Ik vond op een andere blog een ‘30 Day Challenge’. Dat komt erop neer dat je elke dag iets moet doen van die lijst. In het geval van de challenge, is het meer een kwestie van vragen beantwoorden. Aangezien m’n antwoord op veel vragen nooit langer dan 3 á 4 zinnen zal zijn, vind ik het zonde daar aparte blogs aan te wijden en heb ik besloten alles in één keer te doen.

1. Je huidige relatie. Of: hoe het is om single te zijn.

Ik heb geen relatie, al zo’n 8 jaar niet meer en weet je wat? Ik mis er niks aan! Ik ben dus single en daar erg gelukkig mee. Ik heb geen vent nodig om lekker in m’n vel te zitten, ik doe mijn eigen ding. Het ultieme voordeel van single zijn is dat je aan niks of niemand verantwoording hoeft af te leggen en geen afspraken hoeft te maken.

Ik hou van een vrij leven in de zin dat ik doe waar ik zin in heb, al is het midden in de nacht met de hond lopen. Een man moet wel heel bijzonder zijn wil ik daar mijn vrijheid voor opofferen. Sowieso kun je ook zielsveel van iemand houden zonder daar een relatie mee te hebben.

2. Waar/hoe zie je jezelf over 10 jaar?

Ik doe niet aan die dingen. Niet aan toekomst visualiseren. Ik leef in het hier en nu en ik zie het wel. Klinkt dat als struisvogelpolitiek? Denk dan eens aan alle keren dat je iets gepland had wat vervolgens helemaal anders liep. That’s life, het gaat z’n eigen weg. Plannen voor de toekomst is gewoon zo goed als onmogelijk omdat je nooit weet wat er morgen gebeurt.

3. Je mening over drugs en alcohol

Vooral drugs heb ik een enorme aversie tegen. Ik word misselijk van de ranzige geur van wiet en dingen als XTC, cocaïne en al die andere troep is voor mij de ver van m’n bed show. Ik heb er niks mee, ik wil er niks mee en ik wil er vooral ver bij uit de buurt blijven. Desondanks ben ik er wel in geïnteresseerd puur uit wetenschappelijk oogpunt.

Programma’s als Spuiten en Slikken kijk ik bijvoorbeeld regelmatig. ‘Moet je die mensen zien’ is een uitdrukking die bij de beelden in dat soort programma’s dan vaak bij me op komt. Alcohol drink ik soms, maar vrijwel altijd met mate. Mensen die in de problemen raken door overmatig drugs- of alcoholgebruik hebben dat altijd aan zichzelf te danken. Hard maar waar.

religie

4. Je mening over religie

Ik heb weinig met religie. Ondanks mijn christelijke opvoeding, geloof ik niet meer in God. Ik geloof overigens wél dat er een soort hogere macht is die ervoor zorgt dat de boel niet helemaal in de soep loopt op aarde, maar van mij hoeft het beestje geen naampje te hebben en hoef ik daar dus ook niet voor in de kerk te zitten.

Het is meer dat het voor mezelf een prettig gevoel is; te weten dat er iets is, dat het wel goed komt en vooral dat overal een reden voor is. Behalve dat ik in mijn leven 2 keer bijna dood ben geweest, zijn er meer dingen gebeurd waardoor ik zeker weet dat dat geen toeval is, maar het in een hokje stoppen en afbakenen is niet mijn ding.

5. Een moment dat je erover dacht om je leven te beëindigen

Ja, zo’n moment is er geweest. Het was zo’n 9,5 jaar geleden, ik was depressief en had nog geen medicatie omdat mijn dokter op vakantie was en de vervanger geen antidepressivum uit mocht schrijven. Het leven was puur zwart en ik bracht mijn dagen door met op de bank liggen en uren huilen.

