Ik ben de laatste dagen veel bezig geweest met m’n blog en heb wat dingetjes aangepast. Van lay-out gerelateerde items tot wat grotere dingen, zoals een mooiere manier om foto’s in blogs te vergroten en drastische veranderingen op de profielpagina. Die is namelijk op de schop gegaan en heb ik opnieuw geschreven. Ik was het puntenlijstje een beetje zat.

Behalve wat standaard dingetjes over mezelf, had ik daar ook een lijstje genaamd Strange Facts staan, met grappige en maffe feitjes over mij. Als ik er zo over na denk een beetje raar misschien dat die altijd in mijn bio stonden, maar goed, ik vond dat toen leuk. Desondanks zijn die feitjes nog steeds wel grappig om ergens gepubliceerd te hebben, maar dan in een blogpost.

Feitje #1

Ik vind ‘t leuk als mannen met mij over techniek / auto’s / motoren praten op een manier waarop ze dat ook met een andere man zouden doen. Het is als een soort erkenning voor het feit dat vrouwen ook best verstand van techniek kunnen hebben. Ik sta er bij veel mensen sowieso ook om bekend dat ik veel van motoren weet.

Feitje #2

Ik eet soms het toetje, voordat ik aan de maaltijd zelf begin.

Feitje #3

Voordat ik m’n geliefde Chi stijltang had, sliep ik soms met een muts op, om m’n haar glad te krijgen. Ongeacht of het buiten dertig graden was! Het gaf niet het effect van een stijltang, maar het was ‘s morgens in elk geval geen warboel!

Feitje #4

Ik gebruikte ooit een zelfgemaakt prutje van azijn, zonnebloemolie en conditioner, wat ik uren in m’n haar liet trekken en waar het prachtig glanzend en zacht van werd.

Feitje #5

Toen ik een jaar of vijftien was, had ik een neon-roze fietsbroek die ik onder een oversized t-shirt droeg. Geloof zelfs dat ik ‘m weleens gedragen heb tijdens het uitgaan. Ach ja, de foute jaren 90!

Feitje #6

Ik heb zo’n beetje alle soorten haarstijlen gehad: Stekeltjes, permanent, bob, vlechtjes (zowel van eigen haar als met extensions), dreadlocks, een kuif, zwart en witblond haar, min of meer rood haar en haar tot net over m’n schouders. Ik hou gewoon van afwisseling!

Feitje #7

Als ik ergens een motor hoor, moet ik altijd kijken. Zelfs als dat betekent dat ik achterom moet kijken terwijl ik op de fiets zit en daarbij een botsing met een tegenligger riskeer.

Feitje #8

Ik kan van een redelijk aantal motoren aan het geluid bepalen welk merk het is, in sommige gevallen zelfs het type. Sowieso kan ik, ondanks m’n visuele beperking, veel motoren al vanaf een afstandje herkennen door de vorm, het geluid of een combinatie daarvan.

Feitje #9

Ik heb jarenlang een enorme hekel aan roze gehad en weigerde zelfs iets kleins als oorknopjes in welke tint roze dan ook te dragen. Inmiddels ben ik nog steeds geen fan van deze kleur, maar ik heb wel twee roze shirts in m’n kast liggen, die ik overigens bijna nooit draag.

Feitje #10

Op mijn zeventiende heb ik m’n Open Water duikbrevet gehaald. Doordat het een behoorlijk dure hobby is en in de Nederlandse wateren helaas weinig interessants te zien is, ben ik er een paar jaar later weer mee gestopt.

Feitje #11

Toen ik nog heel jong was, wilde ik niet slapen voordat al mijn favoriete knuffelbeesten naast me onder het dekbed lagen. Met het kopje boven de dekens uit, zodat ik haast in een soort pluchen dwangbuis lag. :-)

Feitje #12

Poppen en Barbies vond ik eerst nooit leuk. Ik was meer gesteld op de miniatuur-vrachtwagens en autootjes die m’n vader voor me meebracht. Later heb ik alsnog Barbies gehad, inclusief een enorm Barbiehuis. In grote lijnen ben ik nooit heel erg meisjesachtig geweest. Ik was zomers ook het liefst buiten, lekker ravotten en in bomen klimmen!

Feitje #13

Ik ben een lastige eter en vooral vlees lust ik amper. Maar een malse biefstuk gaat erin als koek. Dat is naast gehakt dan ook gelijk het enige vlees wat ik lekker vind.

Feitje #14

Ik lijk bepaalde modetrends aan te voelen voordat ze zijn geland. Dan heb ik opeens iets in m’n hoofd wat ik per se moet hebben en niet lang daarna verschijnt het opeens in het modebeeld.

Feitje #15

Ondanks dat ik vanaf m’n prille jeugd al wild van motoren ben geweest, was ik wel héél bang van brommers, voornamelijk vanwege het geluid. Het mooie diepe ronkende geluid van een motor met de juiste uitlaat, vind ik geweldig om te horen!

Feitje #16

Zodra ik een wesp zie, raak ik in paniek. Dat heb ik al van jongs af aan. Toch ben ik nooit gestoken. Het is een reflex, ik kan het niet tegenhouden, terwijl ik weet dat ik rustig moet blijven.

Feitje #17

De enige keer dat ik slaappillen heb gekregen ging ik hallucineren. Ik kan me bijna alles nog herinneren en ook dat ik het heel raar, maar niet eng vond. Sinds mijn arts daarvan op de hoogte is, zijn slaapmiddelen streng verboden terrein voor mij!