De afgelopen dagen ben ik achter de schermen bezig geweest ik wil je graag wat meer laten weten over een paar aanpassingen. Allereerst: Bloglovin’. Ik had er al een account, ik denk al zeker anderhalf jaar, maar ik zag het nut er niet zo van in. Als ‘nerd’ zijnde zweer ik bij RSS; veel handiger, praktischer en vooral universeler.

Maar doordat ik zelf heel veel blogs volg (via RSS) kom ik er wel achter dat er toch heel veel mensen zijn die met Bloglovin’ werken, dus dan kan ik ook niet achter blijven en heb ik mijn accountje maar weer eens opgezocht.

Zoals je kunt zien, staat er in de zijbalk rechts een afbeelding met daarop de tekst: “Bloglovin’, follow me” en als je daarop klikt kom je op de BL pagina voor mijn blog uit en kun je op de ‘follow’ knop klikken. Het ziet er nog niet echt veelbelovend uit, aangezien ik volgens Bloglovin’ nul posts heb (terwijl er toch een hele verzameling in staan) en ook nog nul followers.

Het is te hopen dat daar verandering in komt. :-) Om het geheel voor potentiële volgers nóg onaantrekkelijker te maken, staat er dan ook nog boven dat deze blog waarschijnlijk weinig bijgewerkt wordt, aangezien er geen volgers zijn. En bedankt!

ik blog verdorie elke dag! Anyways, voor de Bloglovin’ lovers; je kunt m’n blog vanaf nu dus volgen via dit platform! De Bloglovin’ afbeelding heb ik overigens zelf gemaakt, ik ben niet zo van de standaard plaatjes.

Verder heb ik onlangs nog een uitgebreid WordPress plug-in pakket geïnstalleerd, genaamd Jetpack. De naam zal je weinig zeggen (mij eerst ook niet om eerlijk te zijn), maar het is dus een pakket met allerlei opties, die als plug-in geïnstalleerd wordt. Ik ‘moest’ deze installeren om van de volledige functionaliteit van WP stats gebruik te kunnen maken, maar er zitten ook andere handigheidjes tussen.

Zo kun je vanaf nu zogenaamde hover-cards zien als je met je muis over iemands icoon bij één van de reacties gaat om een beknopt profiel te zien. Dit werkt alleen met mensen die een profielfoto hebben ingesteld op gravatar.com en hun profiel daar hebben ingevuld.

Ook is het misschien opgevallen dat de het balkje met opties om de posts te delen via Facebook, Twitter en dergelijke is veranderd, ook deze maakt deel uit van Jetpack. Behalve opties om te delen via Facebook, Twitter en Google+, kun je een blogpost nu ook uitprinten of e-mailen. Van alle gemakken voorzien, zeg maar.

Verder zitten er een aantal opties in die alleen voor mij leuk zijn, zoals uitgebreidere statistieken, short-links voor blogposts (die ik niet gebruik) en makkelijke manieren om media in te voegen, wat ik ook niet gebruik omdat ik alles vanuit Windows Live Writer tik en niet via het WordPress control panel zelf.

Tot slot zit er ook nog een mogelijkheid bij waarbij lezers zich aan kunnen melden om nieuwe blogposts per e-mail te ontvangen, maar omdat ik vandaag net besloten heb weer met Bloglovin’ in zee te gaan, zou dat een beetje dubbel zijn.

Volgens mij heb ik nu alle updates wel zo’n beetje gehad. Geen drastische veranderingen, zoals ik al schreef, maar een website/blog staat nooit stil en moet een beetje in beweging blijven!