Dan is het geen wonder dat dergelijke gevoelens vaker je gedachten doorkruisen. Ik ben aan de gang geweest met een mes op mijn polsen maar werd betrapt door mijn toenmalige vriend. Daarna nooit meer geprobeerd en gelukkig ook vrij snel medicatie gekregen. Inmiddels heb ik wel geleerd dat het zelf beëindigen van je leven een heel laffe daad is. There’s a solution for everything, even how bad life goes.

6. Schrijf 30 interessante feiten over jezelf

Moet dat echt? Ik ben zó slecht in dit soort dingen. Ik zou je graag door willen verwijzen naar mijn profielpagina, waar helaas geen 30, maar slechts 17 Strange Facts over mij op en rijtje staan. ‘Vreemd’ valt tenslotte ook zeker wel onder de noemer interessant 🙂

7. Wat is je sterrenbeeld, denk je dat dit bij je persoonlijkheid past?

Mijn sterrenbeeld is Steenbok en ja, dat past zeker bij mijn persoonlijkheid. Eigenwijs, gesloten, doorzetter, praktisch, betrouwbaar, binnenvetter, creatief en niet zo heel erg assertief. Ik kan me wel vinden in mijn sterrenbeeld, al moet ik zeggen dat ik niet echt in horoscopen geloof, al zal er heus wel een kern van waarheid in zitten.

8. Een moment waarop je het meest tevreden was met je leven

Het moment dat ik na slechts 3 weken (officiële wachtlijst was 4 jaar!) in mijn eigen huurhuisje kon gaan wonen en me bedacht dat single zijn heerlijk was. Ik had eindelijk een plek volledig voor mezelf, mijn basis, mijn thuis. Al zie ik mijn ouderlijk huis ook nog steeds wel als een thuis, maar dat is ook wel logisch omdat ik er ben opgegroeid.

9. Hoe hoop je dat de toekomst eruit ziet

Vergis ik me, of is dat een andere versie van vraag 2? Wederom hetzelfde antwoord: Ik doe niet aan toekomstplanning. hou me daar niet mee bezig. Geen behoefte aan.

heart-text

10. Je eerste liefde en de eerste kus?

Mijn eerste liefde was mijn ‘vriendje’ op de lagere school. Volgens mij in de eerste of tweede klas. Hij heette Gijsbert en we waren dikke maatjes. Of je van liefde kon spreken op die leeftijd is maar de vraag, maar het was wel schattig.

Mijn eerste kus kan ik me niet eens herinneren. Niet dat ik zoveel verschillende mannen heb gekust (dat valt reuze mee, ik ben erg kieskeurig), maar dat soort irrelevante details doen er voor mij gewoon niet zoveel toe.

11. Zet je iPod op shuffle. Welke liedjes komen als eerste voorbij?
12. Een verslag van je hele dag

Aangezien het op het moment van schrijven zondag is, heb ik weinig meegemaakt dus valt er weinig over te schrijven. Te laat uit bed, Bas uitlaten, blogs schrijven, telefoneren, foto’s bewerken, tussendoor wat eten en om 4 uur fietsen.

13. Ergens waar je heen zou willen verhuizen of op bezoek gaan

Als we het over huizen hebben heb ik mijn pijlen al jaren geleden gericht op een pareltje aan de Lingehaven. Een jaar of anderhalf geleden stond de middelste van de drie huizen te koop. Moest een miljoen opbrengen.

Ik heb ruim een uur bij de foto’s op de makelaarssite zitten kwijlen. Aangezien mijn bankrekening zulke bedragen niet trekt, blijft het bij dromen. Gelukkig is het vlakbij en kan ik er langs lopen als ik dat wil. Dan droom ik altijd even weg… Echt emigreren zou ik niet willen, wel wil ik nog een keer naar Parijs en naar Barcelona op city-trip of zo.

14. Je vroegste herinnering

Lastig. Ik heb verschillende herinneringen van toen ik klein was, maar wat de vroegste is… Ik weet dat we gingen varen met ons bootje en kan me de geur van de bekleding nog herinneren. Ons hondje, een Pekineesje, ging ook vaak mee en ging dan ook te water, lekker zwemmen als de boot even ergens aangemeerd lag. Die hond had dan de tijd van z’n leven, ik trouwens ook.

