Ik wilde vertellen dat ik vanmiddag na lang zoeken geslaagd ben voor een winterjas! Al had dat nogal wat voeten in aarde. Vorige week had ik een mooie felrode coat in de folder van V&D zien staan. M’n huidige is nog wel goed, maar het is een korte jas en wanneer het koud is, merk ik dat ik last krijg van m’n rug. Vandaar dat ik er een langer model bij wilde.

Grappig genoeg bleek eenmaal in de winkel, dat de jas die ik gezien had, lang niet zo leuk was als ik hoopte. Een stukje verder hing een exemplaar van New Look die mooier was, maar die hing er niet meer in mijn maat. Vervolgens thuis een rondje gaan bellen naar V&D filialen, omdat ie op de webshop bijna uitverkocht bleek te zijn.

In het filiaal op Rotterdam Zuidplein bleken ze ‘m te hebben en ze wilden hem wel voor me apart houden. Zodoende ging ik vandaag naar Rotterdam. Nadat ik al bij de verkeerde ingang was afgezet, uiteindelijk de V&D gevonden. Eerst tien minuten bij de klantenservice gestaan, om vervolgens te horen dat ik bij de afdeling van New Look zelf moest zijn. Ook goed.

winterjas rood

Eenmaal boven, bleek de jas daar te hangen. Gepast, ook met een dikke trui eronder en goed bevonden. Ik heb nooit eerder een rode jas gehad! Winterjassen shoppen vind ik niet echt leuk. Er zijn er zó veel en 90% vind ik niet mooi en ze zijn vaak duur.

De jas die ik nu gevonden heb, vind ik echt super! Een model als dit, heb ik volgens mij niet eerder gehad. Een soort trenchcoat, maar anders. Hij komt tot halverwege het bovenbeen, heeft double-breasted grote zwarte knopen, is getailleerd en heeft een riempje in de taille.

Vervolgens had ik nog een kleine anderhalf uur over, voordat de taxi me thuis zou brengen. Ik had ‘m expres later gezet, omdat ik op Zuidplein altijd moet zoeken voor ik iets gevonden heb en voor ‘t geval ik nog in wat andere winkels wilde kijken. Omdat ik inmiddels hoofdpijn had gekregen, had ik weinig zin om nog in winkels te duiken om van alles te passen.

Uiteindelijk rond tien voor vijf 5 bij de hoofdingang gaan staan om op de taxi te wachten, die er een half uur later nog niet was. Een lang verhaal in het kort, komt ‘t erop neer dat er om vijf minuten voor zes eindelijk een taxi voorreed. Vervolgens ook nog file, waardoor ik pas om zeven uur thuis was, maar wel een mooie jas rijker!