Vandaag was wederom een mooie winterdag. Het begon bewolkt, maar uiteindelijk werd het een schitterende dag met ‘gezond weer’. Gister was dat ook al het geval en ben ik er met de camera op uit getrokken. Hiervan wilde ik je graag een aantal foto’s laten zien. Ik weet dat ik een paar dagen geleden ook al winterfoto’s plaatste, maar deze wilde ik toch graag laten zien.

Bevroren Linge

Dit vind ik altijd een mooi punt, helemaal omdat je er zoveel ziet. Aan de linkerzijde zie je zowel de molen (Nooit Volmaakt heet deze) en de kerktoren, aan de rechterkant zie je één van de bruggen en daarachter nog een aantal van de woonboten die bijna over de hele lengte van de Linge geparkeerd liggen. Voeg er wat besneeuwde kades, een strakblauwe lucht en een pak ijs aan toe en je hebt een leuk plaatje.

Bevroren Linge en de sluis

Gefotografeerd vanaf dezelfde locatie, maar hier meer een close-up van de brug die je op de foto erboven aan de rechterzijde ziet. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik geen idee heb hoe dat bruggetje heet en of het ding wel een naam heeft, maar dat doet er niet toe.

Het Paardenwater in wintertenue

Vervolgens kwamen we aan bij het Paardenwater. Daar kom je uit als je links over het bruggetje op de foto erboven gaat, om je een beetje een idee te geven wat waar ligt. Dit is één van mijn favoriete plekjes in Gorkum.

In het voorjaar kom ik er vaak omdat dit het honk is van een aantal ganzen en eenden die daar in het voorjaar broeden. Ik heb er al meerdere keren schattige donzige kuikentjes kunnen fotograferen en de hongerige ganzen mijn oude brood gevoerd.

Molen Nooit Volmaakt, Gorinchem

Een ‘breedbeeld’ foto op z’n kant. Bij deze foto vind ik het passen. Op de achtergrond wederom molen Nooit Volmaakt (die je ook op de eerste foto zag) met daarvoor het Paardenwater en een aantal knotwilgen onderlangs de stadswal.

Witte wereld

Wederom de molen en het Paardenwater, met het eilandje met daarop Ouwe Sannie (beeld van een oude man met een vishengel op het kleine eilandje). Opvallend is dat je een soort tekeningen in de sneeuw ziet. Linksonder een groot hart en ongeveer ter hoogte van de molen iets wat op een poppetje lijkt. Ik vond dat best grappig!

Behalve van fotograferen houd ik ook van fietsen, zover weten de vaste bezoekers van mijn site inmiddels wel. Ik had gister al het plan opgevat om mijn vaste fietsrondje (ongeveer 12 á 13 kilometer, een route die loopt van Gorkum naar Sleeuwijk en weer terug) eens te gaan fietsen terwijl het vroor.

Ik ben in juni vorig jaar begonnen met dagelijks fietsen en ik stopte begin december voor de winterstop, dus ik heb zo’n beetje alle weersomstandigheden al gehad en ben ook regelmatig zo’n beetje van m’n fiets geregend en heb ook met temperaturen boven de 30 graden gereden. Met vorst rijden had ik nog niet gedaan dus dat werd hoog tijd. Echt hard vroor het niet vandaag (ongeveer –2) dus een mooie temperatuur om het eens te proberen.

Zo gezegd, zo gedaan en het was super. Ik heb het niet eens koud gehad, maar ik heb me dan ook goed aangekleed, wel mijn fietskleding, maar goede thermokleding eronder, een extra shirt en een niet al te dikke, maar wel warme trui en natuurlijk het jasje wat ik altijd draag als ik ga fietsen en winterfietshandschoenen met thermo-handschoentjes eronder. Ik had alleen een beetje koude voeten, maar op zich viel dat ook nog wel mee.

Ik had mijn camera ook meegenomen in de hoop dat ik nog wat leuks tegenkwam, maar dat viel tegen. Niets ten nadele van Sleeuwijk, maar in Gorkum heb je toch wel meer fotogenieke plekjes. Deze foto vond ik desondanks wel grappig, ik was een beetje door m’n knieën gezakt om de foto wat lager te maken en toen stond per ongeluk het voorwiel van m’n fiets erop. Ik heb dezelfde foto nogmaals gemaakt zonder wiel, maar uiteindelijk vond ik die waar het wiel op stond eigenlijk leuker omdat het net wat extra’s toevoegt.

Winterfietstochtje