Zoals ik liet weten, loop ik al een paar weken met rugpijn rond. Deze is ontstaan op de sportschool, maar werd helaas uit zichzelf niet minder. Toen mijn moeder vroeg of ze voor mij een afspraak moest maken bij haar fysiotherapeut. wilde ik dat wel. Ondanks dat er normaal een wachtlijst van twee weken is, kon ik vandaag al terecht!

Ter verduidelijking: Natuurlijk zit er in Gorkum ook een fysiotherapeut, die zit zelfs op slechts een paar honderd meter afstand van mijn huis. Maar daar ben ik al een paar keer geweest en dat was niet echt bevorderlijk voor mijn rug.

Zoals ik al vertelde, heb ik al sinds jonge leeftijd osteoporose (botontkalking) en dat heeft qua behandeling zijn eigen handleiding. De fysio in Andel, waar ik nu geweest ben, heeft me vroeger ook al regelmatig behandeld en dat maakt dat hij de enige is waar ik vertrouwen in heb.

Zodoende ging ik naar Andel voor een bezoekje aan de fysiotherapeut. De rest van de middag ben ik gezellig bij m’n moeder gebleven. Onder meer m’n SI-gewricht is geblokkeerd en een aantal spiergroepen daar omheen zijn ook geïrriteerd en zitten vast. Hij heeft het gewricht los gemaakt en volgende week woensdag mag ik weer, dan maakt hij de overige spieren losser.

In de tussentijd heb ik oefeningen gekregen om de boel los te houden en voorkomen dat de boel weer vast gaat zitten. Verder mag ik weer naar de sportschool, maar alleen loopband en crosstrainer. Morgenavond ga ik dus weer, voordat ik te veel gewend raak aan het luie leven. 🙂 Verder is in beweging blijven goed, maar niet te lang en als ik pijn krijg moet ik direct stoppen.

Aangezien ik geen idee had wat het kon zijn, valt het niet mee of tegen. Ik ben blij dat ik wel naar de sportschool kan, zij het dan in een aangepaste versie en ook ben ik blij dat het niet ernstiger is. De fysio zei dat ik met een week of vier volledig van de pijn af ben. Dat klinkt erg lang, maar een maandje is in feite ook zo om. Ik loop er nu ook al twee weken mee rond.