Ik hing zo lekker op de bank, dat ik weinig trek had om van mijn plekje te komen. Afgelopen week was het vooral koud! Ik houd niet van kou en kan er ook slecht tegen. Al voordat de echte kou aanbrak, liep ik met dikke handschoenen aan rond, omdat ik anders pijnlijke handen kreeg.

Deze week heb ik de nodige films gekeken, ben ik trouw elke dag gaan wandelen en ook ben ik vrijdag met een vriend naar Wijk en Aalburg geweest voor de huldiging van Marianne Vos. Ik had daarvoor begin deze week een uitnodiging ontvangen Tot slot ben ik druk geweest met m’n site en is mijn haarkleur weer opgefrist bij de kapper.

maandag 30 januari

Het werd tijd om de administratie bij te werken. Ik doe dat niet elke week en ook niet elke maand. Belangrijke papieren en rekeningen laat ik naast de pc liggen, zodat ik ze niet vergeet. Het bijwerken van de administratie komt uiteindelijk neer op archiveren van papieren en oude meuk eruit gooien. Desondanks voelt het altijd zo opgeruimd als ik het weer gedaan heb!

120130-administratie

dinsdag 31 januari

Als het koud is en ik onder mijn dekentje op de bank een film zit te kijken of in een boek bezig ben, willen mijn huisdieren niets liever dan op schoot. Micky is de brutaalste en verzint allerlei manieren om toch op schoot te kunnen.

En toen lag er dus sneeuw! Ondanks dat ik na 2 jaar winters met veel sneeuw geen sneeuwvlokje meer kan zien en voor de eerstkomende decennia wel genezen ben, vond ik dit een mooi plaatje. Mijn favoriete houten steiger (in de zomer zitten Bas en ik hier vaak op het randje te genieten van de zon) met een wit laagje sneeuw en het ruwe water van de Merwede erachter.

‘s Middags heb ik Into The Wild zitten kijken. Daar kwam op een gegeven moment een gave truck voorbij. Ondanks dat ik een vrouw ben en sowieso ook meer geïnteresseerd ben in motoren dan auto’s, heb ik wel sinds mijn jeugd een zwak voor vrachtwagens.

donderdag 2 februari

Donderdag m’n nagels weer eens gelakt. Vervelend vind ik dat ‘t bij mij altijd hooguit een dag mooi blijft en ik daarna met afgebladderde lak rondloop. Al vind ik deze qua kleur wel erg mooi. Ik ging ook naar de kapper.

De uitgroei moest bijgewerkt en ‘t donkere deel zou weer opgelicht worden. Omdat ik eerst zwart haar had en ik daar vanaf wil, heb ik met de kapper een tussenoplossing gevonden, waarbij ze de bovenste laag mazen en blonderen. Het blijft warm van kleur, maar de uitgroei van het zwarte haar zie je bijna niet meer.

Nagels gelakt

vrijdag 3 februari

Vrijdag ging het hard sneeuwen. Uitgerekend toen ik ‘s avonds met de taxi op pad moest. Hier mijn achtertuin met houten tuinbankje, waar een aardig laagje sneeuw op ligt. Ik had daar nog niet gelopen, dus het sneeuwtapijt was nog onaangetast.

Mijn tuin met een wit laagje

zaterdag 4 februari

Niet echt een foto, maar een afbeelding die wat mij betreft niet mocht ontbreken. Toen ik vrijdag op zaterdagnacht de weerapp op m’n iPhone checkte, schrok ik me een hoedje. -17! Dat zijn niet echt Nederlandse temperaturen! Desondanks heb ik er geen last van gehad, ik lag warm onder m’n nieuwe dekbed en met de elektrische deken op de hoogste stand.

Best wel koud!

zondag 5 februari

Deze had ik op Twitter gepost met de tekst ‘Zoek de hond’. Als je niet weet wat erop staat, moet je inderdaad twee keer kijken, voordat je ziet dat er een glimp van een klein wit kopje met gesloten oogjes onder de deken met hartjes uitsteekt. Bas lag lekker te dutten onder z’n dekentje en ik vond ‘t er zo schattig uitzien dat ik er een foto van moest maken!

De tweede foto van Bas vond ik zo lief! Hij lag op schoot op m’n benen te dutten. We waren vanmorgen ook wezen wandelen, maar hij liep steeds te hinkelen, doordat er een klontje sneeuw tussen z’n teentjes zat. Desondanks vindt hij de sneeuw wel leuk. Het is net een klein kind als hij ziet dat er sneeuw ligt. Helemaal door het dolle!