Vandaag heb ik een mooi kettinkje gekocht, waar ik al langere tijd naar op zoek was. Nadat ik de film A Cinderella Story had gezien, waarin hoofdrolspeelster Hilary Duff te zien was met een leren koord met een steen eraan, wilde ik ook zoiets. Helemaal mijn ding! Maar helaas kon ik ‘t nergens vinden. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet bleef zoeken!

Zelfs op Ebay vond ik niets wat ik leuk vond, dus had ik het min of meer opgegeven. Totdat ik vandaag bij Druïde kwam om wierook te kopen en ik daar een rekje zag met koordjes met een steentje. Ze hadden verschillende soorten en ze zaten op een stukje karton waar de werking van de steen op stond beschreven.

Mijn aandacht werd gelijk getrokken door een helder geslepen steentje, wat me deed denken aan een diamantje. Dat was het ook. Geen diamant zoals in heel dure sieraden, maar een Herkimmer diamant. De omschrijving van de werking van de steen is als volgt:

De Herkimmer Diamant geeft energie en bevordert de creativiteit. Stimuleert geestelijke vermogens en opent kanalen zodat spirituele energieën kunnen stromen.

Herkimmer bevrijdt en vergemakkelijkt transformatie en brengt de doel van de ziel naar boven. Krachtige reiniger en beschermer van geopatische belasting en elektromagnetische vervuiling.

Verlicht slapeloosheid die door vervuiling is veroorzaakt, corrigeert DNA, cel stoornissen, metabolische onbalans en verwijdert stress en spanningen uit het lichaam.

Ik moet wel zeggen dat ik niet zo in de werking van dit soort dingen geloof. Ik ben vrij nuchter en niet into zweverige dingen, maar aan de andere kant intrigeert en interesseert het me wel, juist omdat het mysterieus is en er geen vastomlijnde theorie over bestaat.

Sowieso heb ik de afgelopen jaren wel geleerd dat bepaalde dingen die ik eerst zweverig vond, wel degelijk bestaan, omdat ik ze heb meegemaakt. Er zijn nu eenmaal dingen die we niet weten of kunnen benoemen, maar dat wil niet zeggen dat ze niet bestaan, dat is hoe ik erover denk.

Kettinkje met Herkimmer diamant

Dit kettinkje vind ik in elk geval mooi, ik heb ‘m voornamelijk gekozen vanwege het uiterlijk, deze trok meteen mijn aandacht en vond ik het mooist. Hij is subtiel en blinkt mooi zonder glitterig of overdreven bling te zijn. Van strass en zo houd ik namelijk niet.

Ook het feit dat het koord lang is en dubbel gedragen kan worden vind ik super. Vroeger droeg ik vaak dit soort dubbele kettinkjes die kort in de hals gedragen worden. Ik heb altijd een voorkeur voor korte, hoog gedragen halssieraden gehad.