Eens in de zoveel tijd heb ik het te pakken: dan ben ik de hele dag bezig met één ding; m’n nieuwe iPhone spelletje. Een paar maanden terug was dat nog GoldMiner, nu is het de interactieve game Draw Something. Net als het populaire Wordfeud, is dit inmiddels ook een populair spel, wat je met andere mensen om beurten speelt.

Bij dit spel moet je door de ander gemaakte tekeningetjes raden en de ander moet vervolgens weer een door jou gemaakt tekeningetje raden. Het is overigens niet zo dat je zelf woorden kunt verzinnen. Je krijgt drie suggesties waarvan je er één kiest.

Zo’n woord beeld je dan uit in een tekeningetje. De ander krijgt een aantal letters te zien waarmee het woord te maken is. Met een bom kun je foute letters eruit gooien, zodat het makkelijker wordt om tot de oplossing te komen.

Die bommen krijg je helaas niet onbeperkt. Volgens mij standaard 10, daarna moet je ze kopen met muntjes die je verdient met het spelen van levels. Ook kun je muntjes kopen met echt geld, mocht ‘t je niet snel genoeg gaan. Natuurlijk kun je een beurt ook passen, maar dat betekent wel dat je terug gaat naar level 1!

Het spel is in het Engels, dus ook de woorden die je moet tekenen of raden. Dat vind ik niet zo’n probleem, maar er zijn soms woorden die ik niet ken en dan wordt het iets lastiger. Aan de andere kant is dat ook wel weer educatief. Ik vergeet nu tenminste nooit meer dat een funnel een trechter is en dat whiskers snorharen van de kat zijn!

Ik vind het een ontzettend tof spel. Ook leuk is dat je echt kunt zien hoe de ander aan het tekenen is, dat geeft op de één of andere manier een soort sociaal gevoel. Ook leuk is dat je een filmpje te zien krijgt wanneer de ander jouw tekening geraden heeft.

Je kunt ook meerdere spelletjes tegelijk spelen en speelkandidaten toevoegen van je Facebook vrienden, het intypen van een e-mail adres of gebruikersnaam of ‘random’. Ik heb inmiddels iets van vijftien spellen open staan en kan elke keer niet wachten tot ik weer aan de beurt ben om te raden en vervolgens zelf weer te tekenen.