De mensen die Facebook hebben (wie niet) zullen het vast al opgemerkt hebben: Sinds kort heeft Facebook een compleet nieuw ontwerp voor de profielpagina’s geïntroduceerd: De timeline. Ik vind het eigenlijk wel handig en overzichtelijk en zo’n grote omslagfoto past er ook mooi bij en is leuk om regelmatig aan te passen.

Facebook moedigt aan voor je omslag een foto te kiezen die je leven representeert, een beeld waarbij mensen weten wie jij bent en waar je voor staat. Omdat ik te nieuwsgierig was naar de nieuwe timeline, heb ik niet meteen aandacht besteed aan mijn omslagfoto. Ik heb er de eerste de beste foto van m’n favoriete motor erop geknald en klaar.

Totdat ik onlangs ergens een pagina vond met een aantal voorbeelden van creatieve Facebook-timelines. Ik was meteen enthousiast. Wat een originele dingen zaten daar bij! Ik laat er in deze blogpost graag een aantal zien.

Leuk toch? Er zijn er genoeg te vinden. Zoek maar eens naar creative Facebook timeline. Ik besloot zelf ook aan de slag te gaan en heb meteen drie omslagfoto’s gemaakt. Het leukste vind ik, wanneer de profielfoto deel uitmaakt van de omslagfoto.

Yamaha Fazer

M’n eerste creatie, die staat momenteel ook op Facebook. Het is dezelfde foto die ik er in eerste instantie op had gezet, maar dan bewerkt. Niet zo heel hoogstaand qua creativiteit misschien, maar ik vind het leuk. Sowieso houd ik niet van drukke dingen.

Facebook cover ‘Yamaha Fazer’

Herfst

Dit is de tweede. Ik vind deze ook best mooi: Eenvoudig maar het trekt de aandacht. Hier zie je dat ik gebruik heb gemaakt van het doorlopen van de omslagfoto in de profielfoto. Het tekstje is uit Autumn Leaves van Eva Cassidy. De foto heb ik trouwens ook zelf gemaakt.

Facebook cover ‘Herfst’

Sunset rainbow

En dan de derde. Ook hier zie je het uiteinde van de regenboog doorlopen in de profielfoto. Ook deze foto heb ik zelf gemaakt, tijdens één van m’n fietsrondjes. Deze staat ook nog steeds als achtergrond op m’n telefoon. De regenboog heb ik er voor deze creatie opgeplakt.

Facebook cover ‘Rainbow’

Het is gemakkelijk om je eigen omslagfoto te maken. Op deze pagina vind je meer voorbeelden en ook een Photoshop-sjabloon om zelf aan de slag te gaan.