Ik werd onlangs voor het eerst in mijn bloggende leven getagd, namelijk door Ellen. Het is een tag waarin je 11 dingen over jezelf vertelt en daarnaast 11 door de tagger samengestelde vragen beantwoordt. Ook moet je de tag doorgeven aan 11 andere bloggers, wat in mijn geval nog de lastigste optie is, maar dat gaat me vast wel lukken.

Allereerst 11 feitjes over mezelf. Aangezien ik nog niet zo lang geleden een blog met een strange facts over mezelf heb opgenoemd, wordt het lastig om nog wat nieuws erbij te bedenken, maar ik doe m’n best. Sowieso hoeven het niet alleen opmerkelijke dingen te zijn natuurlijk…

11 feitjes over mij

 • Mijn sterrenbeeld is Steenbok.
 • Ik ben momenteel lichtelijk verslaafd aan de iPhone-game genaamd Green Fingers.
 • Als ik veel haast heb om thuis te komen, wed ik soms met mezelf hoeveel stappen het kost om thuis te komen. Ik weet het, het is best kinderachtig, maar ik het is een beetje blijven hangen sinds mijn jeugd. :-) Overigens doe ik het niet heel vaak.
 • Ik kan niet, maar dan ook écht niet slapen onder een laken, zelfs niet als het 30 graden is.
 • Ik heb nog steeds moeite om op tijd uit bed te komen, ik slaap ook door wekkers heen en zet ze ook regelmatig in m’n slaap uit. Maar ik blijf het proberen, elke dag weer.
 • Mijn oudste kat Micky, heeft als kitten ongeveer een maand Missy geheten, totdat ik er bij de dierenarts achter kwam dat het toch écht een katertje was…
 • Ik heb alleen mannelijke vrienden en dat is voor een groot deel een bewuste keuze.
 • Ik ben een jaar of vijftien geleden een paar jaar heel erg computer-verslaafd geweest. Ik zat er onderhand 24 uur per dag achter. Uiteindelijk ging dat vanzelf over. Ik zit nu nog regelmatig achter de PC maar kan me niet voorstellen wat ik er een hele dag achter zou moeten.
 • In mijn kledingkast vind je bijna alleen items in de kleuren rood, zwart, grijs en een beetje wit. Er zijn wat verdwaalde kledingstukken met een andere kleur, maar vooral rood zwart en grijs is wat de klok slaat in mijn outfits. Toch is het nooit ‘saai’ of ‘veilig’.
 • Ik heb een jaar lang een stalker gehad, een junk die bijna elke keer midden in de nacht ging aanbellen en rond mijn huis sloop. Ik moest uiteindelijk een draadloze deurbel aanschaffen omdat je die uit kunt zetten en het heeft lang geduurd voordat ik van die angst af was. Hij heeft me ook een keer achtervolgd naar het huis van een vriend waar ik de post uit de brievenbus ging halen omdat hij op vakantie was. Toen ik weer naar buiten durfde, stond die mafkees tegen de deurstijl te zeiken. Drugs doen rare dingen met een mens…
 • 11 is mijn geluksgetal, ik kies ook altijd dit nummer als ik een lot koop.
Aan welk liedje heb je de meeste herinnering?

Oei, dat is een lastige. Ik heb namelijk bij heel veel liedjes een herinnering! Het eerste nummer wat nu in me opkomt is ‘Wat zou je doen‘ van Bløf. Dat doet me heel erg aan de persoon denken waar ik veel van houd. Het was tijdens een tripje naar het zuiden van het land met een paar mensen en hij was er ook. Die avond was sowieso heel bijzonder en op het moment dat dit nummer begon te spelen begon hij zachtjes mee te zingen.

Wat is je droomhuis?

Mijn droomhuis is vooral groot en het staat hier in Gorkum. Het is een authentiek herenhuis uit 1890 in Neo-Renaissance stijl, met een woonoppervlakte van ongeveer 265 vierkante meter en een geweldige lap tuin. Het is een blok van 3 en ik heb al jaren geleden mijn oog laten vallen op het rechtse huis. Een paar jaar geleden is de middelste van de 3 te koop komen te staan met een vraagprijs van 1 miljoen.

