Ik ben fan van handige opbergmethodes. In mijn benedenwoning heb ik niet veel opbergruimte ondanks dat mijn woonkamer en slaapkamer best ruim zijn. In plaats van een schuurtje, heb ik een berging in huis en in plaats van een toilet, heb ik badkamer en WC in één hokje. Wat make-up betreft, wil ik dus ook graag handige én goedkope opbergmethodes.

Mijn make-up collectie is behoorlijk beschaafd, zeker vergeleken met die van sommige beauty bloggers en tot op heden past het allemaal nog prima in de opberg-bakjes die ik ervoor gekocht had. Ondanks dat ik onlangs nog gelezen heb dat je je make-up beter niet in de badkamer kunt bewaren, doe ik dat toch, omdat ik me nu eenmaal opmaak in de badkamer.

Dan is het dus nogal onhandig om voor elk dingetje naar de slaapkamer te lopen, dat werkt niet voor mij. Maar wat moet je, als je al je troep in de badkamer hebt staan en je daar op een gegeven moment toch ook plek tekort komt? Dan ga je gewoon de hoogte in!

Bakjes voor make-up aan de muur

Zo kocht ik een tijd geleden twee kunststof bakjes met zuignappen bij Xenos. Deze gebruikte ik om mijn kwasten, oogpotloden en lipsticks in te zetten en dat werkt perfect! Ondanks dat ik normaal mijn vraagtekens zet bij dingen met zuignappen, blijven deze perfect zitten!

Afgelopen week heb ik er nog één bij gekocht om dingen zoals foundation, primer, mascara en nog het één en ander in te zetten. Toen kwam ik ook op het idee om deze tip op m’n blog te delen. Ik kan me namelijk voorstellen dat ik niet de enige ben met ruimtegebrek. :-) Sowieso kun je dit soort bakjes ook heel goed voor andere doeleinden gebruiken natuurlijk!

Wat ik zelf nog gedaan heb, is een leeg potje erin zetten voor dunne kwastjes, anders vallen ze om. Grappig genoeg passen er precies twee van dat soort potjes in het bakje. De bakjes zijn te koop bij Xenos voor €1.29 en er zijn twee maten. Wat je bijvoorbeeld ook kunt doen is ze op een spiegel plakken. Dat is uiteraard alleen handig als je een grote spiegel hebt, want het is niet de bedoeling dat je tussen de bakjes door moet gluren!