Ondanks dat ik niet zo’n beauty en make-up fanaat ben als veel vrouwen, heb ik inmiddels een redelijke make-up verzameling aangelegd. Ik koop niet heel vaak nieuwe make-up en ik hoef het ook niet te hebben ‘om de heb’. Ook let ik erop dat ik niet iets koop wat veel lijkt op wat ik al heb, want dat vind ik zonde.

Het mooiste vind ik het, als ik een product gevonden heb waar ik zo content mee ben dat ik die wil blijven gebruiken. Voor sommige dingen, zoals mascara, is dat een zoektocht die nooit lijkt te eindigen. Er wordt zoveel beloofd, maar vaak zo weinig waar gemaakt. Desondanks heb ik een aantal producten die ik vaak gebruik en waar ik ‘niet zonder kan’, om het even dramatisch te brengen. :-)

‘Kate’ lipstick nr. 03

Een tijdje terug lanceerde Rimmel een aantal lipsticks in samenwerking met topmodel Kate Moss. Ik heb er 2 van gekocht. Een schitterende dieprode kleur en een mooie nudetint. Vooral die bleek een enorm succes te zijn. Ik was al langere tijd op zoek naar de perfecte nude lipstick, maar het bleek het elke keer weer net niet te zijn.

Te bruin, oranje gloed of erger; een tint te licht. Deze lipstick is exact de goede kleur voor mij en ik heb niet zo lang geleden bij Kruidvat een back-up gekocht tijdens de actie waarbij alle Rimmel lipproducten voor € 5 waren. Zo kan ik dus even vooruit!

lipstick rimmel kate moss

Photo Finish foundation

Elk jaar vernieuwt budgetmerk Catrice haar collectie en vorig jaar zijn daar twee foundations bij gekomen. de Infinite Matt en de Photo Finish foundation. Omdat ik een normale huid heb, heb ik een matterende foundation niet nodig.

De PhotoFinish geeft juist een lichte glowy look die ik erg mooi vind. Ik poeder hem zelden of nooit af omdat ik het eigenlijk niet nodig vind om er ook nog een laag poeder overheen te gooien. Hij blijft de hele dag perfect zitten! Als ie op is, koop ik gelijk dezelfde weer. Zo zie ik het graag. Lekker budget en toch een topproduct!

catrice-foundation

Lasting Drama gel eyeliner

Ik liet onlangs nog weten dat gel eyeliner voor mij dé oplossing is om een strak lijntje te kunnen zetten wat ook diepzwart is. Ik heb daarvoor verschillende andere gel eyeliners geprobeerd, van Catrice, Essence en E.l.f.

Overal mankeerde wel wat aan. Terwijl iedereen in beautyblogland enorm roept over de gel eyeliners van Catrice, ben ik er niet over te spreken. Je kwastje wordt binnen no-time smerig en daarnaast zijn ze zo dun dat als je kort na het aanbrengen met je ogen knippert, de helft in je crease is beland.

maybelline lasting drama eyeliner

Toen ontdekte ik deze gel eyeliner van Maybelline. Hij was voor mijn doen best aan de prijs, volgens mij rond de € 10, maar ik wilde hem toch proberen. Gelukkig maar dat ik dat gedaan heb, want ik wil geen andere meer. Hij heeft de goede dikte.

Waar die van Catrice erg dun is en die van E.l.f. weer wat te stug, is dit precies goed. Ook is hij diepzwart en komt ook zo over op je oog. Hij brengt lekker aan, zeker in combinatie met het kwastje wat je erbij krijgt. Als ie op is (dat duurt niet lang meer) koop ik meteen dezelfde weer.

Essence Shimmer Powder

Ik ben dol op highlighter. Ik heb ook verschillende varianten, waaronder de onlangs verschenen vloeibare highlighter van Catrice uit de Crystallized LE en de schitterende (vrij letterlijk te nemen) eveneens vloeibare highlighter in glazen flacon uit de @Holografics lijn.

Ook heb ik er één van E.l.f. en een shimmer powder uit de Vanpire’s Love LE van Essence. Degene waar ik toch altijd naar grijp, is de Essence Shimmer Powder uit het vaste assortiment. De pigmentatie en kleur zijn precies goed voor mijn huid en hij is al een aardig eind opgebruikt!

essence shimmer powder

Urban Decay 24/7 Glide on pencil

Dit is één van de weinige dingen die ik heb van een duur merk. Desondanks heb ik er niet veel voor hoeven betalen dankzij eBay. Als ik iets van een duur merk wil hebben zou ik dat nooit in de winkel lopen :-) Dit oogpotlood heb ik inmiddels al best lang en hij is bijna op.

