Ik heb veel foto’s van afgelopen week, dus het wordt een volle Weekly Snaps!

maandag 6 februari

De eerste maakte ik bij de uiterwaarden achter de Dalempoort. Het water was dichtgevroren, maar door de verbinding met de Merwede, onderhevig aan eb en vloed. Vandaar het kruiende ijs aan de kade, wat zo mooi glinsterde dat het net diamantjes leken. Meer foto’s kun je hier bekijken.

Toen ik onlangs in de App Store keek, zag ik dat Sketch Me populair was en die wilde ik ook wel proberen. Je kunt verschillende presets gebruiken en ik vind de resultaten best echt lijken. Als je niet beter weet, zou je denken dat iemand mij getekend heeft.

dinsdag 7 februari

Dinsdag had ik zin om een uitsmijter te bakken. Eenmaal aan het bakken, verliep het niet zo goed. De twee eieren die ik nog had, waren eigenlijk te oud en de dooiers waren gelijk kapot.

Het spek was ik vergeten op tijd uit de vriezer te halen, dus ging het half bevroren de pan in. Het ziet er op mijn bruine boterhammen niet erg smakelijk uit, maar dat was ‘t ook niet. Ik heb twee happen op en de rest verdeeld over de hond en de vuilnisbak.

‘s Avonds was het tijd voor de klankbordgroepvergadering. Ondanks dat ik weinig zin had, werd het toch een productieve en interessante vergadering en zat ik aardig op m’n praatstoel.

Dinsdagavond had ik het helemaal uitgedokterd: Ik zou woensdag m’n fietsrondje doen. Ik heb daar met uiteenlopende weersomstandigheden gereden, maar niet met vorst. Het beviel me goed, de temperatuur was goed te doen zolang ik in beweging bleef. Vrijdag deed ik het nog eens over, maar toen was het veel frisser en heb ik veel pijn aan m’n handen gehad door de kou.

donderdag 9 februari

Ik heb de slappe lach gekregen van deze foto en wat eraan vooraf ging: Bas lag op schoot en ik zat folders te lezen. Er zat een vel kortingsstickers tussen van Leen Bakker en in een opwelling plakte ik er één op de vacht van Bas en zette de foto op Twitter met de tekst “Vandaag 20% korting!”. Niet dat ik van Bas af zou willen! Maar ik vond ‘t grappig. Bas vond, alles wel best en keek er heel charmant bij. :-)

Ik ben nog steeds blij met m’n ring. In de Weekly Snaps van week drie, had ik hem net. Sindsdien heb ik hem dagelijks gedragen en per ongeluk aangehouden toen ik een week later naar het zwembad ging.

KPN heeft me blij gemaakt, door me de brief met code voor Spotify Premium te sturen. Zo’n brief is in november al verzonden, maar toen had ik geen Spotify en ik had over de code heen gekeken en de brief weggegooid, maar dat is dus alsnog goed gekomen.

vrijdag 10 februari

Zoals ik al schreef, ben ik woensdag en vrijdag gaan fietsen. Ik heb gedacht om vandaag ook te gaan, maar het lijkt erop dat ‘t gaat sneeuwen. De eerste foto maakte ik in Sleeuwijk. Zoals je aan mijn frons kunt zien, scheen de zon fel in m’n ogen. ik vond ‘m desondanks wel leuk, op Twitter kreeg ik al ‘stoere chick’ als reactie. Altijd leuk om te horen!

Behalve fietsen, heb ik meer gedaan vrijdag. Onder meer boodschappen doen. Bij Xenos hadden ze deze schattige vogelhuisjes, ik twijfel of ik er één zal kopen, ze waren goedkoop. Het stond in elk geval leuk, al die gekleurde huisjes naast elkaar!

zaterdag 11 februari

Gister weer aan de wandel geweest en een andere route genomen dan de paar alternatieven die we meestal nemen. Het verbaasde me dat het water hier ook voor een groot deel dichtgevroren was, terwijl het hier veel dieper is.

IJs op het kanaal

Heb jij nog iets leuks meegemaakt de afgelopen week?