15. Je favoriete Tumblrs

Ik doe niet veel met Tumblr eigenlijk. Heb er wel een account gehad, maar dat weer opgeheven omdat ik letterlijk overspoeld werd met leuke plaatjes en niet meer wist waar ik moest kijken om de mooiste foto’s te vinden.

Eén Tumblr account volg ik nog steeds en dat is de bekendste van allemaal volgens mij: leilockheart, met de grootste verzameling schattige en mooie foto’s ever! Bij de weg: Tumblrs zijn mensen met een account op Tumblr.

16. Je mening over de hedendaagse muziek

Matig. Ik ben niet van de hiphop en R&B en de muziek van tegenwoordig wordt toch wel voor zo’n 60% bepaald door dit soort invloeden. Wel valt me op dat er de laatste tijd duidelijk weer wat meer plek is voor echt móóie liedjes. Songs from the heart.

Of dat toeval is, te maken heeft met de naderende feestdagen of dat het een nieuwe trend is weet ik niet, tevreden ben ik er wel mee. Ik ben geen ballad-mens, maar een met gevoel gezongen rustig nummer kan ik intens van genieten. Bijvoorbeeld het pas ontdekte ‘I’ll follow you’ van Jon McLaughlin. Prachtig!

17. Je hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar

Dieptepunten weet ik wel een paar te noemen, de meesten hebben met de motorclub waar ik na bijna 4 jaar lid van te zijn geweest en waar ik heel veel voor heb gedaan, ben weggegaan. Dit nadat ik op z’n zachtst gezegd niet al te leuk behandeld ben.

Er is ook nog ander dieptepunt op persoonlijk vlak, maar wegens privacy redenen publiceer ik die liever niet op internet. Echte hoogtepunten kan ik me zo snel even niet herinneren. Wellicht het kopen van mijn nieuwe camera in het voorjaar, het hoge water in januari en natuurlijk mijn rode leren hoekbank. A dream come true. Maar dat zijn geen van allen persoonlijke dingen.

18. Dingen waar je in gelooft

Persoonlijke kracht. Mensen gooien vaak met termen als ‘Ik kan dit niet’ of ‘Ik kan niet meer’. Kan niet, bestaat niet in mijn beleving. Het is goed voor een mens om te leren je krachten en energie op een positieve manier te gebruiken en in te zetten, om dingen te overwinnen, bepaalde doelen te bereiken. Verleg je grenzen en zie wat het je oplevert. Je kunt meer dan je zelf voor mogelijk houdt. Zelfs als het fout gaat is er een positieve zijde: Je komt er altijd sterker uit!

19. Je mening over onrespectvol omgaan met je ouders

Iets wat tegenwoordig maar al te vaak gebeurt. Er is geen respect of gezag meer voor ouders en sowieso niet voor de meeste mensen. Veel jongeren denken dat ze zich alles kunnen permitteren en zoeken op negatieve wijze de grenzen van zichzelf en die van anderen op.

Ik ben zelf op een zeer consequente manier opgevoed en vind dat ook de enige goede manier om je kinderen op een verantwoorde manier de wereld in te sturen. Verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor anderen staan bij mij hoog in het vaandel. Onrespectvol omgaan met je ouders of anderen hoort daar dus niet bij!

lezende-vrouw

20. Hoe belangrijk is educatie volgens jou?

Toch wel belangrijk. Ik zal niet zeggen dat je aan alles wat je vroeger op school geleerd hebt in je latere leven profijt hebt. Al die wiskundeformules en Duitse vervoegingen weet ik écht niet meer, maar het gaat om de basis.

