Ik liet in de post met mijn favoriete iPhone apps weten dat ik nog zelden spelletjes speel. Maar soms is er opeens één waar ik spontaan verslaafd aan raak. Vraag me niet waarom, maar ik kan niet meer stoppen met spelen als ik er eenmaal aan begin. Gister ontdekte ik bij toeval zo’n spelletje en ik ben er voorlopig nog niet klaar mee. :-)

De naam is Gold Miner en het is een eenvoudig, maar verslavend spelletje. Je bevindt je in een goudmijn en moet voor een bepaald bedrag aan goud en zakken geld boven halen. In elk level wordt het bedrag hoger en ook de levels worden qua speeltechniek ook steeds een stukje moeilijker, maar dat is natuurlijk juist het leuke ervan. Sowieso houd ik van spelletjes met dit soort graphics, niet te veel tierlantijntjes en poespas, gewoon duidelijk waar het om gaat.

Goldminer app

Heb je geen iPhone, maar wil je toch graag dit spelletje proberen? Ook dat kan, ik heb zojuist uitgevonden dat het spel ook online te spelen is. De iPhone app is er overigens in twee versies: Een gratis versie met reclame en een betaalde versie zonder. Volgens mij is dat ook meteen het enige verschil in de gratis en pro versie, maar ik kan me vergissen. De universele online versie van het spelletje kun je hier vinden.