Ik ben een tattoo liefhebber. Al behoorlijk lang. In het begin dat ik in aanraking kwam met tatoeages, bestonden deze vooral uit beestjes, auto’s, ‘zeemans-tattoos’, kruizen, doodskoppen, tribals en meer van dat soort. Bovenal was het a man’s world.

Tegenwoordig zijn tattoos meer geaccepteerd en zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat nu zoeken uit een boekje? Gewoon zelf ontwerpen, of op internet zoeken. Een tattoo nemen is al lang niet meer alleen weggelegd voor zeemannen, bouwvakkers et cetera. Iedereen doet eraan mee. Of het nu een topmodel is of de buurman.

Ondanks dat ‘t mij niet uitmaakt of het wel of niet geaccepteerd is, levert dat wel mooie plaatjes op, bijvoorbeeld op Tumblr en WeHeartIt. Vandaar dus vandaag een post met een aantal tattoo foto’s die ik in de loop der tijd verzameld heb en welke ik de moeite waard vind. Vervolgens laat ik ook mijn eigen tattoos zien.

Hieronder, zoals beloofd, een collage met foto’s van mijn eigen tattoos.

Collage van mijn tattoos

Maori op linker bovenarm

Als eerste de Maoritattoo met ster, die op mijn rechterarm staat. Dit is mijn grootste tattoo en gedeeltelijk zelf ontworpen. Het mooie van deze tattoo, vind ik dat hij zo gedetailleerd is. Hoe dichterbij je kijkt, hoe meer kleine details je ziet.

Tribal op rechterpols

Deze is met de Horus-tribal in m’n nek m’n favoriet. Volledig zelf ontworpen en ik heb nooit iemand gezien met iets wat er zelfs maar op leek. Deze tatoeage symboliseert voor mij vrijheid en verandering. Ik heb ‘m laten zetten op een belangrijk keerpunt in mijn leven.

‘1802’ op linkerpols

Deze is cryptisch! Hoe vaak ik niet de vraag krijg of het m’n geboortedatum is. Het zijn de 18e en 2e letter van het alfabet, die samen de initialen vormen van iemand die speciaal voor me is. Ik zou nooit een naam laten tatoeëren, maar op deze manier draag ik toch op een persoonlijke, manier, iemand waar ik veel om geef, mijn leven lang dicht bij me.

Horus tribal achterin mijn nek

Dit is de meest recente, maar inmiddels ook alweer een jaar of wat oud. Het oog van Horus verwerkt in een tribal. Dit symbool heeft een mythologische betekenis en staat onder andere voor bescherming. Aangezien ik de originele afbeelding niet bijzonder vind, heb ik net zo lang gezocht en getekend totdat ik het plaatje wat nu in mijn nek staat had. Overigens was dit de meest pijnlijke tattoo van allemaal!

Dolfijntje op onderbuik

Dit dolfijntje was mijn allereerste tatoeage. Het was in 1994 dat ik ‘m liet zetten. Ik was destijds helemaal gek van dolfijnen en dit was dus het gevolg. :-) Ondanks dat ik de dolfijnen-periode allang achter me heb gelaten en nooit meer iets als dit zou laten zetten, heb ik er nooit spijt van gehad. Elke tattoo heeft z’n eigen verhaal en zonder dolfijntje zou ik niet 100% Ester zijn!

Vlinder tribal op rechter bovenarm

De vlinder was mijn tweede tattoo. Wederom een gekleurd diertje. Waar ie voor vrijheid stond, symboliseert hij nu vooral jeugd en naïviteit, maar niet op een negatieve manier. Omdat het vlindertje vrij petieterig is, heb ik er jaren later een tribal omheen laten zetten om het geheel wat op te trekken. Het eindresultaat met zelf ontworpen tribal, vind ik véél beter!

Tot nu toe dus zes, maar ik moet bekennen dat er misschien nog wel ‘ns één bij komt. Ik vind bijvoorbeeld tattoos met een korte quote of slechts één woord in een sierlijk lettertype ook erg mooi! Zoiets zou ik misschien nog willen. Minpunt van tatoeëren is dat het duur is. Het is echt iets waarvoor ik moet sparen. De pijn ben ik juist totaal niet bang voor!

Heb jij één of meer tattoos?