Ik ben altijd anti sportschool geweest. Vond het te duur en je hoorde vaak dat er alleen patsers rondlopen en dat ‘gewone’ mensen niet welkom waren, tenzij je incalculeert dat je aangekeken wordt alsof je van Mars komt. Genoeg redenen om 3 keer na te denken voordat ik überhaupt een sportschool binnen zou lopen, en toch is dat precies wat ik gedaan heb!

Zoals de vaste lezers wel zullen weten, fiets ik sinds mei dagelijks zo’n dertien kilometer sportief. En met sportief bedoel ik dus pittig doorrijden met een gemiddelde snelheid van rond de 30 km/pu en niet op het sukkeldrafje waarmee je naar de supermarkt rijdt. Echter laten de weersomstandigheden dat momenteel niet meer toe en dan is het nog niet eens écht winter.

Omdat ik het niet zo zie gebeuren dat ik mezelf al die koude maanden lang non-stop consequent alle lekkere dingen kan blijven ontzeggen om m’n gewicht op peil te houden, zonder de vaste portie beweging van de afgelopen maanden en zeker ook omdat ik na een paar weken niet fietsen echt drang voel wat te gaan doen, heb ik toch overwogen dan maar een abonnement op de sportschool te nemen.

Nadat ik eerst wat research heb gedaan, wist ik afgelopen weekend al bij welke sportschool ik me aan wilde melden. Pluspunt is dat de prijs me hard meevalt (€ 30 per maand voor onbeperkt sporten) en dat je niet aan een abonnement van een jaar vast zit maar te allen tijde een maand opzegtermijn hebt, zelfs al na je eerste maand. Dit is handig omdat ik, zodra de weersomstandigheden het weer toe laten, weer volop wil gaan fietsen, en dan dus niet per se meer óók naar de sportschool hoef.

Er zijn verschillende abonnementen, die waarvoor ik koos, is het duurst, maar in vergelijking met € 10 minder voor één keer sporten per week, vind ik het meevallen. Sowieso kun je voor dat geld ook aan dingen als spinning en aerobics deelnemen, zonder dat je dat extra kost.

sportschool

Eén keer jezelf te buiten gaan aan een patatje mét en al het werk is teniet gedaan. Als ik het doe, wil ik het ook goed doen, en dat betekent vijf dagen in de week sporten. Ik fietste tenslotte ook vrijwel elke dag, dus dat is hetzelfde idee. Ondanks dat ik eind vorige week al zo goed als zeker wist dat ik me aan zou melden, is het er gister pas van gekomen.

Omdat ik nog steeds niet goed in m’n vel zat door het hardnekkige griepje, kwam het er niet van. Sowieso heb ik ook pas sinds heel kort voor mezelf besloten dat ik het écht wil gaan doen. Het idee om ‘misschien toch maar eens aan een sportschool te gaan denken’ spookte al langer door m’n hoofd, maar ga er nu écht werk van maken.

Ik moet wel zeggen dat ik nerveus ben. Ik heb vroeger diverse soorten dansstijlen beoefend en daardoor wel vaker een sportschool van binnen gezien, maar echt op de manier zoals ik het nu ga doen, heb ik werkelijk nog nooit gedaan. Sowieso is de laatste keer dat ik dansles had, héél lang geleden. Ook weet ik niet wat ik moet verwachten qua mensen.

Aangezien ik mezelf best dik vind (wat volgens ander mensen complete larie schijnt te zijn), ben ik gewoon heel erg bang dat ik nagekeken word. Als ik in m’n eentje buiten op de fiets zit heb ik daar geen last van, maar in zo’n sportschool kom je toch echt met andere mensen in aanraking. Toch ga ik het doen, soms moet je nu eenmaal bepaalde angsten overwinnen en sowieso wil ik nog steeds méér afvallen, ondanks dat ik vanaf het voorjaar al zo’n 5 kilo ben kwijtgeraakt.

Mijn BMI is gezond en was dat zelfs nog met de inmiddels kwijtgeraakte kilo’s erbij, maar als ik nog een kilo of vijf afval, zit ik nog steeds in de groene zone dus dat kan best. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn conditie lekker op peil te houden, zodat ik in het voorjaar niet als een uitgebluste zoutzak op die fiets zit en, zoals ik net al schreef, heb ik al een poosje drang om mijn lichaam eens flink te laten werken.

Ik zal je wel op de hoogte houden over hoe het gaat, hoe de eerste keer sporten was en of het me bevalt en ik denk dat ik het allemaal vol ga houden. Ik ben in elk geval een doorzetter en als ik iets wil ga ik er ook voor! Vandaag in de namiddag ga ik in elk geval voor de eerste keer, dan krijg ik uitleg over hoe de apparaten werken en wordt er, indien ik dat wil, ook een persoonlijk programma voor me samengesteld.