Het jaar is op z’n eind en dus tijd voor een item wat weliswaar terugkerend is, maar voor één keer per jaar: het jaaroverzicht. Zoals ik eerder vertelde, was 2011 ronduit een klotejaar. Er is zoveel veranderd, ik ben zoveel kwijtgeraakt en ik heb er niets nieuws voor teruggekregen. Desondanks zijn er ook nog leuke dingen, dus dat overzicht komt er, hoe dan ook.

Januari

In januari was het koud en hadden we hoog water. Terwijl dat enerzijds hier en daar problemen opleverde en de Waterschappen naarstig controleerden of de dijken stevig genoeg waren, stond het waterlandschap waarin Gorkum veranderde garant voor fabelachtige plaatjes.

Verder was het de maand waarin ik 36 werd en kreeg ik voor m’n verjaardag onder meer de Chi-stijltang die ik graag wilde. Ook zou ik in eerste instantie verslaggever worden voor een lokaal radiostation, maar ondanks dat ik op gesprek was geweest, hoorde ik er nooit meer iets van.

Molen de Hoop, Gorinchem

Februari

In februari werd ik lid van de Klankbordgroep Binnenstad Gorinchem (in de wandelgangen ook wel aangeduid als KBG), ontdekte ik de populaire en wat mij betreft inmiddels onmisbare iPhone app Hipstamatic, waarmee ik met groot plezier allerhande plaatjes schiet en ook begon ik voor het eerst met mijn Weekly Snaps (dit was de eerste).

Verder ging ik met m’n oma, moeder en Bas pannenkoeken eten in Heusden. Tot slot begon ik deze maand ook met lange afstanden wandelen met Bas (de voorloper van het fietsen), kreeg ik een massage waar ik maanden later nog steeds pijn van had, ging ik naar de theatertour van VanVelzen en naar de Motorbeurs in Utrecht.

Stadhuis Gorinchem

Maart

Begin maart maakte ik weer foto’s van de carnavalsoptocht hier in Gorkum en was het tijd voor de eerste, zij het nog wat frisse, motorritjes van het jaar. Ook werd ik dit jaar voor het eerst officieel verkeersregelaar.

Nadat ik al twee jaar ‘langs de lijn’ had meegelopen vond ik het nu tijd om er werk van te maken en volgde ik de vereiste cursus op het gemeentehuis in Woudrichem. Tot slot sloeg mijn al een tijdje wat rammelende liefde voor Ducati definitief om in everything Yamaha en was het tijd voor mijn eerste deelname aan een vergadering van de klankbordgroep.

Yamaha goodies

April

Waar ik in maart m’n certificaat haalde zodat ik bevoegd verkeersregelaar werd, vond op 11 april de bijeenkomst plaats van het eerste evenement waar ik aan mee zou werken. Omdat het groots opgezet zou worden, zijn er in totaal twee à drie bijeenkomsten aan vooraf gegaan.

Op 16 april was het tijd voor de inmiddels legendarische Toer & Voer tocht van Van Meel Motoren en kocht ik mijn Canon Powershot SX30. Ook ging ik wandelen met Bas in Woudrichem en ontstond in deze maand het begin van alle problematiek rondom de motorclub waar ik daardoor inmiddels godzijdank geen lid meer van ben.

Mei

Een drukke maand. Niet alleen stonden de Vesting3HoekDagen op het programma, ook was ik als verkeersregelaar aanwezig bij de Omloop van Aalburg, waar ik inmiddels voor de derde keer bij was, maar nu ‘officieel’.

Verder wandelde ik nog steeds veel, de afstanden werden steeds langer. Het langste wat ik aan één stuk gelopen heb was ongeveer 17 km, van huis naar m’n moeder in Andel. Ook was het weer tijd voor de jaarlijkse Havendag, waar ik ook de nodige foto’s maakte.

logo-vesting3hoek

Juni

Begin juni stond ik de hele week als verkeersregelaar voor de Avondvierdaagse. De laatste dag was echt waardeloos want het regende pijpenstelen, maar dat moet je incalculeren bij dat soort werk. Eenmaal klaar bij de vierdaagse heb ik in de nacht van zaterdag op zondag ook gewerkt tijdens een muziekevenement, mijn functie was daar meer parkeerwachter en toezichthouder.

Ook begon ik in deze maand met mijn dagelijkse 12 kilometer rondje te fietsen en heb ik een groot deel van mijn vakantiegeld geïnvesteerd in het tunen van mijn fiets. Ik ging met m’n vader een dagje naar Duitsland en heb eind juni als verkeersregelaar meegelopen met de Truckrun in het Land van Heusden en Altena.

Verkeer regelen

Juli

Juli was rustig. Opnieuw met Bas naar Woudrichem om te wandelen en na afloop een lekkere pannenkoek. Voor wat hoog zomer zou moeten zijn, was het vaak slecht weer, desondanks bleef ik stug elke dag mijn rondje fietsen, wat zo nu en dan ook bijzonder mooie plaatjes opleverde. Mijn iPhone had ik namelijk altijd bij me.

Motorrijden in Zeeland

Ook ging ik gratis naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, was ik voor het eerst met Bas bij onze nieuwe dierenarts in Zuilichem en gingen we met een groepje motorrijders een gave motorrit doen door Zeeland.

