Gister was een leuke dag! Het was niet alleen erg mooi weer, ook maakte ik m’n eerste motorritje van 2012. Nu ik inmiddels alweer bijna een half jaar weg ben bij de motorclub en ik daarnaast het contact met een motorrijdende vriend ben verloren, blijft eigenlijk alleen mijn moeder nog over waarmee ik af en toe mee kan rijden.

Waar ik twee jaar geleden nog zo’n 15.000 motorkilometers heb gemaakt in één seizoen (maart tot en met oktober), was het afgelopen jaar al heel karig en dat zal waarschijnlijk alleen nog maar minder worden. Dat is iets waar ik erg aan moet wennen, maar gelukkig zijn er nog genoeg mooie motoren om te bekijken en om naar te luisteren, dat is ook wat waard. :-)

Stuur van een motorfiets

Begin van de middag belde m’n moeder of ik soms zin had om een eindje met de motor te rijden, dat was niet tegen dovemansoren gezegd en twee uur later zat ik prinsheerlijk op de motor bij m’n moeder. We zijn over de dijk richting Zaltbommel gereden, vervolgens wat gedronken op een terrasje in de zon en vervolgens via de andere kant terug, met het pontje overgevaren en het laatste stukje naar Gorkum weer over de dijk naar huis.

Onderweg ook nog wat foto’s gemaakt. Fotograferen onderweg ben ik eigenlijk gaan doen toen ik lid werd van de motorclub, omdat het leuk was om rijdende foto’s van iedereen te hebben, maar het werd één van mijn favoriete fotografieonderwerpen en hoe gek het ook klinkt: Ik miste het gewoon. Als je vanaf de motor fotografeert komt er namelijk veel meer bij kijken dan dat je ergens staat en een leuk plaatje schiet.

Mooi huis aan de dijk

Het is continu aanpassen aan de situatie, sluitertijd en/of diafragma bijstellen aan het licht, snelle reflexen ontwikkelen om een situatie of object vast te leggen voordat je er voorbij bent en vooral ook een soort kat-en-muisspel, zeker in het geval van de aanwezigheid van andere motoren. Je onderwerp continu in de gaten houden en op het juiste moment afdrukken, soms ook half achterstevoren.

Wachten op de veerpont

Het is een manier van fotograferen waar veel uitdaging bij komt kijken en dat is juist wat ik er zo leuk aan vind. Nu dus geen andere motoren, maar wel andere dingen die ik vast wilde leggen. In deze post laat ik graag een aantal foto’s zien die ik gemaakt heb. Drie ervan zie je hierboven en hiernaast al, vooral de foto links van een deel van het stuur vind ik gaaf. Vrij minimalistisch, maar soms kan dat heel mooi zijn.

Op de foto linksboven zie je de kerktoren van Woudrichem. De foto ernaast is een stukje verder genomen en daar zie je Slot Loevestein. Foto 3 is een beetje jammer van het paaltje, maar je ziet een paard met een veulentje in de wei. Foto 4 is achteraf bewerkt met een sepiafilter, ik vond dat er wel bij passen.

De foto heeft wel iets vind ik, die molen op de voorgrond en die kerktoren die achter een boom vandaan piept. Linksonder zie je een zwaan in het water bij Fort Vuren en de laatste foto is een soort meertje, maar ik weet niet meer waar.

Met mijn Yamaha petje

Als laatste nog een foto van mij die ik best leuk vind. Deze foto heeft m’n moeder gemaakt toen we in Zaltbommel in het zonnetje op het terras zaten. Omdat ik in recordtempo mijn haar had moeten drogen en stijlen omdat het nat was toen ik te horen kreeg dat we gingen motorrijden, zat het niet echt lekker, dus had ik, ijdel als ik ben, een pet in de motortas van m’n moeder meegenomen om die op te zetten als ik mijn helm niet droeg.

Deze pet heb je overigens al vaker op foto’s voorbij zien komen, onder meer deze, die ik vorig jaar zomer maakte tijdens een middagje Woudrichem met Bas. Ik heb bij de foto links de wazige achtergrond er later achter gemaakt omdat ik de achtergrond wat druk vond.