ik dit best subtiel en het geheel erg stoer!

Lange koordketting met kruis

Van deze ketting heb ik nog geen eigen foto, om de simpele reden dat ik hem nog niet ontvangen heb. Dit is ook weer zo’n item waarvan ik denk: Gááf! Stoer! Die wil ik! Wederom een mooi klein prijsje en nu afwachten of ie in het echt ook zo leuk is.

Kettingen heb ik overigens minder dan armbanden, maar de collectie is de laatste tijd groeiende omdat ik het dragen van kettingen toch wel weer leuk vind. Aangezien ik ongeveer 90% van de kettingen die in de meeste winkels verkocht worden stom vind, zoek ik m’n heil op Ebay!

Zwarte tuniek met kant

Kleding kopen op Ebay doe ik vrijwel nooit. Ik vind het te tricky. Aangezien ik uit ervaring weet dat dingen niet altijd hetzelfde zijn als op de foto en veel verkopers Aziaten zijn, is de kans heel groot dat het tegenvalt, te klein of te groot is, vormeloos of heel slechte kwaliteit materiaal.

Het item op de foto hierboven heb ik bij hoge uitzondering wel besteld en ook nog niet in huis, hier kan volgens mij weinig mis mee gaan, aangezien het een oversized kanten top is en daar kan weinig te klein of te groot aan zijn. Voor de prijs hoefde ik het ook niet te laten, nu maar afwachten dus! De foto’s vind ik overigens behoorlijk beroerd, maar beter is niet voorhanden.

Rode gebreide trui met skull

Nog een item van dezelfde verkoper als het item hierboven. Deze vond ik ook ongelofelijk gaaf. Een rode chunky trui met een afbeelding van een doodskop erop. Ook weer zo’n item waar in feite weinig aan fout kan gaan omdat hij ook heel losvallend is. Ik ben sinds een half jaartje heel erg into dit soort shirts en truien.

Heel leuk te combineren met mijn favoriete strakke leren broek, shorts of een taille-rokje. De eBay verkoper van dit item had overigens nog veel meer leuke items, maar ik wil sowieso eerst afwachten wat de kwaliteit van de items is en of het in het echt er net zo uitziet als op de foto voordat ik wil overwegen daar nog eens wat te kopen.