Soms kun je uit de gekste dingen inspiratie halen voor een blog. En dat had ik nu nét even nodig! Waar ik soms op een zondagmiddag met het grootste gemak 3 of 4 blogs voor de komende dagen schrijf, is het nu even dunnetjes gezaaid met de inspiratie. Desondanks houd ik het nog steeds vol om één blog per dag te publiceren.

De inspiratie voor deze blog komt door een boek. En dan bedoel ik dus niet door de inhoud ervan, maar meer het feit dat het typisch zo’n boek was waar je je niet van los kunt rukken. Zo’n boek wat je als het even kan in één ruk uitleest. Het was zelfs zo dat ik in de sportschool mezelf al stond te verkneukelen over het feit dat ik eenmaal thuis weer gauw verder kon lezen.

boeken

Toen bedacht ik me dat er meer van dat soort typische momenten zijn, dat je iets zó leuk of fijn vindt en er daardoor heel intens van kunt genieten. Ik heb een bescheiden lijstje gemaakt van een aantal van dat soort momenten waar ik erg van kan genieten. Sowieso ben ik een voorstander van ‘de kleine dingen’. Waarom moet alles groots en meeslepend zijn eer je er van kunt genieten? Juist die kleine fijne dingen maken het leven vaak een stuk leuker!

Je had ‘m al aan zien komen denk ik: Eindelijk weer eens ‘zo’n’ boek hebben wat je in één keer uitleest, waar je niet vanaf kunt blijven en als je al weg moet kun je alleen maar denken aan het feit dat je met gretige ogen de letters haast van de bladzijden af wilt lezen. Als schrijver moet je dan toch wel heel goed zijn!

  • Een lange en hete douche nemen als je het al uren koud hebt gehad. Eén voor één je spieren voelen ontspannen en op het laatst dat soezerige gevoel wat zich meester van je maakt. Bof jij even dat je niet lang daarna gelijk je al opgewarmde én verschoonde bedje in kunt schuiven. Een geweldige nachtrust gegarandeerd!
  • Op een koude en gure dag een wandeling hebben gemaakt of om een andere reden langere tijd buiten zijn geweest en dan weer thuis komen en je omhullen met de warmte. En dan ook nog bedenken dat je het eigenlijk best fris vond in huis voordat je van huis ging en dat nu juist heel behaaglijk aanvoelt.
  • Warme chocolademelk drinken met échte slagroom en een snufje kaneel. Zalig!
  • Een bepaald liedje hebben ontdekt waarbij je aan die ene persoon moet denken en het nummer vervolgens op repeat zetten en lekker meezingen.
  • Dat item wat je al zó lang wilt hebben eindelijk kunnen scoren in de sale. De eerstvolgende dagen kun je nog steeds maar half geloven dat het nu écht van jou is!
  • De tv zendt eindelijk eens iets leuks uit: De hele avond leuke tv-programma’s en goede films. Garant voor een avondje bank hangen met een grote bak thee en je favoriete zoete snacks.
  • Na lange tijd weer eens een mailtje krijgen van hem!
  • Jezelf trakteren op je favoriete ijs op de eerste mooie dag van het jaar.
  • Aan het eind van de maand bijna niet op je bankrekening durven kijken en uiteindelijk tot de ontdekking komen dat je zuiniger bent geweest dan je zelf had gedacht.