Naast gel eyeliner gebruik ik ook oogpotlood. Dit is de beste die ik ooit heb gehad. Dat ‘glide on’ maakt hij echt waar, het rolt echt over je huid. Ook blijft ie prima zitten en vaagt niet snel uit. Als ie helemaal op is, koop ik ‘m zeker weer opnieuw!

urban decay eyepencil

Catrice Light Reflecting Concealer

Concealer is het product wat ik het meest gebruik, maar eigenlijk niet op de manier waar de meeste mensen het voor gebruiken. Ik heb een zuivere huid zonder rode bultjes en puistjes heb ik ook nooit. Wat ik wel heb, is regelmatig een wat blauwige waas onder mijn ogen en ook ben ik ‘gezegend’ met wallen, waarvan anderen zeggen dat ze ze niet zien, maar ik vind het vreselijk.

Ik gebruik altijd een concealer in stickvorm van Miss Sporty en soms gebruik ik deze daar nog heel lichtjes overheen, maar eigenlijk alleen als ik full face make-up draag en als ik er echt werk van maak, hij is meer voor de speciale gelegenheden zeg maar. Ondanks dat ik in eerste instantie vrij sceptisch was over dit product, ben ik er toch erg over te spreken, je ziet duidelijk verschil, terwijl het product toch subtiel is aangebracht. Je krijgt er net een wat frissere oogopslag door.

catrice light reflecting concealer

Sleek Rose Gold blush

Ik heb een haat-liefde verhouding met blushes. Ik vergeet ze vaak op te doen, omdat ik het resultaat eigenlijk niet bevredigend vind, beter omschreven als: Ik zie het niet als het op m’n wangen zit. Het risico van blush is natuurlijk dat als het wél heel zichtbaar wordt, je gelijk hele roze appelwangetjes hebt, en dat wil ik ook weer niet.

Ik ga dus standaard één keer met mijn Kabuki kwast over m’n wangen en dan moet het goed zijn, of ik er nu iets van zie of niet. De Rose Gold blush van Sleek is één van de weinigen die ik, zij het dan heel subtiel, wel zie zitten, de kleur matcht heel goed met mijn huid en ik krijg er net dat beetje meer ‘gezonde look’ van.

sleek rose gold blush

Jip en Janneke bronzer

Ik heb al een bronzer, een mineralized bronzing powder van HEMA, maar toen ik deze zag (ook HEMA) móest ik ‘m hebben. Ik koop niet snel iets als ik al een ander product heb met hetzelfde doel, puur omdat ik de verpakking zo leuk vind, maar hiervoor ben ik gezwicht. Sindsdien gebruik ik alleen deze nog :-) De bronzer op zich is niet heel bijzonder, alhoewel ik hem wel goed vind.

Hij is goed gepigmenteerd, maar ook niet zo dat je opeens bruine strepen op je kop hebt staan, het geeft net een beetje dat sunkissed idee zonder overdreven te zijn. Ik gebruik hem dus zomer en winter. Het leukste aan deze bronzer blijft het doosje, altijd als ik hem uit het laatje pak moet ik even glimlachen, het is gewoon zo schattig! ‘Make every day a happy day’. Mooi motto toch?

bronzer hema

Catrice mono 140 ‘The Captain of the Black Heart’

Acht van de tien keer dat ik make-up draag, heb ik deze oogschaduw op. Ik ben misschien heel saai en voorspelbaar als het op ooglooks aankomt, maar ik hou nu eenmaal niet van kleurtjes. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar voel me dan net een clown.

Ook ben ik bang dat de kleuren die ik gebruik niet matchen. Een kleur die ik wel soms durf te proberen is donkerpaars. Verder gebruik ik vrijwel uitsluitend zwart en grijstinten en ook bruin- en nudetinten voor een meer naturel look.

Deze oogschaduw heb ik inmiddels al de tweede van, omdat de eerste is gesneuveld bij het depotten toen ik een losse palette had gekocht. Ik vind de pigmentatie super en het glittertje wat er doorheen zit maakt het net iets meer heeft dan gewoon simpel zwart. Als deze op is of weer kapot gaat, koop ik gewoon weer een nieuwe. :-)

catrice captain of the black heart

Catrice Eyeshadow Souffle 02 ‘Yes I Wood!’

Ik ben altijd erg voorzichtig met vloeibare oogschaduws en oogschaduws in crème vorm, toch heb ik er wel een aantal die ik regelmatig gebruik, meest wat bruin- en grijsachtige metallic tinten. Een kleur als deze had ik nog niet.

Het is een mooie neutrale nudetint met lichte shimmer. Sinds ik hem heb aangeschaft heb ik hem al vaak gebruikt. Hij smeert lekker uit, voelt luchtig aan en blijft goed zitten. Voordeel van een lichte kleur als deze is dat het ook niet echt opvalt als ie al zou gaan creasen.

Catrice eye soufflé

Tot zover een lijstje van tien van mijn favoriete make-up producten. De gebruikte foto’s heb ik dit keer overigens geen van allen zelf gemaakt, wel heb ik er expres op gelet geen foto’s van andere bloggers te jatten, dat zou ik zelf tenslotte ook niet leuk vonden. Alle foto’s zijn originele productfoto’s die ik heb gevonden op Google Images.

Wat voor producten gebruik jij het meest en vind je het fijnst?