Ik zie net dat ie nog steeds te koop staat en de vraagprijs is gezakt naar 8 ton. Vandaar ook dat ik die oppervlakte weet :-) Ik kan zo’n huis niet betalen, maar ik droom altijd even weg. Ik hou absoluut niet van moderne bouw en ook niet van creatieve trucjes op bouwtechnisch gebied. Wel kan ik verliefd worden op historische panden en hou ik ook van landelijke stijl. Qua inrichting dan weer niet zo, maar qua bouwstijl vind ik het schitterend.

Mijn favoriete huis in Gorinchem

Speel je instrumenten?

Niet meer. Ik heb vroeger orgel, piano en keyboard gespeeld maar ondanks dat ik jarenlang les heb gehad is het nooit gelukt om noten te leren lezen. Desondanks kon ik best goed spelen. Ik speelde alle na wat ik op de radio hoorde en vond het ook heerlijk om een koptelefoon op m’n hoofd te zetten, die op m’n keyboard in te pluggen en erop los te spelen.

Later heb ik nog een poging gedaan om de toetsen nieuw leven in te blazen en een digitale piano gekocht. Schitterend dingetje maar ik was het spelen toch een beetje verleerd. Ook heb ik een blauwe maandag geprobeerd gitaar te spelen maar dat was zacht gezegd niet zo mijn ding.

Welk klusje haat je?

STOFZUIGEN! Oh hoe ik dat haat. En waarom weet ik niet. Het is geen zwaar werk (ik heb laminaat, dat scheelt al veel) en aangezien ik een niet al te groot huis heb en alles gelijkvloers is, doe ik er ook geen uren over. Toch haat ik het. Ook heb ik er gek genoeg een enorme hekel aan om m’n haar te stijlen (met de stijltang dus) nadat het gewassen is.

Ik laat het altijd aan de lucht drogen omdat ik aan föhnen nog een grotere hekel heb, maar het stijlen is een klusje wat ik ook altijd uitstel. Het is meestal in een kwartier tot 20 minuten gebeurd en ik heb ook een Chi-tang dus beter kan niet, maar toch vind ik het niet leuk om te doen.

Als je een miljoen wint, wat zou je met het geld doen?

Allereerst zou ik los gaan met shoppen. Verder zou ik het grootste deel op mijn spaarrekening zetten en ik zou de mensen om wie ik geef ook een deel geven. Of ik aan goede doelen zou geven weet ik niet.

Het klinkt nobel, maar nuchter als ik ben weet ik maar al te goed dat vaker is gebleken dat het ingezamelde geld lang niet altijd terecht komt op de bestemming. En zolang de topmannen van organisaties zoals bijvoorbeeld het Rode Kruis nog altijd een topsalaris ontvangen plus vette bonus, geef ik geen enkele cent. Ik kan niet tegen hypocrisie.

Wat is je favoriete seizoen en waarom?

Hmm, hier moet ik dus kiezen tussen de zomer en de lente. Misschien dan nog eerder de lente omdat dat zoveel energie geeft. Het is zo veelbelovend. Alles staat in bloei en de natuur is eigenlijk dan op zijn mooist.

Ook hebben we al een paar jaar meegemaakt dat de lente schitterend was en de zomer eigenlijk nogal tegenviel. Wat ik ook altijd heel erg ervaar bij lente is dat gevoel van blijdschap. Eindelijk die rottige winter en de kou van je afschudden, want wat heb ik een hekel aan de winter…

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik schreef het pas al, mijn blog bestaat in mei dit jaar 10 jaar. Ondanks dat ik daarvoor al diverse andere sites gehad heb, was dit mijn eerste blog. Ik begon ermee omdat ik het in eerste instantie zag als een soort digitaal dagboek. Er was toen nog geen Hyves of Twitter en aangezien ik al sinds mijn prille jeugd aan het schrijven ben, leek me dat leuk om te gaan doen.

Mijn blog is door de jaren wel veranderd. Ik ben terughoudender geworden met het schrijven van persoonlijke dingen, omdat het al een paar keer is gebeurd dat wildvreemden op mijn blog terecht kwamen en me zonder reden begonnen uit te schelden en mijn getoonde kwetsbaarheid gebruikten om me de grond in te boren. Die angst zit er nog steeds in, dus als ik iets persoonlijks schrijf is het meer in een soort informatieve vorm dan dat ik echt emoties laat zien.

Hoe kwam je op de naam van je blog?

