De laatste jaren is het vrij rustig, maar eigenlijk al vanaf het begin dat ik een computer heb, ben ik in de weer geweest met het maken van graphics, tekeningetjes, doodles, fotobewerkingen en meer van dat soort dingen. Doordat ik het afgelopen jaar vrij weinig inspiratie heb gehad was het vrij rustig, maar desondanks heb ik door de jaren heen wel het nodige gemaakt.

Tot voor kort had ik een Graphics pagina op mijn site maar omdat daar volgens mij niemand op keek heb ik hem verwijderd. Desondanks vind ik het wel leuk om via deze weg wat van mijn werk te laten zien. Deze keer een aantal typografie afbeeldingen.

Hier ben ik nog niet zo heel lang geleden mee begonnen. Nadat ik hele gave typo’s op internet zag wilde ik het zelf ook doen. Echt heel veel heb ik er nog niet, maar als het om graphics maken gaat, is de kwaliteit bij mij veel belangrijker dan de kwantiteit.

De eerste typo die ik ooit gemaakt heb. Als ik deze zie vind ik hem zelf eigenlijk niet zo heel denderend maar, maar toch heeft hij wel iets. Deze maakte ik overigens al jaren voordat ik wist dat zoiets typografie heette.

Deze heb ik volgens mij een keer voor m’n moeder gemaakt, toen we ruzie hadden gehad. De foto heb ik overigens niet zelf gemaakt, alleen de typografie erop. Ik vind hem best wel leuk gelukt, zeker omdat de tekst ook aan zand doet denken.

Deze heb ik al heel lang geleden gemaakt. Bij deze heb ik overigens niet alleen de typografie gemaakt maar ook de afbeelding ‘gefotoshopt’. Het waren 2 foto’s en die heb ik samengevoegd, inclusief de roos die als het ware doorloopt in het haar en de vage tekst op de achtergrond. Ik vind het nog steeds een erg mooie afbeelding.

Deze is ook al ouder, ook deze heb ik volledig zelf gemaakt, ik vind ‘m nog steeds best mooi.

Dit is er één met mijn kat Molly. Ik heb expres de kleur van haar ogen terug laten komen in de achtergrond. De typo die ik heb gemaakt slaat ook precies op haar, het is echt een kleine diva!

Bij deze afbeelding is zowel de foto als de typografie van eigen hand. Achteraf gezien vond ik dat ik beter een wat gladdere ondergrond voor de foto had kunnen kiezen omdat het zo al vrij snel druk wordt, desondanks vind ik ‘m best gaaf.

Deze heb ik volgens mij 2 jaar geleden gemaakt. De hand op de foto is mijn eigen hand. Ik had voor een extra dramatisch effect expres een hele rits armbanden aan gedaan en mijn kanten handschoentjes. De nadruk ligt hier op de cijfers op mijn pols, die samen initialen vormen.

Simpel maar mooi. De foto is volgens mij niet van mezelf (al weet ik dat niet helemaal zeker). Ik vind het mooi dat de kleur van het bloemetje terug komt in de tekst. Juist de eenvoud ervan maakt het mooi vind ik.

Deze is ook wat ouder, maar ik vind hem super schattig. Het is een foto van mijn hondje Bas die lekker ligt te dutten. De foto is bewerkt met een soort sepia-effect en wat zachter gemaakt met een soort canvas-effect eroverheen. Tot slot heb ik de tekst ‘Sweet dreams’ toegevoegd.

Typografie op foto van Woudrichem

En dan nog de laatste. Deze vind ik persoonlijk één van de mooiste. Ook de foto is van eigen collectie, het is er één die ik afgelopen zomer in Woudrichem gemaakt heb. De quote is een zin uit de songtekst van het nummer ‘Gravity’ van Sara Bareilles.

Tot zover de typografie foto’s. Als je het leuk vindt, kan ik binnenkort nog wel wat ander werk laten zien. Zo ongeveer alles wat ik ooit gemaakt heb bewaar ik. Van complete websites (ik heb zelfs mijn allereerste website nog intact op mijn harde schijf staan!) tot logo’s en tot digital art, zoals ik het zelf maar noem.

Ik ben ooit begonnen met het maken van clip-arts, van die plaatjes die je vroeger vaak op websites zag. Later ging dat over in digitaal tekenen en nog later werd het fotobewerking en uiteindelijk typografie.

Ben jij ook wel eens creatief bezig op de computer?