Deze tag heb ik echt al héél vaak in blogland voorbij zien komen maar ik twijfelde toch of ik hem zelf zou gaan doen. Uiteindelijk werd het toch een yes. Ik hou nu eenmaal van vragenlijstjes en deze is eigenlijk ook best leuk. Enige minpunt is dat je de ‘vragen’ in het Engels moet laten (ik vertaal ze altijd liever) omdat anders het alfabet-effect verdwenen is.

Age

37 jaar. Nog maar 2 weken hoor. Voordat je denkt dat ik volgende week al 38 word…

Best friend

Mijn allerbeste vriend is toch echt mijn hond Bas.

Chore I hate

Ik heb ‘m pas al genoemd; Stofzuigen! Daar heb ik echt zo’n hekel aan!

Dream home

Ook die heb ik pas genoemd. Mijn droomhuis staat in Gorkum op korte afstand van mijn huis. Tegen de tijd dat ik de vraagprijs van acht ton kan ophoesten, is ie van mij!

Essential start of the day

Ik heb niet echt een dag-routine. Tot voor kort was het eerste werk de verwarming omhoog zetten, maar dankzij mijn supersonische kamerthermostaat hoeft dat niet meer en kan ik warm uit m’n bedje stappen. Verder heb ik niet echt ochtendrituelen.

FAVOURITE color

Vandaag is rood!

alfabet-wimpers

Gold or silver?

Zilver, ik heb een hekel aan goud, altijd al gehad. Het past ook niet bij me.

Height

1 meter en 74 centimeter

Instruments I play

Niet meer. Ik heb blokfluit, orgel, piano en keyboard gespeeld en een blauwe maandag gitaar. Tegenwoordig speel ik alleen nog maar spelletjes op mijn iPhone. :-)

Job

Ik heb geen baan vanwege mijn visuele beperking. Wel twee diploma’s en altijd goede cijfers gehaald, dat is het probleem niet. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan, maar dat is afgelopen jaar op een vervelende manier aan z’n eind gekomen. Ook ben ik verkeersregelaar op oproepbasis, maar dat gaat om een paar middagen op jaarbasis.

Kids?

ik heb niet zoveel met kinderen, ik kan er niet goed mee omgaan. Ik kan geen kinderen krijgen en heb ook nooit die wens gehad.

Life is incomplete without

De persoon van wie ik houd.

Music I always listen

Ik luister naar veel verschillende muzieksoorten, maar de meest voorkomende genres zijn rock, metal en alternative rock.

Nickname

Mijn nickname is al heel wat jaartjes Estrella.

Overnight stay in hospital

Toen ik baby was heb ik negen maanden in het ziekenhuis gelegen, dus dat waren aardig wat nachtjes. Later heb ik, rond mijn zesde, nog eens drie weken in het ziekenhuis gelegen, omdat ik een ernstige virale hersenvliesontsteking onder de leden had en het de vraag was of ik het zou overleven. Gelukkig is dat wel gelukt!

Phobias or fears

Ik raak totaal in paniek van wespen, daar ben ik altijd al erg bang voor geweest. Desondanks ben ik nog nooit gestoken, ondanks dat ik als een idioot in de lucht ga lopen slaan en springen, waar ze juist geïrriteerd door raken. Ook ben ik heel bang voor ziektes, met name kanker. Als ik maar iets vind waarvan ik denk dat het op een raar knobbeltje lijkt, raak ik in paniek.

Quote from a movie

Ik kijk zó veel films, maar citaten onthoud ik niet. Stiekem benijd ik weleens mensen die goed zijn in het quoten van films of songteksten. Ik kan dat dus niet. Ik kan nu op de proppen komen met een afgezaagd citaat uit Titanic, maar dat doe ik maar niet.

Reason to smile

Mijn hondje Bas tovert regelmatig een glimlach op mijn gezicht en ik vind het leuk als er zomaar onverwachts iets leuks gebeurt en spontane uitjes.

Siblings?

Geen. Ik ben enig kind.

scrabble-smile-love

Time I wake up

De bedoeling is half tien, maar dat lukt niet altijd. Ik kan in principe elke dag uitslapen, maar vind dat niet gezond. Juist als je verder weinig vaste dingen in je leven hebt, is het belangrijk om wat regelmaat te hebben.

Very important date this year

Mijn agenda is nog behoorlijk leeg voor aankomend jaar. Sowieso heb ik nooit veel bijzondere dingen of speciale dagen. Geen idee dus.

Worst habit

Mijn medicijnen regelmatig vergeten in te nemen.

Yummy food I make

Ik heb een hekel aan koken. Ik kan het overigens wel, toen ik nog een relatie had, heb ik bijna elke dag gekookt, maar ik heb niet echt specialiteiten. Ik kan wel een lekkere uitsmijter maken, een perfecte biefstuk en prima pannenkoeken. Waar ik overigens om bekend sta, zijn mijn gevulde eieren. Dat is niet echt eten, maar wel erg lekker!

Zoo-animal I like

Tijgerrrrrrrr! Oh wat hou ik van die beesten. Krachtig, mooi, imposant. Wauw!