Ik heb iets met ambtenarengrappen en dus ook met ambtenarenhumor in filmpjes. Waarom weet ik niet. Misschien omdat ik zelf een poosje op een gemeentehuis gewerkt heb en wel zo’n beetje weet hoe het er aan toe gaat in het ambtenarenleven.

Om de paar uur koffie, af en toe keutelen met collega’s en elke vrijdagmiddag vrij! Het is dat ik een hekel heb aan cijfertjes en saaie teksten, anders had ik het wel geweten! Een vriend van me is ook ambtenaar en ik kan het dan niet laten om hem regelmatig te plagen met een ambtenarengrapje.

Gelukkig vindt hij het niet erg, sterker nog, hij begint vaak zelf al :-) Dat noem ik nu nog eens zelfspot! Hieronder een selectie leuke filmpjes.

Dit filmpje valt weliswaar niet echt in de categorie ambtenarengrappen, maar het is wel duidelijk dat deze twee tortelduifjes blijkbaar niets beters te doen hebben op hun werk dan bijzondere creaties voor elkaar te maken met post-it papiertjes.

Dit is al een ouwetje, maar ik blijf hem geniaal vinden. Wat nu als die vrijdagmiddag vrij eigenlijk nog niet genoeg is, maar je dat liever niet aan je baas voor wilt leggen. Dan verzin je toch gewoon een creatieve oplossing?

Nooit geweten dat er van die mensenschuwe mensen op een gemeentehuis werkten! Of zou het gewoon een kwestie van ‘geen zin om iets te doen’ zijn? Ik denk het laatste :-) Deze is wel héél overdreven, juist daardoor vind ik hem grappig. Alleen al de manier waarop het gemaakt is, daar zullen ze wel even zoet mee geweest zijn!

Deze man heeft ook duidelijk te veel tijd over en daarnaast misschien een iets te levendige fantasie? Het is een filmpje met een verhaal en zelfs een moraal. Wel heel gaaf gemaakt! Je moet het maar verzonnen krijgen!

Ik heb zó hard gelachen om dit droge filmpje van Koefnoen. Echt, geniaal! Overigens heb ik absoluut niets tegen op ambtenaren en die vooroordelen vallen in de praktijk ook wel mee, maar het is gewoon zo grappig!

Eigenlijk zie je hem al van heinde en verre aankomen. Arm mens.

Deze is zo leuk gemaakt. Zo simpel maar zó goed!