Waar ik normaal pas een half uurtje uit bed ben, ben ik nu al vanaf 8 uur wakker en dat heeft een reden. Zo lang als ik weet, zingt mijn moeder me op de ochtend van mijn verjaardag toe en dat was de reden dat ik al sinds klokslag acht uur wakker ben. Ik ben jarig!! Ik heb besloten deze post op te delen in 2 delen. In het tweede deel, wat ik vanavond schrijf, vertel ik welke cadeautjes ik voor m’n verjaardag gekregen heb.

Ondanks dat ik het allemaal al weet en er zelfs al 2 in huis heb, is het een beetje gek om rond half 10 ‘s morgens al te vertellen wat je hebt gekregen, terwijl je de meeste dingen nog niet eens daadwerkelijk hébt. Dus dat bewaren we voor vanavond.

Deel één is: voor de rest. Het feit dat ik jarig ben op zich is al een reden om even te bloggen, toch? Ik ben in elk geval opgestaan met een goed humeur. Iets minder is dat mijn 37e verjaardag de meest rustige verjaardag is die ik ooit heb meegemaakt met alleen mijn moeder, oma en later nog m’n vader als verjaardagsvisite, maar het is niet anders. Scheelt ook weer dat ik niet als een gestreste kip door het huis hoef te rennen om iedereen in z’n natje en droogje te voorzien. 🙂

37 dus. Ik moet zeggen dat ik niet veel om een getalletje geef, al is dat heel makkelijk te zeggen als mensen je zonder uitzondering minstens 7 jaar jonger en vaak zelfs nóg jonger schatten. Gister nog van de fysiotherapeut gehoord dat hij me ‘tussen de 25 en de 30’ had geschat. Als je daarvan het gemiddelde neemt, betekent dat dus dat ik een volle 10 jaar jonger wordt geschat. Niet gek, toch? Kwestie van goede genen 🙂

Rustig dus, dat betekent dat ik tot een uur of drie de tijd heb om mijn artikel te schrijven, een beschaafd aantal gevulde eitjes te maken en m’n nagels opnieuw te lakken, want die zien er na een klein weekje uit als een oorlogsgebied.

Mijn huis heb ik eergisteren al grondig onder handen genomen (gister had ik er geen tijd voor) en alle benodigde boodschappen heb ik voor zover ik weet ook in huis. Lekker gevoel is dat, als er niets meer ‘moet’.

De eerste 2 cadeaus heb ik trouwens al wel gehad en die staan al te glanzen in het vroege ochtendlicht, maar ook daarover vertel ik vanavond pas. Ook vind ik het wel leuk om tegen die tijd een update te geven van hoeveel felicitaties heb gehad en screenshots van eventuele leuke afbeeldingen, e-cards en dergelijke.

Vind ik altijd wel leuk om dat zwart-op-wit te hebben, ook om later eens terug te lezen. Eén ervan is al de grappige afbeelding links boven, die in een Hyves krabbel van m’n moeder stond. Echt leuk! Mijn verjaardags-outfit heb ik ook al aan, maar m’n haar is nog coupe dwarrel en er is nog geen spoortje make-up op mijn gezicht te bekennen. Mijn outfit is simpel maar doeltreffend zeg maar.

Zwarte skater dress van H&M

Mijn nog relatief nieuwe zwarte jurkje van H&M, gestijld met een brede riem, zwarte panty en een paar van mijn lievelingslaarzen met hakken. Ik ben zo blij dat ik eindelijk een jurkje heb gevonden wat ik echt leuk vind staan, dat ik die nu als eerste uit de kast trek voor speciale gelegenheden. Als accessoires mijn sideways cross kettinkje en een gevlochten leren armband.

Een mooie quote om de (verjaar)dag mee te beginnen stuurde m’n moeder. Zij volgt al jaren Dagelijkse Gedachte, waar je elke dag een quote krijgt per mail.

Geluk is nooit een staat van evenwicht.
Geluk is altijd in beweging, altijd onderweg en het enige wat je kunt doen, is het spoor volgen.

Een mooie gedachte dus om deel één van mijn Birthday Blog mee te beëindigen. Ik ga m’n ontbijt (yoghurt met muesli en frambozen!) eens nuttigen. Daarna aan mijn twee ‘klusjes’ beginnen en daarna misschien even lekker op de bank hangen om alvast van één van mijn cadeaus te genieten! Tot vanavond!