Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke tag die ik nog niet gedaan had, maar kon steeds maar niets vinden, tot ik deze hele leuke tag tegenkwam op de blog van Gabriëlla. Ik vond hem zo leuk dat ik hem heb overgenomen en hieronder vind je mijn antwoorden op een tiental shopping-gerelateerde vragen. Veel leesplezier!

Je grootste ergernis tijdens het shoppen

Van die winkels (vaak boetiekjes) waar er al een heel ontvangstcomité om je heen staat als je één stap binnen zet. Vaak zijn dat ook het soort verkoopsters die, voordat je de paskamer goed en wel uit bent, gelijk al roepen dat het énig staat, zelfs al lijkt je normaal niet buiten proportionele kont opeens een slagschip in die broek.

Zodra er uitverkoop is dan…

Wordt er meestal wel wat geshopt. Het verschilt overigens erg per keer. De ene keer ga ik aardig los, de andere keer laat ik het een beetje langs me heen gaan, net als dit jaar. Wat ik vaak jammer vind van de sale, is dat de dingen die ik leuk vind al weg zijn. Ik heb een vrij specifieke smaak en vind vaak slechts 25% van de inhoud van een kledingwinkel leuk. De gaafste items zijn allang weg als het eenmaal uitverkoop is.

Wat is je grootste miskoop?

Oef, ik doe wel eens vaker een miskoop (de laatste jaren valt het erg mee overigens) maar de grootste is al heel wat jaren geleden en dat was een paar zwarte overknee laarzen (toen ze eigenlijk nog niet echt in de mode waren) met van die lelijke kitten heels. Ik kon toen ook nog totaal niet op hakken lopen en ze zaten voor geen meter, toch heb ik ze gekocht, en ze waren voor mijn doen best duur. Uiteindelijk heb ik ze maar op Marktplaats gesleten.

Mede doordat ik de laatste jaren nóg kieskeuriger ben geworden wat betreft het kopen van kleding en zo, heb ik miskopen echt tot een minimum beperkt. Ik heb onlangs mijn kasten opgeruimd en alles wat eruit kwam was óf van de periode waarin ik zo’n beetje alles kocht wat ook maar een béétje leuk én goedkoop was, of omdat het veel te ruim is geworden.

Waar koop jij je kleding altijd?

Ik vind ONLY leuk en koop ook vaak kleding bij H&M, terwijl ik een paar jaar geleden nog niets met die winkelketen had. Ik ben jaren fan geweest van Cool Cat, maar kom daar nu nog nauwelijks. Als ik er ben kan ik bijna nooit slagen omdat ik er niets leuks vind. Verder vind ik de NewYorker best leuk, ook al kom ik daar maar een paar keer per jaar omdat ie niet hier in de stad zit. Verder ook Vero Moda, V&D (Soho, Liv, Jane Norman) en C&A (Yessica en Clockhouse).

Waar koop jij je cosmetica?

Kruidvat. Number one place to be. Ik ben van de budgetmake-up. Geef liever € 15 of € 20 uit aan een leuk T-shirt of ander kledingstuk dan aan één enkele oogschaduw, ik ben nu eenmaal meer georiënteerd op fashion, om het zo maar te zeggen.

Essence en Catrice hebben collecties die me aanspreken, dus de keuze is makkelijk. Zo nu en dan koop ik wel iets van Maybelline, Rimmel, Pupa of Sleek, maar de echte high-end merken heb ik nog nooit iets van gekocht en ben ik ook niet van plan. Dat vind ik het geld gewoon niet waard.

Wat zou je nog willen aanschaffen in huis?

Ik wil nog een keer een nieuwe tv, zo’n platte, maar vind het zonde om een andere te kopen zolang deze nog niet écht kapot is (hij is al langere tijd niet zo goed meer). Een nieuwe bank heb ik al sinds september en ook in een nieuwe (tweedehands) wasmachine ben ik niet zo lang geleden voorzien. Ik zou haast zeggen als het iets met kaarsen te maken heeft, is het goed.

Online shoppen of toch liever in de stad?

Dat verschilt heel erg. Bij mij komt het in periodes. Soms shop ik eigenlijk alleen online en dan heb ik weer een periode dat ik het gevoel wil ervaren van door de rekken neuzen, dingen passen en kijken hoe het staat en met een happy gevoel de stad uit.

duurste wat je hebt uitgegeven aan kleding of accessoires?

Oef, daar moet ik heel hard over nadenken. Ik heb een tijdje terug geweldige biker boots met riempjes besteld bij Sacha, waar ik héél erg verliefd op was en die waren € 100, voor een paar schoenen vind ik dat een hoop geld. Uiteindelijk zaten ze voor geen meter dus heb ik ze terug gestuurd. Verder weet ik zo gauw niets te bedenken.

Ik koop niet snel écht dure dingen. Ik werd bijvoorbeeld een paar maanden geleden een beetje verliefd op een rode winterjas van Mart Visser, die ik tegenkwam toen ik op zoek was naar een nieuwe winterjas (die ik nog steeds niet heb) maar die kost € 189.95. Behalve dat ik dat niet zomaar uit kan geven, vind ik het absurd veel geld voor een jas, hoe leuk ik hem ook vind.

shopping-vector

Favoriete online shopping website?

Toch wel H&M. Verder shop ik tegenwoordig wel eens bij Bershka en héél soms bij Zalando. Dat ‘heel soms’ omdat ze hele mooie dingen hebben bij die webshop, maar dat meestal niet binnen mijn budget valt en ik mezelf niet lekker wil maken met iets wat ik toch niet kan en ga kopen. Verder heb ik niet zo veel webshop-adresjes, alleen nog wat kleine webshops waar ik heel soms een sieraad koop zoals Ydeltuyt en Fashionology

Alleen winkelen of met iemand samen?

Alleen. Raar misschien, maar ik voel me op de één of andere manier minder vrij als ik samen met iemand ga winkelen. Altijd al gehad. Ik ben niet iemand die iets ziet en vervolgens nog 10 andere winkels af gaat, voor het geval dat ze daar nóg iets leukers hebben, maar als er iemand bij me is, ben ik alleen maar bezig met gedachten als “Verveelt die ander zich niet dood als ik hier even wil kijken?” en “Moeten we al verder of kan ik nog even wat passen?” Ik vind het ronduit vervelend.

Als ik ga shoppen, worden er ook korte metten gemaakt. Heb ik een bepaald doel voor ogen ga ik daar recht op af. Gewoon slenteren doe ik niet aan, er wordt stevig gesnelwandeld, om zo snel mogelijk alle winkels af te kunnen werken. Begrijp me niet verkeerd, ik vind winkelen leuk, maar wel op mijn manier en in een zo hoog mogelijk tempo van de ene naar de andere shop.