Mijn echte naam is Ester en dat betekent ook ster, vanuit het Perzische isjitar. Aangezien ik enorm gek ben op de Spaanse taal en ze daar ster vertalen naar estrella, was die link al snel gelegd. De naam die ik meestal op internet gebruik is ook Estrella.

Omdat ik die naam dus al een aantal jaren gebruikte als nickname maar ik dat niet zo pakkend vond als websitenaam, heb ik er het ‘web’ gedeelte achter gezet. Het idee van Estrella’s Website, maar dan afgekort naar EstrellaWeb. Capice?

Wat is een slechte eigenschap van jou?

Ik vind het vervelend om te zeggen van mezelf, maar ik laat dingen vaak op het laatste moment aankomen. Als ik ergens heen moet en ik kom om 9 uur uit m’n bed en ik moet om 11 uur van huis, krijg ik het vaak nog voor elkaar dat ik op het laatste moment nog moet haasten, terwijl ik twee uur de tijd heb gehad. Waar al die tijd in gaat zitten weet ik niet, wel heb ik inmiddels door dat ik ‘s morgens net een zwaar vervuilde Windows-pc ben, ik heb nogal wat opstarttijd nodig…

Wat is momenteel je favoriete liedje?

Mijn huidige favoriet is Gravity van Sara Bareilles. Een wat ouder nummer, uit 2009 om precies te zijn. Ook had ik hem al lange tijd in mijn muziekcollectie staan, maar soms herontdek je een liedje opeens. Dat heb ik ook met dit nummer.

De waarde ervan bestaat voor mij vooral uit een combinatie van de prachtige meeslepende melodie en zeker ook de songtekst waarbij ik altijd aan die ene persoon moet denken. Ook de tegenstrijdigheid die ik erin proef is mij bepaald niet vreemd. Something always brings me back to you. It never takes too long…

Welke bijnamen heb je allemaal en wat vind je ervan?

As far as I know heb ik alleen de bijnaam die ik mezelf toedicht en dat is inmiddels al jaren Estrella. Daarvoor had ik de nickname Crystal en ik heb een paar jaar terug ook even de naam RebelStar naast Estrella gebruikt, maar daar was ik al heel snel op uitgekeken. Ik heb vroeger op schoot wel een bijnaam gekregen van onze lerares Engels, namelijk Miss Doodle.

Omdat ik bijna altijd tijdens de les zat te tekenen in een schriftje wat ik stiekem half onder mijn lesboek schoof. Verder kan ik me zo even niet herinneren dat ik ooit bijnamen heb gekregen van mijn familie of vrienden.

Ik ben zelf wel heel erg van de bijnamen maar vooral voor mijn huisdieren. Met name Bas heeft een heel arsenaal en naar de meest gebruikte luistert hij nog ook. Puppy (hij is in augustus 8 geworden…), Bastiaan (hij heet Bas) en vreetzak zijn de meest gebruikte :-)

En de tag gaat naar…
 • >Alternative Diamond
 • Amy and Nicky
 • Dashing Days
 • Femketje
 • We Say Winter Nights
 • Teddilicious
 • Rainbowjunk
 • My Very Own Lookbook
 • Mode Delight
 • Lovely Stuff
 • Love Your Life
Answer the question!

Tot slot 11 vragen die de bloggers die ik getagd heb moeten beantwoorden. De regels zijn als volgt: Je schrijft, net als ik, 11 dingen over jezelf en daarna beantwoord je de vragen. Vervolgens moet ook jij weer 11 bloggers taggen (die de tag niet al gekregen hebben) en zelf 11 vragen verzinnen die de door jou getagde bloggers moeten beantwoorden. Snap je het nog? :-)

 • Welk doel wil je in de nabije toekomst bereiken?
 • Hoe lang bestaat je blog en heb je daarvoor ook nog andere sites/blogs gehad?
 • Een bepaald item wat je al heel lang en héél graag wilt hebben.
 • Een dag zonder <zelf in te vullen> is een dag niet geleefd.
 • Eén van de fijnste herinneringen uit je jeugd
 • Iets waarvan je nooit dacht dat het je zou lukken en wat je tóch gedaan hebt.
 • Is er een bepaald woord waaraan je een vreselijke hekel hebt en waarom?
 • Wat is jouw holy grail qua make-up producten?
 • Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
 • Je grootste miskoop van het afgelopen jaar.
 • Een film die nooit gaat vervelen, hoe vaak je hem ook ziet.