Ik verbaas me er soms over hoe dom sommige kinderen en zelfs volwassenen zijn. Ze kennen bekende uitdrukkingen niet, hebben geen idee wat bepaalde woorden betekenen en denken dat Oslo in Afghanistan ligt. Triest vind ik dat. En slecht voor je imago als je ‘t mij vraagt!

21. Eén van je favoriete TV programma’s

Mijn huidige favoriet is Politie te paard, wat donderdags op Nederland één komt. Ik heb het nog maar een paar keer gezien, maar vind het erg interessant. Met een verleden waarin ik veel paard gereden heb en ook een eigen paard heb gehad, vind ik het sowieso mooi om te zien hoe ze met die dieren omgaan en het politie-aspect vind ik ook interessant. De manier waarop die mensen getraind worden, hoe ze handelen in bepaalde situaties en het kijkje achter de schermen.

22. Hoe ben je in de afgelopen twee jaar veranderd?

Ik ben de afgelopen twee jaar behoorlijk veranderd, maar het is moeilijk om dat concreet uit te leggen. Qua uiterlijk zit m’n haar nu eindelijk in een model waar ik mezelf de eerstkomende jaren nog wel mee zie lopen, heb ik eindelijk geleerd hoe ik me echt mooi op kan maken en ook op kledinggebied lijk ik eindelijk een stijl gevonden te hebben die helemaal bij me past. Ik heb eigenlijk altijd al een eigen stijl gehad, maar dat was een tijdlang vrij wisselvallig.

Op persoonlijk gebied ben ik ook veel veranderd, ik ben sterker geworden en heb een grote persoonlijke groei doorgemaakt. Vooral het afgelopen jaar heb ik ook geleerd om dingen sneller naast me neer te leggen. Ik ben rationeler gaan denken en heb geleerd om mijn emoties beter te beheersen en te ordenen. Best positief dus!

23. Plaats foto’s van 5 bekende mannen die je aantrekkelijk vindt

Time for some good man candy! Nou daar gaan we! Fasten your seat belts please!

Vin Diesel

Die zou ik best eens over z’n kale koppie willen aaien. In de film vind ik hem mooier dan op de foto en het gaat me bij hem alleen om z’n hoofd. Dat lijf vind ik niks. Ik hou wel van een brede vent (de 1.82 van Vin valt wat tegen), maar overmatige spieren moet ik echt niks van hebben en het mag allemaal best wel wat zachter zijn dan zo’n keiharde sixpack en overmatig opgepompte armen. Daar hou ik écht niet van!

Dinand Woesthoff

Ik vind de muziek van Kane ongeveer net zo lekker als Dinand zelf. Officieel een Gorkumer ook nog, woonde op hooguit 50 meter afstand bij mijn huis vandaan. Gewoon een erg lekkere man en woest(hoff) aantrekkelijk!

Jack Black

Misschien niet een voor de hand liggende keuze omdat het niet de standaard skinny knappe acteur / zanger / whatever is, maar die man vind ik zó sexy! Kijk die lach, echt… Smelt smelt! Sowieso doet hij me een beetje aan iemand denken die minstens zo sexy is! Voorwaarde is wel dat hij geschoren moet zijn, foto’s waarop hij een baard heeft vind ik hem veel minder leuk!

Jude Law

Wat een fijne man is dat zeg! Met beeld en geluid erbij nog meer dan op de foto. Dat sexy Britse accentje. Ik heb echt een teiltje nodig als er een film met deze man candy voorbij komt! Toen ik dan ook de film The Holiday met zowel Jack (Black) als de Britse Jude zag, was dat dus genieten!

Simon KEIZER

Nee, ik ben géén Nick en Simon fan, maar Simon is toch wel wat je noemt prettig om naar te kijken, ook al moet ik er wel bij zeggen dat hij meer het soort man is waar ik vroeger op viel. Mooie haartjes, babyface, schattig-factor Tegenwoordig heb ik het graag een heel stuk mannelijker en stoerder.