Ook ging ik overstag en installeerde ik Windows 7 en tevens installeerde ik met de nodige moeite een verbeterde versie van mijn WordPress-thema op m’n blog. Last but not least, eindigde in deze maand ook de samenwerking met de eerder genoemde motorclub.

Augustus

In augustus was het weer tijd voor de jaarlijkse Zomerfeesten in Gorkum, waarvan ik zoals altijd weer de nodige foto’s maakte. Ook besloot ik in deze maand dat ik mijn deels zwarte haar nu wel een beetje zat was. Op het moment van schrijven ben ik er nog niet helemaal vanaf (het moet uitgroeien) maar het oogt in elk geval al wat zachter doordat de toplaag wat lichter gekleurd is.

Ook begon ik resultaat te merken met afvallen, waar ik maanden eerder mee begon. Verder zat ik in een dipje, omdat er zoveel dingen in negatieve zin veranderden zonder dat ik er grip op had, maar ik haalde veel voldoening uit mijn rondjes fietsen die ik, tot mijn verbazing, nog steeds trouw deed en ook nog leuk vond.

27 augustus was mijn laatste ‘uitje’ met de motorclub, diezelfde avond heb ik me nog afgemeld omdat ik niet langer zo rot behandeld wenste te worden, terwijl ik niemand iets misdaan heb maar me juist jaren uit de naad heb gewerkt als vrijwilliger.

Ben Saunders op het Zomerfeest

September

Deze maand was niet veel soeps, als ik mijn agenda en blog erop na kijk niet in elk geval. Sowieso zat ik deze maand ook niet echt lekker in m’n vel en piekerde veel, alsof dat nog niet genoeg was werd ik ook ziek. Wel ging ik een dagje met mijn oma naar Villa Pardoes in Kaatsheuvel, waar ze inmiddels al jaren als vrijwilliger werkt.

Ook heb ik de hele maand met buikpijn gelopen, resultaat van een barbecue eind augustus. Een hoogtepunt van de maand en van het hele jaar is dat ik van mijn vader een gloednieuwe bank kreeg. En wel precies zo’n bank als ik al jaren wil: namelijk een rode leren hoekbank.

collage hoekbank rood

Oktober

Oktober vind ik een vervelende maand. De zomer is écht over en de herfst doet zijn intrede. Voordeel daarvan is dat ik meer ging bloggen en duidelijk ook meer inspiratie had. Leuke dingen deze maand waren onder meer het uitje met m’n moeder naar Dordt in Choc en voor de laatste keer dit jaar wandelen in Woudrichem.

Verder at ik me ongans aan frambozen die ik elke vrijdag bij AH in Sleeuwijk haalde, scoorde ik voor een mooi prijsje een gaaf Yamaha jasje en slaagde ik voor een suède jack. Ook kon ik van iemand een nog niet zo oude wasmachine overnemen voor een wel heel klein prijsje (mijn oude was op sterven na dood) en kocht ik thermokleding, omdat het fietsen toch al iets kouder werd. Tot slot was ik eind oktober bij Nacht van de Nacht, wat een erg leuke ervaring was!

Molen tijdens Nacht van de Nacht

November

In deze maand liepen m’n fietsrondjes ten einde. Eind van de maand deed ik het laatste rondje, daarna werd het te koud. Leuk uitje van deze maand was het theaterconcert van Daniel Roos in de Nieuwe Doelen. Ook ging ik speciaal naar Rotterdam om mijn nieuwe winterjas op te halen, die ik een week later alsnog terug bracht naar de winkel.

Verder deed ik deze maand een grote ontdekking en kwam er bij toeval achter dat ik BDD heb, daarnaast vertelde ik voor ‘t eerst openhartig over mijn visuele beperking. In november zat ik ook weer met Bas bij de dierenarts om een bultje weg te laten halen, waardoor hij vervolgens bijna 2 weken met z’n poot in het verband liep.

Daniel Roos

December

Ook in deze maand bleek dat het feit dat het jaar op z’n eind loopt, geen garantie is dat er geen dingen fout gaan. Het was geen geweldige maand. Op 10 december vierden mijn oma, m’n moeder en ik een ingetogen versie van Sinterklaas.

We hadden het eerst op vijf december zullen doen, maar zowel m’n oma als m’n moeder waren ziek geworden in dezelfde week. Twee dagen na het Sinterklaas vieren werd ik zelf ziek en niet zo’n klein beetje ook. Uiteindelijk ben ik daar een week mee zoet geweest.

kerstkaart 2011

Doordat ik ziek was, liep ik een dagje zwemmen en een avondje theater mis, waarvoor de kaarten al besteld en betaald waren. De eerste dag dat ik me beter voelde, heb ik me aangemeld bij de sportschool, omdat ik fietsen en de beweging miste. Vervolgens elke dag gegaan, om vervolgens verplicht thuis te zitten met een zere rug. Ook de kerstdagen liepen niet als gepland en oudejaarsavond vier ik thuis in m’n eentje. Een slechte afsluiter voor een slecht jaar.

Tot zover mijn jaar in vogelvlucht, ik hoop dat 2012 wat leukere dingen in petto heeft en uiteraard wens ik iedereen die dit leest (en ook iedereen die dit niet leest) een heel mooi, goed, gezond, liefdevol, inspiratievol, creatief, fantastisch, gezellig 2012!