Nadat de halve wereld al heel 2011 into Spotify was, heb ik deze muziekdienst eind van ‘t jaar pas ontdekt. Ik wist al langer van het bestaan, maar ik had GrooveShark, dus waarom ook nog Spotify erbij. Toch won de nieuwsgierigheid het en nadat iemand een playlist op haar blog deelde vond ik dat ik het nu ook maar eens moest installeren. En met succes!

Ik zal niet zeggen dat ik het beter of leuker vind dan GrooveShark, maar waar deze voornamelijk gericht is op het ontdekken van nieuwe muziek door de Radio functie, draait Spotify vooral om de afspeellijsten, die er tot in de oneindigheid zijn. Iedereen kan ze aanmaken, en daarnaast kun je ook apps installeren waarmee je toegang krijgt tot meer afspeellijsten of andere handigheidjes zoals de MoodAgent, waar je muziek kan laten spelen aan de hand van je stemming.

Het allermooiste van Spotify vind ik het ontdekken en soms herontdekken van muziek, artiesten en bands waar ik nog nooit van gehoord heb. Ik heb de laatste jaren een voorliefde ontwikkeld voor ‘vage bandjes’ en kan blij worden als ik een artiest ontdekt heb die muziek maakt waar ik een ‘Wauw!’ gevoel van krijg en waar ik eerder nooit van gehoord had. In deze blogpost maak ik je graag deelgenoot van ontdekte liedjes of, zoals de titel luidt: gevonden voorwerpen!

Sam Brown – Valentine moon

Een heel lief liedje

Sterephonics – First time I ever saw your face

Iedereen kent vast de versie van Roberta Flack, een nummer uit 1972. Het origineel is overigens niet van haar, maar van ene Ewan McColl die het schreef in 1957. Dát noem ik nog eens lang geleden! Daarna hebben diverse artiesten het gevoelige nummer gecoverd, waaronder Celine Dion, Leona Lewis en George Michael. Deze versie van de Stereophonics vind ik minstens zo mooi als al die zoete versies, juist door het rauwe randje aan de stem van Kelly Jones.

Sick Puppies – Maybe

Gewoon een lekker stevig nummer, verder valt er weinig over te zeggen, behalve dat ik zeker meer wil horen van deze band!

Mumford & Sons – Winter winds

Ik twijfel of dit nummer niet een tijdje op de radio te horen is geweest. Anyways, ik vind het erg leuk! Ik had al wat liedjes van Mumford & Sons in mijn muziekcollectie staan, maar deze zat er nog niet bij. Ik ben erg dol op muziek met Ierse invloeden, zo ook deze. Heerlijk!

Martina McBride – Wrong baby wrong

Normaal ben ik niet dol op country, maar als het wat steviger is en niet met van dat gejammer erin, vind ik het zo nu en dan best goed te pruimen. Zo ook dit vlotte nummer. De stijl van deze plaat doet met denken aan sommige liedjes van Sheryl Crow, maar zo gek is dat niet, dat is ook een country zangeres met een snufje rock ‘n roll. Wrong baby wrong of Run baby run, zoveel verschil zit er niet in, toch?

Hurts – Stay

Gewoon een lekker nummer, ook heel fijn om lekker het refrein mee te blèren.

Lior – This old love

Ik hou absoluut van dit soort liedjes. Muzikaal, melodisch, het singer/songwriter genre zeg maar. Het soort liedjes waar je de hele avond naar kan luisteren en waar je lekker bij weg kan dromen.

Hellacopters – I’m in the band

Ook dit soort muziek kan ik e-norm blij van worden. Dit juweeltje stond een minuut nadat ik ‘m ontdekt had dan ook al op mijn iPod en ik heb ‘m al minstens 23 keer beluisterd 🙂 Lekkere catchy sound, een beetje blues-invloeden maar ook weer niet te veel. Gewoon lekker!

Howie Day – Collide

Oké, cool down. als laatste nog even een rustig nummer. Deze vind ik ook heel erg mooi, alleen al vanwege de tekst die me erg aanspreekt. Hoe dan ook een echt luisterliedje. Sit back and relax! Tot zover wat van mijn nieuwe ontdekkingen. Heb je zelf ook Spotify? Dan kun je mijn Gevonden Voorwerpen lijst zelf beluisteren, er staan in totaal 18 nummers op dus nog 8 nummers meer dan ik hier heb laten horen.