24. Wat is je favoriete film en waar gaat ie over

Hij was vorige week woensdag nog op TV, en dan heb ik het dus over Titanic. De film die in 1997 zo ongeveer alle records verbrak in de filmindustrie en terecht. Hij is misschien wat aan de zoetsappige kant en het verhaal van de the unsinkable ship is ‘iets’ gedramatiseerd, maar toch vind ik het mooi, niet in het minst vanwege de présence van de toen nog uiterst smakelijke Leo DiCaprio die inmiddels qua uiterlijk ook een beetje vergane glorie is als je ‘t mij vraagt. 🙂

25. Iemand die je fascineert en waarom

Tricky. Degene die het eerst in mijn gedachten komt, kan ik niet over schrijven. Verder weet ik zo snel niet iemand anders te bedenken die me echt fascineert, of het moet Geert Wilders zijn, om de rare streken die hij uithaalt in dat kwatskabinet van ons. Maar dat is dus fascineren in de negatieve zin van het woord en ik denk niet dat dat de context van deze vraag was.

26. Wat voor personen vind je aantrekkelijk?

Om te beginnen stoere mannen! Ik hou van personen die iets krachtigs uitstralen. Iemand die een kamer binnenkomt en de ruimte vult met z’n aanwezigheid. Mensen die een persoonlijkheid hebben waarbij tegenstrijdigheden regelmatig een rol spelen, juist omdat dat prikkelend is.

Ik hou van mensen die me uitdagen in meerdere opzichten. Die me een goed en fijn gevoel geven, waar ik sowieso echt gevoel bij heb. Mensen die écht zijn, zichzelf. Geen opsmuk, geen fabeltjes en geen mooimakerij. Ik hou van échte mensen.

27. Een probleem dat je hebt gehad

De verleiding is groot om het onderwerp wat ik bij vraag 17 genoemd heb weer aan te halen, maar dan verval ik in herhaling. Ik heb verder nooit zoveel problemen, hooguit een paar keer per jaar iets met mijn computer. Op persoonlijk vlak valt het wel mee, geen echte heftige problemen. Sowieso vergeet ik dingen ook vrij snel weer. Dus nee, niks aan te geven. Ik mag mezelf denk ik wel een gelukkig mens prijzen!

28. Iets wat je mist

Nou, om te beginnen een stel normale ogen… Dat is denk ik zo’n beetje ook meteen het enige wat ik soms echt mis. Niet altijd overigens, zoals je kon lezen in de blogpost van maandag, kan ik prima met mijn beperking overweg, maar in sommige situaties vervloek ik mijn ogen echt.

Verder zijn er niet echt dingen die voor mij van zulk een essentieel belang zijn dat ik ze mis. Ik ben blij met wat ik heb in alle opzichten en ik denk dat dat ook een beter uitgangspunt is dan gaan bedenken wat je allemaal mist en tekort komt.

29. Doelen voor de komende 30 dagen

Gáán we weer. Nogmaals: Ik. Plan. Niet. Oók niet voor 30 dagen. Het enige doel wat ik me zo snel kan bedenken is dat ik op 5 december met Bas naar de dierenarts moet voor een verbandwissel en 13 december met m’n moeder naar de Montezuma’s Revenge. Verder staat er weinig op de planning en ik laat het leven gewoon over me heen komen. What comes around, goes around.

30. Je hoogte- en dieptepunten van afgelopen maand

Onder meer dat ik vreselijk veel hoofdpijn heb gehad, dat het contact met iemand die belangrijk voor me is op een dood spoor zit, ik minder kon fietsen vanwege het koude/natte weer en dat ik ondanks alle moeite nog steeds geen rode winterjas heb en de onverwachtse ingreep van Bas.

Hoogtepunten waren onder meer de theatershow van Daniel Roos op 19 november, foto’s maken in de mist, met m’n vader uit eten en het arriveren van wat dingen die ik op Ebay gekocht had. Kleine dingen, maar wie ‘t kleine niet eert…