Ik schreef een jaar geleden een post met favoriete iPhone apps. Ik had mijn iPhone nog net en als ik er niet mee aan het spelen was, zocht ik naar overzichtjes van ‘beste iPhone apps’ en wallpapers. Inmiddels zijn we een jaar verder en ik vind ‘t grappig om te zien dat slechts 2 van de 28 apps in die blogpost, nog op mijn iPhone staan.

In het begin zet je er van alles op en ben je happy met nutteloze maar grappige apps als Talking Carl, iBeer en het dwaze MouthOff. Gaandeweg ontwikkel je je eigen smaak en een vaste selectie van veelgebruikte apps.

Ik gebruik m’n iPhone vooral voor nuttige dingen. Ik heb wel wat games, maar die speel ik zelden. Waar ik Twitter bijna uitsluitend gebruik om informatie te vergaren en niet in de eerste plaats om te communiceren, gebruik ik m’n iPhone grotendeels voor hetzelfde doel. Informatie is voor mij belangrijker dan alle communicatiemiddelen op deze telefoon bij elkaar. Hieronder een overzicht van mijn favoriete apps!

MobileRSS Pro

Deze app is onmisbaar op m’n iPhone. Ik lees RSS, ik leef RSS. Geen dag gelezen, geen dag geleefd zonder deze app! Ik heb vaker laten weten dat ik veel blogs volg, en die zitten gezellig met z’n allen in mijn MobileRSS Pro reader, die de feeds van Google Reader plukt. Ik gebruik deze app liever, dan dat ik feeds via Google Reader lees, omdat ie me een scala aan opties biedt!

Weight Meter

Sinds ik begon met afvallen, ben ik deze app gaan gebruiken, die ik tegenkwam op iPhoneClub. Het is een app waarin je je gewicht kunt noteren en aan de hand van grafiekjes je vorderingen kunt bijhouden. Ook kun je per weegmoment een notitie toevoegen en je resultaten delen. Ik vind het prettig mezelf regelmatig te wegen, zodat ik nooit voor verrassingen kom te staan.

Evernote

Evernote is één van de weinige apps die vanaf het prille begin op mijn iPhone te vinden zijn. Waar ik altijd aan het klooien was met concept-mailtjes en papiertjes all over the place, heb ik nu alles wat digitaal zwart op wit staat bij de hand.

Alles zet ik erin, van m’n blog-archief tot films die ik wil zien. Dagboekfragmenten, boodschappenlijstjes, quotes, songteksten, taken, vergaderverslagen en openingstijden van snackbar en bibliotheek. Ik vind het ideaal!

  1. evernote.com

logo-evernote

TVGiDS.tv

Deze app is inmiddels onmisbaar geworden. Dankzij dit stukje software kijk ik meer TV, omdat ik niet meer vergeet dingen die ik leuk vind te kijken dankzij de reminder functie. Overzichtelijke app!

Handig is dat je ook kunt zien hoe lang een programma bezig is. Zoekfunctie, primetime, herhaalde reminders en meer. Vooral het filmoverzicht vind ik ideaal, dat was waar ik ‘m in eerste instantie voor gedownload heb.

  1. apps.apple.com/nl/app/tvgids-tv/id390191805
ProCamera

Een goede app ter vervanging van de standaard camera-app van de iPhone, mag natuurlijk niet ontbreken. Ik heb een tijdlang Camera+ gebruikt, maar vind die in sommige opzichten tekort schieten.

Daarnaast heb ik het idee dat ProCamera iets sneller opstart, wat een groot pluspunt is. De functionaliteit komt verder wel overeen. Je kunt focus en belichting afzonderlijk instellen, er zitten wat effecten in en je kunt een timer instellen.

  1. procamera-app.com
TweetBot

Een hippe smartphone en niet Twitteren, dat kan natuurlijk niet. :-) Ik gebruikte eerst Echofon, daarna de officiële Twitter app en sinds een half jaartje gebruik ik TweetBot. Een gelikt uitziend design met leuke extraatjes waar ik blij mee ben.

Onlangs de update van de officiële Twitter app nog eens geprobeerd, maar sinds ze de optie om de tekstgrootte te wijzigen weg hebben gelaten, heb ik geen interesse meer, dus blijf ik bij TweetBot!

  1. tapbots.com/tweetbot/
Buienradar

Hij is wat voorspelbaar, maar wel favoriet. Zeker als ik elke dag fiets, check ik deze app elke dag. Het is ideaal om snel te kunnen checken of er regen of zelfs onweer te verwachten is en door het tijdschema kan ik altijd uitstippelen om tussen de buien door m’n rondje te doen.

  1. apps.apple.com/nl/app/buienradar-weer/id621542526

logo-npo

Uitzending Gemist

Ik kijk er niet elke dag naar, maar wel regelmatig. Het gebeurt nogal eens dat ik op bed TV lig te kijken via de telefoon. Ik keek nooit naar de publieke omroep, maar sinds ik ontdekt heb dat er echt wel leuke en interessante programma’s op komen, heb ik inmiddels een aantal favorieten, die ik negen van de tien keer via deze app terugkijk.

KPN OpWeg

Ik kwam deze app bij toeval tegen. Het is één van de weinige gratis navigatie apps voor iPhone en ik vind ‘m prima. Ik moet zeggen dat ik hem nog niet vaak gebruikt heb, maar het is wel handig! Zeker omdat de standaard kaarten app te wensen overlaat en deze 3D weergave heeft.

  1. iculture.nl/apps/kpn-opweg-iphone-navigatie-van-kpn-gratis-te-proberen/
Hipstamatic

Ik heb het vaak over deze app, en gebruik ‘m vaak. Waar de meesten meer doen met Instagram, voelde ik vanaf het begin al meer voor Hipstamatic. Naar mijn gevoel kun je er meer mee en ik heb ook niet de behoefte om elke foto die ik maak meteen het internet op te gooien. Het enige wat ik bij Hipstamatic mis, is een lijstje kunnen maken met favoriete presets / combinaties.

  1. hipstamatic.com/x/